تحولات لبنان و فلسطین

استاندار خراسان رضوی گفت: در مجموع یک هزار و ۹۵ پروژه به ارزش ریالی ۱۰۳ هزار و ۸۷۲ میلیارد تومان در هفته دولت در خراسان رضوی افتتاح و کلنگ‌زنی می‌شود.

افتتاح و کلنگ‌زنی ۱۰۹۵ پروژه طی هفته دولت در خراسان رضوی

به گزارش قدس خراسان، یعقوبعلی نظری ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت هفته دولت در محل ساختمان شهید باهنر استانداری خراسان رضوی، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دولت به‌ویژه شهید آیت الله رئیسی اظهار کرد: هر ساله در هفته دولت وزارت کشور تحت سامانه منتاک پروژه‌های یک ساله خودش را جمع‌بندی و ارائه می‌کند، امسال نیز توسط دستگاه‌ها با ثبت در این سامانه این اتفاق افتاده است، در این هفته ۹۷۶ پروژه به ارزش ریالی ۶۷ هزار و ۱۹۶ میلیارد تومان در استان افتتاح می‌شود که اجرای آن توسط دستگاه‌ها طی یک سال گذشته یا قبل از آن آغاز شده بود.

استاندار خراسان رضوی افزود: با وجود اینکه که سیاست این را نداریم که پروژه جدیدی را آغاز کنیم اما بر حسب ضرورت‌ها و مبتنی بر نیازها باید عملیات اجرایی برخی از پروژه‌ها را آغاز می‌کردیم، به همین جهت ۱۱۹ پروژه دیگر به ارزش ریالی ۳۶ هزار و ۶۷۶ میلیارد تومان در هفته دولت کلنگ‌زنی می‌شود.

وی ادامه داد: در مجموع یک هزار و ۹۵ پروژه به ارزش ریالی ۱۰۳ هزار و ۸۷۲ میلیارد تومان در هفته دولت در خراسان رضوی افتتاح و کلنگ‌زنی می‌شود.

نظری خاطرنشان کرد: این پروژه‌ها نمادی است برای اقدامات و تلاش‌های دستگاه‌ها که برحسب طراحی و برنامه‌ریزی که در شروع به‌کار دولت سیزدهم براساس مسئله‌محوری انجام شده بود.

استاندار خراسان رضوی افزود: ما در شروع دولت سیزدهم با نگاه مسئله‌محوری کار را آغاز کردیم، چرا که باید مبتنی بر حل مسائل برنامه‌ریزی کرده، اهداف عملیاتی را روشن کنیم و برای تحقق آن اهداف در دستگاه‌های مختلف برنامه‌هایی را انجام دهیم.

وی با بیان اینکه ۳۴ کلان‌مسئله را در حوزه‌های مختلف در خراسان رضوی احصاء کرده‌ایم، گفت: در حوزه زیرساختی و عمران ۱۴ کلان‌مسئله، در بخش اقتصادی ۱۰ کلان‌مسئله، در حوزه فرهنگی و اجتماعی ۷ کلان‌مسئله و در بخش سیاسی نیز ۳ کلان‌مسئله در خراسان رضوی داریم.

نظری متذکر شد: براساس این کلان‌مسئله‌ها اهداف عملیاتی و پروژه‌ها مشخص شد، به‌عنوان مثال تنش آبی، ناترازی برق و ناپایداری انرژی یکی از کلان‌مسئله‌های ما بوده و به‌طور طبیعی ضروری است که برای حل این کلان‌مسئله ما اهداف عملیاتی متعددی را طراحی و برنامه‌ریزی می‌کنیم تا به پروژه برسیم. بنابراین ممکن است ده‌ها پروژه به‌عنوان اهداف تعریف شود تا بخشی از این کلان‌مسئله حل شود.

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: بر اساس این ۳۴ مسئله اهداف یا پروژه‌هایی در دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف تنظیم شد و در نهایت بعد از سه سال فعالیت ۱۳۹ دستاورد شاخص در چهار حوزه اساسی زیرساختی و عمران، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و سیاسی به ثمر رسیده است.

وی متذکر شد: به‌عنوان مثال در موضوع ناترازی برق چهار نیروگاه طی سه سال با ظرفیت حدود ۷۰۰ مگاوات به بهره‌برداری رسیده است، در حالی که در ۱۰ سال قبل از آن تنها یک نیروگاه به بهره‌برداری رسیده بود.

