تحولات لبنان و فلسطین

ما در مناسبت‌هایی همچون موالید و شهادت ائمه اطهار(ع) برنامه‌های متنوعی در فضایی معنوی و معنادار برای کودکان و نوجوانان اجرا می‌کنیم تا آن‌ها را با معارف اهل‌بیت(ع) آشنا کنیم و گامی مؤثر در تربیت دینی و ارتقای ارزش‌های معنوی در آنان برداشته باشیم.

نمادی از همبستگی با کودکان مسلمان در سایه امام رضا(ع)

عشق و علاقه شیعیان به اهل‌بیت پیامبر گرامی اسلام(ص) بی‌نظیر و غیرقابل‌توصیف است، همان انسان‌های عاشق و دلداده‌ای که هر لحظه و هر موقع پای در آستان ملکوتی حضرت رضا(ع) بگذاری، گرداگرد شمس توس می‌گردند و آستان‌بوسش هستند.

 هر موقع به حرم مطهر حضرت رضا(ع) مشرف شوید، اماکن متبرکه مملو از زائرانی است که از کشورهای مختلف به زیارت مشرف شده‌اند؛ زائرانی که آمارشان سالیانه ۵ تا ۷ میلیون نفر بوده و همین حجم حضور، نیازمند ارائه خدمات و برنامه‌هایی است که مدیریت زائران غیرایرانی حرم مطهر رضوی باید متناسب با نیاز این زائران اجرا کند.

کودکان و نوجوانان مخاطبان مهم این ویژه‌برنامه‌ها هستند و این مدیریت نگاه ویژه‌ای به آنان دارد و در مناسبت‌های مختلف، بسته‌های متنوع فرهنگی، مذهبی و شاد برای آنان اجرا می‌کند. اغلب این برنامه‌ها رویکرد مبتنی بر آموزه‌های دینی دارد تا کودکان در این مکان مقدس، لحظاتی به یادماندنی همراه با معرفت و آگاهی را تجربه کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد ذوالفقاری، مدیر زائران غیرایرانی حرم مطهر رضوی به تشریح اقدامات و برنامه‌هایی که در طول یک سال توسط این بخش برای کودکان اجرا شده می‌پردازد و می‌گوید: ما در مناسبت‌هایی همچون موالید و شهادت ائمه اطهار(ع) برنامه‌های متنوع و متفاوتی در فضایی معنوی و معنادار برای کودکان و نوجوانان اجرا می‌کنیم تا آن‌ها را با معارف اهل‌بیت(ع) آشنا کنیم و گامی مؤثر در تربیت دینی و ارتقای ارزش‌های معنوی در آنان برداشته باشیم.

وی ادامه می‌دهد: یکی از این برنامه‌ها که در دهه ولایت و به مناسبت عید سعید قربان، ولادت امام هادی(ع) و عید غدیر به اجرا درآمد، ویژه‌برنامه‌ای با عنوان «عطرالولایه» بود که به تفکیک مناطق جغرافیایی و زبان‌های مختلف ازجمله غرب آسیا، آسیای مرکزی، شبه‌قاره و اروپا، برای رده‌های سنی مختلف اجرا شد که علاوه بر بهره‌مندی از برکات این ایام و ابراز عشق و ارادت به اهل‌بیت(ع)، موجب نزدیک‌تر شدن دل‌های‌ به آنان کودکان شد.

وی می‌افزاید: در قالب این برنامه، گردهمایی کودکان و نوجوانان با عنوان «من غدیری‌ام» را ترتیب دادیم، اجرای تئاتر با عنوان «شمس الغدیر» به زبان عربی و گروه سرود «خورشید هشتم» به پنج زبان مختلف نیز لحظاتی فراموش‌نشدنی را برای کودکان رقم ‌زد و تنوع فرهنگی را به نمایش ‌گذاشت.

تجربه‌ای متفاوت از عشق و وحدت میان مسلمانان

حجت‌الاسلام ذوالفقاری ویژه‌برنامه «یوم الناصفه» را از دیگر برنامه‌های سنتی کشورهای عربی عنوان کرد که به‌عنوان یک سنت شناخته ‌شده، فرصتی را برای کودکان فراهم کرد تا به‌پاس ارادت به اهل‌بیت(ع) با دوستان و بستگان خود دیدار کرده و به یکدیگر شادباش بگویند.

او با توضیح جزئیات این آیین می‌گوید: به مناسبت سالروز میلاد منجی عالم بشریت حضرت مهدی(عج) این اقدام جدید و خلاقانه با حضور ۱۴کودک و نوجوان از کشورهای عربی به‌صورت گروهی اجرا شد. این کودکان درحالی‌که لباس‌ و پوشش محلی خود را به تن داشتند، چنددقیقه‌ای خدمت برخی مسئولان آستان قدس ‌رسیدند تا ضمن عرض تبریک و شادباش میلاد امام‌زمان(عج) از زحمات و تلاش‌های آن‌ها در حرم مطهر رضوی قدردانی و تشکر کنند.

حجت‌الاسلام ذوالفقاری می‌افزاید: این جشن نه‌تنها به ترویج فرهنگ اسلامی و محبت به اهل‌بیت(ع) کمک می‌کند، بلکه گامی مؤثر در راستای تربیت دینی کودکان و نوجوانان غیرایرانی به شمار می‌آید و تجربه‌ای بی‌نظیر از عشق و وحدت میان مسلمانان را به تصویر می‌کشد.

