هر چند وقت یک بار تصاویر ناراحتکنندهای از وضعیت حیوانات برخی باغ وحشهای کشور و یا مرگ و میر بعضی گونههای جانوری در این مراکز منتشر میشود. در این شرایط سازمان حفاظت محیط زیست رتبهبندی باغ وحشها را بر اساس شاخصهایی در دستور کار قرار داد. این طرح در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ کلید خورد و شاخصهای ارزیابی این رتبهبندیها تدوین شد سپس عملیاتی شد.
هدف سازمان حفاظت محیط زیست از انجام این کار بررسی نحوه مدیریت باغ وحشها اعلام شد علاوه بر آن این سازمان تصمیم گرفت از باغ وحشهایی که وضعیت بهتری دارد حمایت کند تا به کار خود ادامه دهند و باغ وحشهایی که ضعیف هستند را یا حذف کند یا آنها را به سمت ارتقای وضعیت خود سوق دهد.
غلامرضا ابدالی گفت: رتبهبندی باغ وحشها را امسال به پایان میرسانیم ولی منتظر نمیمانیم که در همه باغ وحشها انجام شود سپس به ساماندهی آنها بپردازیم.
وی با بیان اینکه عملکرد باغ وحشها در بیش از ۵۰ محور بررسی میشود، اظهارکرد: در کل همه شاخصهایی که یک باغ وحش خوب باید داشته باشند را شامل میشود که از جمله آنها میتوان به رعایت حقوق حیوانات، تحقق اهداف آموزشی ، فضا، تیمارگری و تغذیه مناسب و نحوه مدیریت پسماند اشاره کرد.
ابدالی در ادامه گفت: تاکنون حدود ۴۴ باغ وحش از ۷۰ باغ وحش و مرکز تکثیر حیات وحش رتبهبندی شدهاند. از هفته جاری به باغ وحشها و مراکزی که به علت رعایت نکردن استانداردها امتیازات کمی در رتبهبندی به دست آوردهاند، مهلتی برای رفع مشکلات داده میشود.
وی ادامه داد: ادارات محیط زیست استانها را مسئول کردهایم که که نظارت شدید بر باغ وحشهای استان خود داشته باشند و به آنها برای رفع مشکلات مهلت دهند.
مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: اگر باغ وحشی پس از پایان مهلت زمانی همچنان استانداردهای لازم را نداشته باشد، به هیچ وجه به آن رحم نخواهیم کرد و با چنین مراکزی مماشات نمیکنیم و بهسرعت بر اساس قوانین موجود با آن ها برخورد و در صورت لزوم پلمب میکنیم.
ابدالی در پایان خاظرنشان کرد: بسیاری از باغ وحشها استانداردهای لازم را ندارند اما مشکلات برخی از آن ها در یک مهلت زمانی قابل حل است اما با باغ وحشهایی که از آنها قطع امید کنیم، برخورد خواهیم کرد.
نظر شما