نظری یادآور شد: با توجه به موضوع تنش آبی در استان باید پروژه‌هایی برای تأمین، مدیریت و مصرف آب تعریف کنیم که در زمینه تأمین آب پروژه انتقال آب از ارتفاعات شمال مشهد و دریای عمان را داشتیم، در زمینه تصفیه آب نیز به‎عنوان جایگزین برای کشاورزی، صنعت و خدمات باید فاضلاب را تصفیه می‌کردیم که در این راستا تصفیه‌خانه چرمشهر را افتتاح کردیم، برای ذخیره‌سازی یا مدیریت آب‌های سطحی نیز پروژه سد شوریجه را به بهره‌برداری رساندیم.

استاندار خراسان رضوی افزود: در مباحث مربوط به پایداری شبکه آب نیز باید موضوع ذخیره‌سازی آب را مدنظر داشته و نیاز است که در وضعیت تنش آبی ذخیره‌سازی آب به‌صورت متعدد در شهرهای مختلف استان را داشته باشیم، همچنین برای جلوگیری از هدررفت آب باید شبکه توزیع در شهرها اصلاح شود.

وی با اشاره به اینکه پروژه‌های دیگری را نیز در زمینه حل مسائل ناترازی انرژی در استان مانند نیروگاه بادی داشته‌ایم، عنوان کرد: اگر سرمایه‌گذاری با اتکا به بخش خصوصی صورت نگیرد، مشکلات اشتغال، تولید و بازار حل نمی‌شود.

نظری درباره موقعیت ترانزیتی استان گفت: خراسان رضوی در بخش شرقی کریدور شمال _ جنوب قرار دارد، همچنین کریدور شرق به غرب نیز از خراسان رضوی عبور می‌کند، این دو کریدور در ۳۵ کیلومتری جنوب مشهد یکدیگر را قطع می‌کنند، به همین دلیل این استان نقطه حیاتی ترانزیت در کشور است، ما با همین هدف که در نقاط ترانزیتی استان به دنبال ایجاد ظرفیت هستیم، ایجاد دهکده لجستیک که مصوب شده است نیز یک پسکرانه خوب لجستیکی برای مناطق آزاد دوغارون و سرخس است.

استاندار خراسان رضوی از رشد ۱۱۲ درصدی ترانزیت از مهر ۱۴۰۰ تا پایان سال ۱۴۰۲ خبر داد و عنوان کرد: در این مدل ترانزیت کالا از ۱.۶ میلیون تن کالا به ۳۴ میلیون تن کالا رسیده است. همچنین میزان ترانزیت در ۵ ماهه ابتدای سال جاری نیز یک میلیون و ۵۹۰ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۴۰ درصد افزایش یافته است. میزان صادرات نیز در این مدت ۷۶۰ میلیون دلار بوده که رشد ۱۷ درصد را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه یکی از لوازم و ابزارهای گسترش زیرساخت‌ها سرمایه‌گذاری است، افزود: تقدم با سرمایه‌گذاران استانی، بعد کشوری و بعد هم خارجی است، سرمایه‌گذارانی از امارات، ترکیه، روسیه و چین با توجه به اهمیت ترانزیتی خراسان رضوی مشغول سرمایه‌گذاری در استان هستند، طبیعی است که کشورهای خارجی در جای سرمایه‌گذاری می‌کنند که از نظر محاسبات اقتصادی برایشان مقرون به‌صرفه باشد.

نظری ادامه داد: هر سرمایه‌گذاری می‌تواند عوارضی هم داشته باشد به‌همین دلیل ما باید در مدیریت این موضوع را مدنظر داشته باشیم که این عوارض را به حداقل برسانیم.
استاندار خراسان رضوی گفت: مشکلات ایجاد شده بین بهره‌بردار خط ریلی افغانستان و شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی اختلافات داخلی است که با هماهنگی‌های انجام شده توسط معاونت اقتصادی استانداری، اکنون مشکلی برای تردد ناوگان ریلی در مسیر افغانستان و ایران در مرز ریلی خواف وجود ندارد.

وی با بیان اینکه اگر کاری که امروز باید انجام شود، صورت نگیرد دچار انباشت مسائل و مشکلات می‌شویم و جبران آن کار بسیار سختی است، متذکر شد: اکنون تولید برق در استان مازاد نیاز ماست اما توزیع برق به‌صورت کشوری مدیریت می‌شود.

