به گزارش قدس خراسان، روز گذشته غلامحسین مظفری، استاندار جدید خراسان رضوی ضمن بازدید از مؤسسه فرهنگی قدس با مدیرعامل و مدیرمسئول این مؤسسه به گفتوگو پرداخت. در ابتدای این جلسه مدیرعامل مؤسسه فرهنگی قدس ضمن تشریح ظرفیتهای رسانهای این مجموعه گفت: مسائل جهان اسلام برای ما اولویت دارد و دغدغه ویژه ما ایجاد نگرش ملی به شهر مشهد است.
علی یعقوبی ادامه داد: مشهد به عنوان یک شهر ملی و بینالمللی با برخورداری از ۳۰میلیون زائر داخلی و خارجی که به نوعی چهارراه ارتباطی جهان اسلام به شمار میرود با قواعد عادی که سایر شهرها اداره میشود چه از لحاظ کیفی و چه به لحاظ کمی قابل اداره کردن نیست و پروژههای زیرساختی تسهیل زیارت سالهاست در هالهای از ابهام قرار دارد.
وی افزود: پیشنهاد ما برای حل مسائل مشهد ایجاد منطقه ویژه زیارتی است که در این زمینه هم سرمقاله و مطالبی نوشته شده است و با کارشناسان که صحبت میکنیم بهشدت مورد استقبال قرار میگیرد اما تحقق آن نیازمند عزم جمعی میان مجلس شورای اسلامی، دولت، شورای شهر و سایر دستگاههای مسئول است. نگاه ما این است که مشکلات هویتی، شهرسازی و اعتبارات ملی، جز با ایجاد ساختاری در این زمینه، حل نمیشود. ساختاری که برای شهر مشهد و استان یک رفتار دائمی ایجاد کند و سالها پابرجا بماند.
مدیرعامل مؤسسه فرهنگی قدس عنوان کرد: درحال حاضر مناطق ویژه اقتصادی و تجاری وجود دارد که این مناطق با قوانین، تصمیمات و رویکردهای خاص در حال اداره شدن هستند و به تعبیری حکمرانی منطقهای بر این مناطق حاکم است. به نظر میرسد مشکلات استان زمانی حل میشود که چنین ساختاری باشد. این یک ایده است که در مورد آن میتوان بسیار صحبت کرد و رسیدن به نقطه مطلوب نیازمند یک اتاق فکر است.
یعقوبی خاطرنشان کرد: دبیرخانه کارگروه ملی زیارت در استانداری است و یکی از کارهای مهمی که باید در این دبیرخانه انجام شود مطالعه چنین طرحهایی است. جلسات در سطوح ریاست جمهوری برگزار میشود، اما مشخصاً پیشنهادی برای ارائه و اجرا وجود ندارد و تنها توصیههایی در مورد تسهیل زیارت و ایجاد زیرساختها انجام میشود که کلی است و هیچ طرح مستند و کارشناسی شدهای که در آن اجماعی وجود داشته باشد روی میز قرار نمیگیرد در هر صورت ما برای تحقق این مسیر آمادگی کامل داریم کمک کنیم.
وی ادامه داد: اگر شهر امام رضا(ع) را به عنوان پایتخت معنوی ایران قبول داریم، مسئله زیارت باید در همه ارکان تصمیمگیری استان وجود داشته باشد و همه تصمیمات از دریچه زیارت عبور کند. اقتصاد زیارت بحث بسیار مهم و قابلتوجهی است که کمتر به آن توجه شده است و باید گفت در این زمینه تجارب خارجی بسیاری وجود دارد.
مدیرعامل مؤسسه فرهنگی قدس گفت: تحقیقاتی در این رسانه جمعآوری شده که قابل ارائه است. در این تحقیقات به مدلهای جهانی و تجارب داخلی پرداختهایم که نیازمند است به یک طرح پژوهشی منتهی شود. تحقق این موضوع اتفاق بزرگی است که امیدواریم در دور جدید استانداری خراسان رضوی بیش از پیش پیگیری و عملیاتی شود تا آینده درخشانی را برای شهر مشهد و استان رقم بزنیم.
