به گفته سیدحیدر محمدی مهمترین بحث سازمان در موضوع ورود سکوها به حوزه حمل دارو، امنیت دادهها و اطلاعات مربوط به داروها و سلامت مردم است؛ در این مبحث، مهمترین دغدغه ما همین است و تلاش کردیم ملاحظات لازم را در تدوین دستورالعمل مربوطه لحاظ کنیم و انشاءالله که محقق شود.
تاکید بر حراست از اطلاعات بیماران
وی بار دیگر تاکید کرد: در مجموع برای ورود سکوهای اینترنتی به دارورسانی در منزل، الزامات در چارچوب مربوطه باید رعایت شود؛ به طوری که حفاظت و حراست از اطلاعات بیماران صورت گیرد. در این زمینه بحث حاکمیت اطلاعات بسیار مهم است تا بتوان نظارت کرد و حقی از حقوق مصرف کننده ضایع نشود.
محمدی با بیان اینکه فعلا برنامهمان این است که حمل دارو از طریق سکوها در چهار استان به صورت آزمایشی انجام شود، افزود: بنابراین قرار شده که این دستورالعمل به صورت پایلوت در استانهای قم، قزوین، زنجان و مازندران اجرایی شود.
معرفی سکوهای متخلف فروش اینترنتی دارو به دستگاه قضا
رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به این پرسش درباره فعالیت فعلی برخی پلتفرمها در «فروش» اینترنتی دارو، گفت: تمام مواردی که به صورت اینترنتی اقدام به «فروش» دارو میکنند، غیرقانونی است و خیلی وقت است که ما سکوها و پلتفرمهای متخلف را به مراجع قضایی معرفی کردهایم. وظیفه برخورد با تخلفات این سکوها و پلتفرمها نیز با مراجع قضایی است.
ورود سکوهای اینترنتی به عرصه «حمل» و نه «فروش» دارو
وی همچنین گفت: از توسعه فناوری و بکارگیری آن در حوزه سلامت استقبال میکنیم؛ اما در عین حال باید در نظر داشت که «سلامت» حوزه پیچیدهای است و با جان افراد در ارتباط است؛ بنابراین نمیتوان بدون مطالعه و نسنجیده به حوزه سلامت و حوزه دارو ورود کرد. از طرفی هم طبق قانون، تنها محل عرضه دارو، «داروخانه» است؛ بنابراین پلتفرمها و سکوهای اینترنتی با رعایت ضوابط و الزامات مورد نظر سازمان غذا و دارو، تنها میتوانند در حوزه «حمل» و نه «فروش» دارو فعالیت داشته باشند. در مجموع این ضوابط و الزامات تدوین و برای اجرای آزمایشی در چهار استان مذکور ابلاغ شده است.
پیش از این نیز محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو گفته بود که پلتفرمها اگر میخواهند مداخلهای در عرصه دارو داشته باشند تنها در نقش «حمل» دارو خواهد بود. در این راستا باید طرف قرارداد با داروخانه باشند و به صورتی شفاف و واضح محصول را با استاندارد و باکس مشخص تحویل بگیرند و تحویل بیمار دهند و پاسخگوی هر گونه اعتراضی در این حوزه نیز باشند.
رئیس سازمان غذا و دارو همچنین با تاکید بر اینکه مخالفتی با دارورسانی درِ منزل بیماران نداریم و از این موضوع استقبال هم میکنیم، در عین حال گفته بود: تاکید داریم همانطور که دارورسانی بیماران ام. س (در تهران) و جانبازان (از طریق بیمه دی به عنوان خریدار خدمت جانبازان - در تهران) به درِ منزل آن ها انجام میشود؛ ورود پلتفرم ها به عرضه دارو نیز با باید برنامهریزی و نظارت صحیح صورت گیرد؛ این درحالیست که اکنون مسیر عرضه دارو در بستر اینترنت، مسیری نادرست است و داروها بدون مجوز وزارت بهداشت و زیر نظر افراد بدون صلاحیت عرضه میشوند.
نظر شما