نظری خاطرنشان کرد: اعتبارات عمرانی کشور کفاف ساخت نیروگاه را نمی‌دهد، به همین دلیل ما مسئله مولدسازی را مطرح کردیم، اینکه موضوع تنش آبی را در جامعه احساس نمی‌کنید به این معنا نیست که در این زمینه مشکل نداریم، بلکه در حال فعالیت برای تأمین آب هستیم.

استاندار خراسان رضوی افزود: در حوزه آب، گاز و برق سیاست ما این بوده که در مدیریت استان به این مسائل به‌صورت متمرکز پرداخته شود و در یک بازه زمانی محدود حداقل معضلاتی که می‌شود حل کرد را حل کنیم.

وی با بیان اینکه مشهد نه تنها یک شهر ملی بلکه یک شهر مهم در جهان اسلام است چرا که وجود امام رضا(ع) را در این شهر داریم، ادامه داد: با این وجود اما بودجه‌های اختصاصی به این شهر بودجه‌های ملی نیست، تلاش‌های زیادی انجام دادیم تا کارگروه زیارت به ریاست رئیس جمهور یا معاون اول رئیس جمهور ملی شد و این ساختار به‌وجود آمد تا مباحث زیارت با نگاه ملی مطرح شود.

نظری گفت: تصمیماتی که در این کارگروه گرفته می‌شود به منزله مصوبه هیأت دولت است، در نتیجه طی یک دو سال گذشته که این ظرفیت را ایجاد شده از این موضوع در امور جاری زائران عزیز استفاده کردیم.

استاندار خراسان رضوی بیان کرد: در دو زمان اوج حضور زائران در مشهد که عید نوروز و دهه پایانی ماه صفر است، باید زمینه‌های لازم از جمله اسکان، حمل و نقل، تغذیه و در همه شئونی که زائران لازم دارند را فراهم کنیم، اکنون در انجام این امور برای زمینه‌سازی خدمت به زائران متمرکز شده‌ایم چرا که ظرفیت حقوقی آن در کارگروه ملی زیارت فراهم شده است، البته همه دستگاه‌ها برای خدمت به زائران متمرکز شده‌اند، از جمله شهرداری مشهد که در این ارتباط وظیفه دارد و کارهای خاصی را انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه تعطیلی کارخانه‌ها چهار علت اصلی از جمله بدهی‌های بانکی، نبود سرمایه در گردش، عدم پرداخت هزینه انشعابات آب، برق و گاز و مشکلات مالیاتی داشته است، البته برخی واحدها نیز مشکلاتی در مسائل مدیریتی و خطوط تولید داشته‌اند، عنوان کرد: طی سه سال گذشته در مجموع ۵۶۹ واحد تعطیل در بخش صنعت و کشاورزی را احیا کرده‌ایم،  در بررسی اولیه ۸۹۰ واحد تولیدی صنعتی تعطیل را شناسایی کردیم اما همه این واحدها قابل احیا نبودند و در این مدت ۳۸۰ واحد صنعتی را احیا کردیم، در این زمینه دو رویکرد داشتیم از جمله اینکه واحدهایی که قابل احیا شدن است را احیا کنیم و واحدهایی را که به هر دلیل امکان احیا شدن آنها وجود ندارد را تعیین تکلیف کنیم، تا از آمار واحدهای تعطیل خارج شود و واحد تولیدی بلاتکلیف نداشته باشیم.

نظری با اشاره به اینکه متأسفانه وضعیت استان در زمینه آب‌های زیرزمینی، به‌ویژه در دشت مشهد خوب نیست، خاطرنشان کرد: یکی از سیاست‌های ما این است که چاه جدید حتی برای شرب نیز حفر نشود، با توجه به پروژه‌های تصفیه آبی که مدنظر داریم بنا داریم که طرح جایگزینی را اجرا کنیم، یعنی پساب را به صاحبان چاه‌های کشاورزی که شرایط استحصال آب شرب را دارند بدهیم و آب شرب را برای نیاز مشهد استفاده کنیم. ضمن اینکه در برداشت و مصرف آب باید از طریق جایگزینی و محدودیت اعمال مدیریت کنیم، برای تقویت سفره‌های آب زیرزمینی با تولید سه هزار و ۵۰۰ سازه‌ آبخیزداری طرح تحولی دیگری را نیز اجرا کنیم.

استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه در ابتدای کار دولت سیزدهم پروژه‌های نیمه‌تمام زیادی داشتیم که شهید رئیسی تأکید داشتند که آن‌ها را به اتمام برسانیم، افزود: از جمله این طرح‌ها مجتمع ورزشگاه ثامن بود که ساخت بخش‌های مختلف این مجتمع و بخش‌هایی که بر اثر مرور زمان دچار آسیب شده‌ بود، نیاز به اعتبار زیادی داشت، از جمله موضوعاتی که در برنامه مولدسازی قرار دادیم پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی در سراسر استان از جمله ورزشگاه ثامن بوده است که ساخت آن در جریان است و منابع مولدسازی مشخص شده است و اکنون کارگران برای ساخت این پروژه به‌صورت سه شیفت در حال کار هستند. این ورزشگاه سومین ورزشگاه کشور از نظر وسعت است و به‌شدت مورد نیاز مشهد است که ان‌شاءالله به‌زودی به ثمر خواهد نشست.

وی درباره نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی نیز گفت: بیش از ۲۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن یا در مرحله زمین در اختیار متقاضیان است که باید ساخت آن را آغاز کنند یا ماه‌هاست که داخل آن منزل ساکن هستند.

نظری درباره برخورد با اتباع نیز متذکر شد: ساماندهی اتباع دارای مجوز در دستورکار جدی ماست، یعنی موضوعات اشتغال، آموزش و دیگر موضوعاتی که در آن ارتباط به آن‌ها مجوز داده شده را باید به‌صورت مدیریت شده در ارتباط با این اتباع پیگیری کنیم.

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: رویکرد وزارت کشور و استان درباره رفتار با اتباع غیرمجاز، طرد این اتباع به‌صورت هدفمند است، به برادرانمان در فراجا نیز گفته‌ایم که این کار را با دقت و ملاحظات و رعایت حرمت و کرامت انجام دهند و این یک مأموریت جاری برای فراجا است که اتباع غیرمجاز را شناسایی و طرد کنند. 

وی درباره میزبانی مشهد برای بازی استقلال و النصر نیز بیان کرد: میزبانی‌ها در مسابقات تابع دو موضوع آمادگی ورزشگاه و زیرساخت‌ها و موضوعات نرم‌افزاری است، از جمله وضعیت ترافیک شهری و همزمانی آن مسابقه با برخی مراسماتی که برخی از دستگاه‌ها در آن زمان درگیر آن هستند، بنابراین برگزاری این مسابقه بستگی به شرایط و اقتضائات مشهد دارد و علاوه بر مسئولان ورزشی که مسائل مربوط به زیرساخت‌ها را اعلام می‌کنند، سایر مسئولان مشهد نیز باید زمان برگزاری را بررسی کنند و نظر خودشان را بدهند.

نظری تأکید کرد: پروژه راکد مهمی که در استان ساخت آن ضرورت داشته باشد، نداریم و پروژه‌های ضروری اکنون در حال ساخت هستند، البته ممکن است سرعت ساخت آن‌ها با توجه به اعتبارات تخصیصی کم باشد، اما راکد نیستند.

استاندار خراسان رضوی افزود: برای افزایش سرانه فضای آموزشی ۱۰ هزار کلاس کمبود داشتیم که چهار هزار کلاس ساخته شد و پنج هزار کلاس دیگر در دست ساخت داریم، در زمینه ساخت بیمارستان‌ها نیز پروژه رها شده نداریم، به‌عنوان مثال بیمارستان گلبهار و نیشابور طی یکی دو ماه آینده به اتمام می‌رسند، پروژه‌های دیگر در این زمینه نیز در حال ساخت است.

وی درباره برنامه‌ریز استان برای میزبانی از زائران در دهه پایانی صفر نیز گفت: قرارگاه استانی و قرارگاه مشهد برای دهه آخر صفر طراحی شده و جلسات مقدماتی آن برگزار شده، پیش‌بینی‌های لازم صورت گرفته و با توجه به تجاربی که دستگاه‌های مختلف در سه سال گذشته به‌دست آورده‌اند، جای نگرانی نیست و ما در بخش‌های مختلف آمادگی لازم را برای مزبانی از زائران رضوی داریم.