«هل هلالک یا رمضان»؛ مراسم استقبال از ماه خدا

مدیر زائران غیرایرانی حرم مطهر رضوی بیان می‌کند: حرم مطهر امام رضا(ع) امسال شاهد برگزاری آیین سنتی «هل هلالک یا رمضان» بود؛ مراسمی که ریشه در قلب کشورهای مسلمان، به‌ویژه کشورهای عربی دارد و فرارسیدن ماه مبارک رمضان را به‌گونه‌ای متفاوت تبریک می‌گوید.

وی توضیح می‌دهد: این مراسم که با حضور کودکان و نوجوانان غیرایرانی برگزار ‌شد، شکوه و معنویت خاصی به همراه داشت. گروه‌های کودک و نوجوان فانوس به دست، درحالی‌که اشعاری زیبا در مدح اهل‌بیت(ع) و برکات ماه رمضان سر می‌دادند، حلول این ماه عزیز را در حرم مطهر رضوی، به شکلی متفاوت و زیبا به زائران و مجاوران تبریک گفتند.

حجت‌الاسلام ذوالفقاری ادامه می‌دهد: در این مراسم ۴۰ کودک و نوجوان از ۱۴ ملیت مختلف با فانوس‌های درخشان در دست، از صحن‌ها و رواق‌های مختلف عبور کرده و سرودهایی از عشق و ایمان در وصف ماه مبارک رمضان می‌خواندند و نویدبخش آغاز ضیافت الهی بودند.

به گفته وی، این حرکت نمادین، فضایی پر از نور و معنویت را در آستانه‌ ماه رمضان به وجود ‌آورد و کودکان با سرودهایی زیبا به استقبال ماه خدا رفتند. حضور این کودکان از ملیت‌های مختلف، جلوه‌ای جهانی به مراسم بخشید و پیامی از وحدت و همدلی را به همه مسلمانان جهان مخابره کرد.

«بشائر المیلاد» جشنواره‌ای شگفت‌انگیز در دهه کرامت

حجت‌الاسلام ذوالفقاری ادامه می‌دهد: به لطف خداوند متعال و با عنایت امام هشتم(ع)، ویژه‌برنامه‌ فرهنگی و دینی بشائرالمیلاد برای کودکان زائر عرب‌زبان حرم مطهر رضوی در ایام دهه کرامت اجرا شد. برنامه بشائرالمیلاد فرصتی فراهم کرد تا زائران و میهمانان عرب‌زبان در کنار هم با شادی و نشاط، از برکات این ایام بهره‌مند شوند و یاد و خاطره زیارت اهل‌بیت(ع) را در دل‌ها زنده نگه دارند.

وی می‌افزاید: یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایی که شوروشوق را به اوج رساند مراسم جشن تکلیف دختران از ۱۵ملیت مختلف بود که فرصتی بی‌نظیر برای جوانان فراهم کرد تا با فرهنگ غنی اسلامی آشنا شوند و در مسیر رشد معنوی گام بردارند. همچنین کودکان و نوجوانان از ۱۵ ملیت با رنگ‌های شاد، بزرگ‌ترین نقاشی با موضوع امام رضا(ع) را خلق ‌کردند و خلاقیت‌های خود را به نمایش گذاشتند.

بزرگ‌ترین نقاشی کودکان جهان اسلام در حرم مطهر رضوی

مدیر زائران غیرایرانی حرم مطهر رضوی درباره یک اثر هنری نیز می‌گوید: طرح بزرگ‌ترین نقاشی ویژه کودکان جهان اسلام برای دومین سال متوالی در حرم مطهر رضوی اجرا و به یکی از برجسته‌ترین برنامه‌های فرهنگی این دهه تبدیل شد.

وی توضیح می‌دهد: یک بوم نقاشی عظیم به ابعاد ۸۰ مترمربع در نگارگذر صحن غدیر پهن شد و ۶۵۰ کودک و نوجوان از ۱۵ ملیت مختلف جهان اسلام با شور و هیجان به رنگ‌آمیزی و نقاشی پرداختند. در این میان، فضای اختصاصی برای کودکان زیر ۶ سال نیز فراهم شده بود تا آن‌ها نیز با دیگران همراه شوند.

حجت‌الاسلام ذوالفقاری می‌افزاید: یکی از بخش‌های جذاب این مراسم، اجرای سرود چندزبانه و برنامه شاد «عمو روحانی» بود که با استقبال بی‌نظیر کودکان روبه‌رو شد. این رویداد نه‌تنها به‌عنوان یک جشن، بلکه به‌عنوان نمادی از همبستگی و وحدت  کودکان مسلمان در سایه حرم مطهر رضوی به یادگار ماند.

شکوه جشن تکلیف بین‌المللی

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید محمد ذوالفقاری، مدیر زائران غیرایرانی حرم مطهر رضوی، رسیدن به سن تکلیف را یکی از مهم‌ترین مراحل زندگی هر انسان ذکر می‌کند و ادامه می‌دهد: به همین بهانه جشن تکلیف باشکوهی با حضور بیش از ۵۵۰ دختر تازه مکلف از ۱۷ کشور اسلامی در حرم مطهر امام رضا(ع) با هدف تبیین جایگاه عبودیت و بندگی برگزار و برنامه‌های متنوع ازجمله اجرای سرود، مسابقه فرهنگی، خاطره‌نویسی و قرائت سوگندنامه اجرا شد.

وی در پایان می‌افزاید: یکی از مؤثرترین بخش‌های این رویداد، اهدای تاج بندگی به دختران تازه مکلف بود که نشان‌دهنده آغاز مرحله‌ای جدید از زندگی دینی آن‌ها بود. این لحظه احساسی، با اشک شوق خانواده‌ها همراه و به‌عنوان یک خاطره شیرین و ماندگار در ذهن شرکت‌کنندگان حک شد.

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.