تحولات لبنان و فلسطین

سخنوری یکی از مهارت‌های اساسی زندگی است که افراد در تمام مراحل با آن سروکار داشته و نمی‌توانند از آن فرار کنند. در این متن نکاتی را برای تقویت این مهارت عنوان کرده‌ایم که برای صحبت کردن در کوچک‌ترین جمع‌ها تا مراسم‌های بزرگ به کمکتان می‌آید.

تکنیک‌های سخنوری برای موقعیت‌های کوچک و بزرگ/ چطور در جمع خوب صحبت کنیم؟

صحبت کردن در جمع یکی از مهارت‌های ضروری است که هر فرد باید از آن برخوردار باشد چراکه در هر مرحله‌ای از زندگی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ با این حال بسیاری از افراد از سخنوری کردن در جمع می‌ترسند و از تلاش برای تقویت مهارتشان خودداری می‌کنند.

کنفرانس‌های کلاسی در دوران مدرسه، بحث‌های دوستانه یا خانوادگی، سخنرانی‌های مهم و غیره، موقعیت‌های کوچک و بزرگی به شمار می‌روند که در طول زندگی نیازمند توانایی سخنوری هستند.

نکات فراوانی برای تقویت مهارت صحبت کردن در جمع وجود دارد. در این مطلب چند مورد از آنها آورده شده تا به شما کمک کند دربرابر دیگران آسان‌تر و موثرتر صحبت کنید.

مخاطب خود را بشناسید

اگر با مخاطب خود آشنایی داشته باشید، احساس راحت‌تری در برابر آنها دارید و با اعتماد به نفس بالاتری می‌توانید صحبت کنید. این شرایط می‌تواند به شما برای انتخاب بهتر کلمات، نوع لحن و طریق ارتباط با طرف مقابل کمک کند.

با سنجش میزان درک مخاطب نیز می‌توانید نقطه آغاز و پایان بحث را مشخص کنید تا سخنوری موثرتری داشته باشید. حفظ ارزیابی جهات مختلف مخاطبتان می‌تواند تداوم ارتباط شما با شنوندگان را بهبود ببخشد.

تمرین، کلید طلایی سخنوری

پیش از قرار گرفتن در موقعیت حقیقی سخنرانی، سعی کنید شرایط ساختگی را برای تمرین فراهم کرده و اتفاقات احتمالی را درنظر داشته باشید. این کار به شما کمک می‌کند تا نقص‌های روز سخنرانی را برطرف کنید و موفق‌تر در جمع حاضر شوید. می‌توانید این تمرین را به تنهایی و با صدای بلند در مقابل آینه تمرین کنید اما بهتر است در حضور یک دوست یا همکار این کار را انجام دهید تا فضا برایتان حقیقی‌تر باشد.

از انتقادها پله ترقی بسازید

ممکن است پس از یک سخنرانی در جمع، انتقادات زیادی نسبت به شما مطرح شود که می‌توانید از آنها به عنوان نکات اصلاحی برای موقعیت‌های بعدی استفاده کنید. مخاطب شما به عنوان یک شنونده، می‌تواند بهترین معلم برای بهبود کارتان باشد. به عنوان مثال اگر به شما می‌گویند که در میان صحبت‌هایتان زیاد مکث می‌کنید، باید در تمرین‌های روزانه حذف این مکث‌ها را درنظر داشته باشید و در اولویت قرار دهید.

واژگان را از آن خود کنید

اگر هنگام سخنوری از پاورپوینت استفاده می‌کنید یا می‌خواهید سخنی را از فردی نقل قول کنید، رعایت این نکته برایتان الزامی است. سعی کنید تمرکز را بر انتقال مفهوم بگذارید و کلمات و عبارات را جزء به جزء تکرار نکنید. از آن خود کردن کلمات ارتباط صمیمانه‌تری میان شما و مخاطب ایجاد می‌کند.

ارتباط چشمی برقرار کنید

برقراری ارتباط چشمی با مخاطبان در گام اول به شما کمک می‌کند تا خودتان احساس بهتری داشته باشید چراکه به صورت مستقیم با واکنش آنها در ارتباط بوده و متوجه می‌شوید که متوجه صحبت‌هایتان شده‌اند یا نیاز به توضیح بیشتری دارند. علاوه بر این ارتباط چشمی مخاطب را هم به مشارکت بیشتر در مراسم تشویق می‌کند.

زبان بدن، اولین معرف شماست!

پیش از صحبت کردن، مخاطبان با زبان بدن شما برخورد می‌کنند و اولین ذهنیت آنها از شما هنگام لحظه ورودتان به جمع ایجاد می‌شود. حتی اگر مهارت سخنوری شما به درجه عالی رسیده باشد اما زبان بدنتان، بی‌اعتماد به نفسی، اضطراب و معذب بودن را به مخاطب منتقل کند، نتیجه سخنرانی قطعا قابل قبول و دلخواهتان نخواهد بود. بهتر است هنگام ورود به جمع دست‌ها را آزاد بگذارید، پشتتان را صاف نگه دارید و لبخند بزنید.

صدای خود را ضبط کنید

گاهی می‌توانید خودتان هم یکی از شنوندگان صحبت خود باشید تا آسان‌تر نقص‌های کار را پیدا کرده و آنها را اصلاح کنید. معمولا افراد در زمان صحبت کردن با تلفن، مکالمه حضوری با یک دوست یا حتی سخنرانی در یک محیط رسمی، متوجه ایرادهای کلامی خود نمی‌شوند و لازم است در یک زمان جداگانه، مجددا به آنها گوش دهند.

نتیجه‌گیری خوب، تیر خلاص سخنرانان موفق

پایان کلام مهم‌ترین بخش سخنرانی‌ است؛ به طوری که یک نتیجه‌گیری موثر و هوشمندانه می‌تواند یک سخنران را در نظر مخاطبان، به یک فرد به یادماندنی تبدیل کند. پایان‌بندی باید با توجه به جو جلسه تعیین شود و توصیه می‌شود که صحبت با موضوعی ملایم، نه بسیار جدی و نه بسیار طنزآمیز، به پایان برسد.

منبع: Coursa

ترجمه: تکتم شریفی نژاد خبرنگار تحریریه جوان قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.