مسئله آب، مسئله تک ساحتی و تک راهبردی نیست

در ادامه این نشست معاون امور عمرانی استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه در زمینه ناترازی برق و پیک مصرف برق در سال جاری یک هزار مگاوات برق تولیدی استان را به سایر نقاط کشور دادیم، گفت: در زمینه توزیع برق نمی‌توانیم مرزبندی کنیم و بگوییم به استان‌های دیگر برق نمی‌دهیم، چون در مواقعی به دلیل کشوری بودن خصلت شبکه، ما هم باید از شبکه برق دریافت کنیم.

جواد خدایی افزود: کشور با یک عقب‌افتادگی جدی در زمینه تولید برق مواجه است، نکته دیگر این است که سالانه پنج درصد به میزان مصرف برق افزوده می‌شود و برای اینکه کشور این کمبود را جبران کند، نیازمند گسترش ساخت نیروگاه است. 

وی یادآور شد: از سال ۱۳۹۰ تا سال ۱۴۰۰ یک واحد نیروگاهی بخار در فردوسی ایجاد شده اما طی سه سال گذشته چهار واحد نیروگاهی در استان ساخته شده است، دولت برای ساخت نیروگاه‌های بخار، سیکل ترکیبی، بادی و خورشیدی هزینه‌ای انجام نمی‌دهد و همه با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ساخته شده است، تنها در زمینه انتقال و ایجاد پست‌ها دولت موظف است که توسط شرکت‌های برق منطقه‌ای این کار را انجام دهد.

معاون امور عمرانی استاندار خراسان رضوی عنوان کرد: در سال ۱۴۰۰، ۱۷ مگاوات برق خورشیدی در شبکه داشتیم و این عدد در پایان سال گذشته به ۵۱ مگاوات رسیده و این نشان‌دهنده سه برابر شدن تولید برق خورشیدی در استان است.

خدایی با بیان اینکه ۵۰۳ مگاوات قرارداد احداث نیروگاه خورشیدی در استان امضا شده است، گفت: خراسان رضوی با سرمایه‌گذاری کشاورزها پیشگام احداث نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس برای چاه‌های کشاورزی شده است که تا این لحظه نزدیک به ۱۴ مگاوات قرارداد نیروگاه‌های خورشیدی کوچک مقیاس داریم که بیش از سه مگاوات آن به بهره‌برداری رسیده است.

وی تعادل‌بخشی را یکی از موضوعات مهم در مواجه با دشت‌های دچار بحران دانست و بیان کرد: این سیاست قطعی کشور از سال‌های گذشته در کنار موضوعاتی همچون تأمین آب از طریق انتقال درون یا برون حوزه‌ای یا موضوعاتی همچون صرفه‌جویی مصرف یا جایگزینی و تأمین آب از محل پساب بوده است، البته هیچکدام از این مسائل جایگزین تعادل‌بخشی نخواهد شد، چرا که مسئله آب، مسئله تک ساحتی و تک راهبردی نیست و تلفیق همه این‌ها باعث می‌شود که به یک نسخه پایدار برسیم.

معاون امور عمرانی استاندار خراسان رضوی متذکر شد: مشهد به خصوص در جبهه‌های شمال غربی آن دچار فرونشست شده است اما فرونشست یک نرخ مشخصی دارد و این‌گونه نیست که امری غیرطبیعی باشد، اما اگر از آن میزان عبور کند قطعا تبدیل به بحران می‌شود و مشهد همیشه در بین استان‌ها در ردیف‌های اول فرونشست بوده و امیدواریم که این کسری حدود ۱۰ میلیارد مترمکبی آب که در دشت مشهد وجود دارد، طی رژیم مشخصی از برنامه‌های تعادل‌بخشی جبران شود.

خدایی در رابطه با تعداد پروژه‌های نیمه تمام استان گفت: برخی از پروژه‌ها ضرورت ساختش در زمان شکل‌گیری زیرسؤال بوده است، بنابراین به عدد پروژه‌های نیمه‌تمام اعتنا نکنید چرا که برخی پروژه‌ها تنها زمینی به آن‌ها اختصاص یافته و هیچ اقدام دیگری برای آن صورت نگرفته است یا در یک جایی یک فونداسیون غیرضروری ایجاد شده که به‌طور کلی نباید ادامه پیدا کند، اگر از این موارد عبور کنیم ما پروژه‌های بزرگی داریم که بخشی از مسائل ما را حل می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: پروژه سالن ۶ هزار نفری ورزشگاه ثامن قطعا یکی از پروژه‌هایی است که تاریخ ورزش استان را به قبل و بعد از ساخت آن تقسیم می‌کند، درست است که این سالن سومین سالن بزرگ ورزشی کشور خواهد بود اما جالب است بدانید که هنوز دو سالن بزرگ کشور هنوز به بهره‌برداری نرسیده و مسابقه‌ای در آن برگزار نشده است.