تأثیرگذاری رسانهها در ابعاد توسعه
استاندار خراسان رضوی ضمن اشاره به دیدار از رسانهها در نخستین هفته کاری خود عنوان کرد: این دیدار براساس اتفاق نیست و نشاندهنده اهمیت جایگاه رسانه است که میتواند در همه ابعاد بهویژه توسعه تأثیر بگذارد و از رسانه قدس تقاضا داریم با همه ظرفیت بسیار خوبی که در این مجموعه دارد یاریرسان ما باشد.
غلامحسین مظفری ادامه داد: در دیدار با تولیت محترم آستان قدس رضوی به ظرفیت مهم آستان قدس رضوی اشاره شد و هر کمکی که ما به عنوان دولت میتوانیم به این مجموعه داشته باشیم و هر جایی که آستان قدس رضوی میتواند در کنار دولت باشد این مهم حاصل شود و به تعبیر امروز به سمت همافزایی حرکت کنیم و مطمئناً مؤسسه فرهنگی قدس یکی از بازوهای اصلی آستان قدس رضوی است.
وی ضمن ابراز خشنودی از حضور در جمع رسانه گفت: مطمئن هستم تحولات جدی فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی اگر بنا باشد اتفاق بیفتد از رسانه شروع میشود و این از نگاه واقعبینانه به ظرفیتها و مشکلات میآید تا با تعریف و تبیین سؤالها و دغدغههای مطرحشده که هر کدام یک دستور کار است و نیاز به پژوهش و طرح مشخص دارد، به حل مشکلات پرداخت. اسناد بالادستی مانند سند چشمانداز ۱۴۲۴ و آمایش سرزمینی بسیار مهم است که باید این زیرساختها، بحثها و مشکلات در آن به خوبی دیده شود و بعد به برش استانی آن توجه کنیم. آخرین نسخه آمایش سرزمینی مربوط به دو یا سه سال پیش است که در حال اصلاح است و باید موارد واقعی دیده شود. فقط سند نیاز نیست بلکه نیازمند سند عملیاتی و اجرایی هستیم.
استاندار خراسان رضوی به ضرورت پاسخگویی به مردم اشاره و عنوان کرد: باید از کارشناسان در ادارهها آزمون گرفت تا مشخص شود آیا توان لازم در پاسخگویی به مردم را در قالب آییننامه ها و چارچوب ها دارند یا خیر؟ پاسخگویی مهم است به عنوان مثال سند چشمانداز ۱۴۰۴ نوشته شد و تا چند ماه دیگر به پایان میرسد باید پرسید این چشمانداز به کجا رسید و چه کسی پاسخگو است و در حال حاضر باید هر استاندار در برش استانی نسبت به سند چشمانداز ۱۴۲۴ در دوران مدیریت خود پاسخگو باشد و در این زمینه نیاز است رسانه با مطالبهگری در تحقق سند چشمانداز آینده کمک کند.
مظفری تشریح کرد: روزنامه قدس در استان ما از رسانههای قدیمی است و در حال حاضر مجموعهها به بلوغ رسیدهاند و به جایی رسیدهایم که باید بتوانیم برای مردم براساس تجارب، فرصتهای ایجاد شده و تجربیات کسب شده کاری انجام دهیم. در مقطعی هستیم که ظرفیتهای خوبی ایجاد شده که با کنار هم قراردادن این ظرفیتها میتوان کارنامه خوب برای مردم برجا گذاشت. ما یک استان هستیم و همه اختیارات را نداریم اما از ریاستجمهوری درخواست کردهایم اختیاراتی به استان بدهد و قرار شد پیشنهادهایی از طرف استانداری داده شود. از سوی دیگر اختیاراتی داریم که از آنها استفاده نمیکنیم یا از آنان اطلاع نداریم که باید آنها احصا و به سیستم مدیریت استان تزریق شوند.
وی ادامه داد: ما به عنوان نماینده دولت از سیستم بازخواست میکنیم و رسانه به عنوان نماینده مردم باید از ما بازخواست کند. مثلاً از استاندار درباره قانون اختیارات استاندار مطالبه شود تا پاسخگویی لازم ایجاد شود. قانون باید اجرا و اگر مشکلی وجود دارد اصلاح شود. وظیفه سنگینی بر عهده ماست که باید آن را به خوبی انجام دهیم.