معاون امور عمرانی استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه مسئله اول پروژه‌های عمرانی کشور تأمین مالی است، افزود: برای پروژه ثامن این تأمین مالی طی چند ماه اخیر به‌صورت کامل انجام شد و با تجمیع منابع از جمله زمین‌های ملی، منابع استانی، نفت، مسئولیت‌های اجتماعی و دیگر منابع تأمین شد، تقریبا نیمی از صندلی‌های سالن ورزشی ثامن نصب شده است و امیدوارم حداکثر طی یکی دو ماه آینده این پروژه به بهره‌برداری برسد، بنا داریم که این پروژه را با برگزاری یک تورنمنت بین‌المللی افتتاح کنیم.

خدایی متذکر شد: نهضت ملی مسکن چهار بخش روستایی، خودمالک، بازآفرینی و حمایتی دارد، اگر موضوع تسهیلات به‌صورت جدی‌تر پیگیری شود و دولت چهاردهم نیز تصمیمی در این رابطه داشته باشد، سرعت کار بیشتر می‌شود.

وی مولدسازی را یک ظرفیت قانونی دانست و گفت: مولدسازی از اینجا شروع می‌شود که مسئله و پروژه نیمه‌تمام مانده است تا یک مبلغ مازادی را به یک دارایی سرمایه‌ای از شکلی به شکل دیگر تبدیل کنیم، در پنج دستگاه و در زمینه پنج مسئله نگهداری راه‌ها، توسعه خطوط انتقال برق، کمبود فضاهای درمانی و بهداشتی، کمبود فضاهای ورزشی و کمبود فضای آموزشی توانسته‌ایم مولدسازی را تا مرحله آخر پیش ببریم و می‌توانم بگویم که در این زمینه یک استان پیشگام بوده‌ایم که امیدوارم در دولت جدید نیز این موضوع با همین قوت پیش برود.

معاون امور عمرانی استاندار خراسان رضوی با اشاره به اینکه با انجام مولدسازی املاک این دستگاه‌ها در پروژه‌های خود آن دستگاه هزینه می‌شود، افزود: بعد از اینکه این پروژه‌ها از طرف استان معرفی می‌شوند، در کمیته‌ای در تهران تأیید و بعد املاک معرفی می‌شوند، این املاک ارزش‌افزایی شده و در نهایت در هیأت عالی مولدسازی به ریاست معاون اول رئیس جمهور به‌صورت نهایی تصویب می‌شوند.

خدایی با بیان اینکه برای اثبات اینکه ساخت و تکمیل فلان پروژه ضرورت دارد، باید بارها می‌رفتیم تا تأییدیه‌های لازم را بگیریم چرا که محل مصرف اعتبار مولدسازی نمی‌تواند تغییر کند، ادامه داد: هنگامی که سه هزار تخت بیمارستانی مشهد از پنج هزار تخت بیمارستانی را در دور میدان تقی‌آباد جمع می‌کنیم، قطعا ترافیک ایجاد می‌شود و راهکار حل این مسئله در بلندمدت این است که تخت‌های بیمارستانی را در سایر نقاط شهر از جمله الهیه و شرق و جنوب شهر توزیع کنیم و اکنون اعتبار ساخت این پروژه‌ها از محل مولدسازی تأمین شده و در مرحله هزینه‌کرد است.

وی درباره دیگر پروژه‌ای که از طریق مولدسازی تأمین اعتبار شده است، گفت: در حوزه ورزش پروژه ۶ هزار نفری یا ورزشگاه ثامن الائمه که بزرگترین مجموعه ورزشی از لحاظ مساحت است و حتی از  ورزشگاه آزادی نیز بزرگتر است، ارزش دارایی‌های موجود آن یعنی اعم از سازه‌های اتمام یافته و نیمه‌تمام و زمین آن ۲۰ هزار میلیارد تومان است و این میزان دارایی معطل ۳ تا ۴ هزار میلیارد تومان بود تا به بهره‌برداری واقعی برسد، یعنی حبس دارایی‌هایی که رو به فرسوده شدن است.

معاون امور عمرانی استاندار خراسان رضوی افزود: ورزشگاه مهران نیز که پروژه‌ای به‌شدت ناایمن است و دستور ایمن‌سازی و تخریب آن نیز داده شده است، طرح‌های آن تهیه و مزایده آن نیز برگزار شده و امیدوارم طی هفته‌های آینده آغاز عملیات اجرای نوسازی این ورزشگاه را با ظرفیت ۲۵۰۰ نفر شاهد باشیم. 

خدایی متذکر شد: نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد تومان از طریق مولدسازی زمین‌های تنها چهار دستگاه دولتی در استان تأمین شده و این در حالی است که کل اعتبارات تملک دارایی‌های استان از همه استان و همه دستگاه‌ها در سال گذشته سه هزار میلیارد تومان بوده است.

امیدواریم شاهد افزایش اعتبار در حوزه زیارت باشیم

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: بودجه زیارت تا قبل از دولت سیزدهم از سرفصل لایحه بودجه کشور حذف شده بود، در سه سال اخیر با اهتمام و رویکرد دولت و نمایندگان مجلس این موضوع را در سرفصل بودجه سالانه کشور آمد اما مبلغ آن قابل توجه نیست و مجموع اعتباری که برای سال ۱۴۰۳ پیش‌بینی شده با همه سرفصل‌هایی که در آن گنجانده شده حدود ۷۰۰ میلیارد تومان است که بین همه شهرهای زیارتی از جمله مشهد، قم، شیراز و شاهچراغ تقسیم می‌شود.

حجت الاسلام حجت گنابادی‌نژاد افزود: امیدواریم با ریل‌گذاری که در این زمینه دولت سیزدهم انجام داده و اهتمام نمایندگان مجلس در دولت چهاردهم، شاهد افزایش این اعتبار بالاخص در حوزه زیرساخت‌های خیلی مهم مانند آزادراه حرم تا حرم، قطار سریع‌السیر و موارد دیگر باشیم.

انتقال آب از خارج استان برای صنایع آب‌بر

مدیرکل صنعت معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست خبر با بیان اینکه صنایع استان زیر سه درصد از سهم آب استان را به خودشان اختصاص داده‌اند، گفت: ارزش افزوده آب به صنعت چندین برابر سایر حوزه‌ها است و ما سه سیاست را در حوزه آب برای صنایع پیگیری می‌کنیم.

امیررضا رجبی افزود: سیاست اول بازچرخانی است، در این سیاست همه واحدهای صنعتی مکلف هستند حتی‌المقدور و با بیشترین توان آب را بازچرخانی کنند، در شهرک صنعتی و هم در واحدهای بزرگ این کار را انجام می‌دهیم و در برخی از واحدها تا ۹۰ درصد از آب مصرف شده را بازچرخانی می‌کنیم و دوباره در صنعت استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: سیاست بعدی استفاده از پساب است در واحدهای صنعتی که این قابلیت را دارند، عمده پساب شهرهای استان توسط واحدهای صنعتی استان در حال سرمایه‌گذاری است، تا جمع‌آوری، انتقال و تصفیه پساب‌ها را انجام دهند که در ادامه به صنعت برمی‌گردد.

مدیرکل صنعت معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه سیاست دیگر نیز موضوع انتقال است، عنوان کرد: در گذشته سیاست این بود که تنها صنایع کم آب‌بر باید در استان بیاوریم چرا که در استان کمبود آب داریم، اکنون به‌دنبال این هستیم که اگر حضور صنعتی در استان ضرورت دارد آن را از سبد سرمایه استان خارج نکنیم، بلکه تکلیف کنیم که آب آن از منابع خارج از استان تأمین شود که یکی از آن‌ها انتقال آب از طریق دریای عمان است و اکنون صنایع استان نیز در پروژه انتقال آب در حال سرمایه‌گذاری هستند تا استان از سرمایه‌گذاران بزرگ محروم نشود و این موضوع را به‌گونه‌ای تدبیر کند. 

۵.۹ همت تا پایان شهریور به گندم‌کاران استان پرداخت می‌شود

در ادامه حسن نوری‌زاده، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در این نشست گفت: در سال زراعی امسال در مجموع ۵۱۸ هزار تن از کشاورزان استان گندم خریداری کردیم که نسبت به سال گذشته ۳۸ درصد افزایش خرید داشتیم، تاکنون ۳.۱ همت پول گندم به کشاورزان پرداخت شده است و ۵.۹ همت نیز تا پایان شهریور پرداخت می‌شود.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.