مظفری عنوان کرد: در خراسان رضوی و به طور خاص در مشهد موضوعات زیادی داریم که پرداختن به بعضی از آنها فوریت دارد که اگر اکنون به سراغ آنها نرویم ممکن است در آینده اصلاً نتوانیم که از جمله آن مسائل حاشیه شهر است که رسانه با پرداختن به موضوعات و مشکلات حاشیه شهر و کانونهای زیستی میتواند با سیر منظم گزارشها در حل موضوعات یاریگر ما باشد.
استاندار خراسان رضوی درباره ایجاد منطقه ویژه زیارتی گفت: روی این موضوع باید کار کنیم اما ایده منطقه آزاد سیاسی وجود دارد تا کسانی که به هر دلیل از ایران رفتهاند و مشکل امنیتی، سیاسی دارند و سالهاست از ایران دورند، برای دیدار اقوام خود به جای اینکه به ترکیه و دبی بروند به مشهد بیایند. این افراد اغلب علاقهمند به امام رضا(ع) هستند که نمونههای زیادی وجود دارد و در این زمینه نیازمند مجوز از شورای عالی امنیت ملی هستیم.
وی درباره ناترازی انرژی در استان عنوان کرد: کشور در چالشهای آب، برق، گاز و انرژی گرفتار است. خوشبختانه مشکل تولید برق در استان نداریم اما توزیع سراسری است و با قطعی برق مواجه هستیم. بحث جدی که برای ناترازی برق در دستور کار دولت است ایجاد انرژیهای نو و خورشیدی است. بحث تولید ۳۰هزار مگاوات انرژیهای خورشیدی که در کوتاهمدت به سه فاز تبدیل میشوند. خراسان رضوی در این زمینه ظرفیت خوبی دارد؛ هر مگاوات دو هکتار زمین میخواهد و اگر ۳۰ هزار مگاوات نیاز داریم، به ۶۰ هزار هکتار زمین نیاز است که میتوان روی آن با توجه به گستردگی خراسان کار کرد و از آستان قدس رضوی هم برای تأمین زمین کمک گرفت تا بتوان این برق را برای بخش صنعت تأمین کرد.
مظفری با یادآوری قرار گرفتن خراسان رضوی در منطقه خشک و نیمهخشک گفت: مصرف آب در خراسان رضوی نباید مانند مناطق پرآب باشد و باید مدیریت شود. در کشاورزی حتماً باید به صورت جدی مباحث مصرف بهینه را دنبال کنیم. برای بهرهوری از آب باید در استان تیم تخصصی تشکیل داد و با توجه به کمبود جدی بخش شرب باید همه ظرفیتها را بررسی کرد.
دو اتفاق از گذشته برای تأمین آب افتاده؛ یکی انتقال آب از دریای عمان و دیگری انتقال آب از تاجیکستان به سد دوستی است که در سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به تاجیکستان مذاکرات خوبی در این باره با طرف تاجیک صورت گرفته و براساس صحبت رئیس جمهوری توافقات کلی در این زمینه ایجاد شده است. به هر حال باید تأکید کرد انتقال آب سخت و گران است و باید مدیریت مصرف انجام شود.
استاندار خراسان رضوی به ضرورت رفع ناترازی انرژی اشاره و تأکید کرد: سال گذشته در بخش ناترازی برق هشت میلیارد دلار اقتصاد ملی ضرر کرده است در حالی که با ۶ میلیارد دلار میشود ۱۰ هزار مگاوات برق تولید کرد. بحث ما این است این کشور را باید نجات دهیم، این ناترازی باید برطرف شود و اینکه اولویت چیست در آینده اعلام خواهد شد. وقتی فولاد خراسان سه ماه برای برق تعطیل باشد و این حجم از سرمایه عظیم بخوابد مقصر تصمیمگیران هستند. در توسعه استان عقبماندگیهایی وجود دارد، کارهای زیادی انجام شده اما نیاز ما بیش از اینهاست و زائران باید با آرامش به مشهد بیایند و برگردند که امیدواریم این مهم محقق شود.
نظر شما