تحولات لبنان و فلسطین

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: صادرات و واردات محصولات کشاورزی سهم بسزایی در تجارت خارجی کشور دارد و بخش قابل توجهی از نیازهای ارزی کشور را به خود اختصاص می‌دهد.

صادرات و واردات محصولات کشاورزی سهم بسزایی در تجارت خارجی کشور دارد

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه خراسان رضوی، سیدجمال الدین حسینی در خصوص ضرورت اجرای سرشماری عمومی کشاورزی گفت: چالش‌های امنیت غذایی سال‌های اخیر در دنیا که رابطه مستقیمی با افزایش جمعیت، بحران آب، تغییرات اقلیمی و محدودیت‌های اراضی زیر کشت محصولات کشاورزی دارد، کشورها را به‌شدت درگیر خود کرده است. در این خصوص، کشورها مشکلات و تنگناهای امنیت غذایی را از دو منظر افزایش تولید و مدیریت صحیح پس از برداشت محصولات مورد توجه قرار داده و به موفقیت‌هایی نیز دست یافته‌اند.

مدیر اجرای سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ استان در توضیح اهمیت کشاورزی در کشور بیان کرد: در کشور ما، بخش کشاورزی تأمین‌کننده بخش قابل توجهی از مواد اولیه مورد نیاز بخش صنعت نظیر پوشاک، کیف و کفش، غذا و دارو است و سهم قابل ملاحظه‌ای از بخش خدمات نظیر حمل و نقل، بازاریابی و توزیع، عمده‌فروشی و خرده‌فروشی به بخش کشاورزی وابسته است. علاوه بر آن اشتغال و معیشت بسیاری از افراد جامعه به‌ویژه در مناطق روستایی، عشایری و کم‌برخوردار به‌طور مستقیم با این بخش مرتبط است.

حسینی افزود: همچنین صادرات و واردات محصولات کشاورزی سهم بسزایی در تجارت خارجی کشور دارد و بخش قابل توجهی از نیازهای ارزی کشور را به خود اختصاص می‌دهد.

وی در تشریح فعالیت های سرشماری کشاورزی گفت: سرشماری کشاورزی شامل، گردآوری اطلاعات فعالیت‌های مختلف کشاورزی شامل پرورش محصولات کشاورزی، پرورش محصولات دائمی، پرورش دام و طیور، کشت محصولات گلخانه‌ای، پرورش آبزیان، پرورش کرم ابریشم و زنبورعسل از بهره‌برداران کشاورزی است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی در تشریح مناطق بهره برداری کشاورزی در ایران افزود: بر اساس آخرین سرشماری که در سال ۱۳۹۳ اجرا شده است بیش از ۴ میلیون بهره‌بردار کشاورزی در کشور وجود دارد که ۹۰ درصد از بهره‌برداری‌های کشاورزی متعلق به آن‌ها، در مناطق روستایی واقع شده است.

حسینی در توضیح تاریخچه انجام سرشماری در ایران گفت: در ایران تا کنون ۵ سرشماری در سال‌های ۱۳۵۲، ۱۳۶۷، ۱۳۷۲، ۱۳۸۲ با استفاده از ابزار کاغذی و سال ۱۳۹۳ با استفاده از ابزار الکترونیکی «تبلت» اجرا و نتایج آن در سطح کوچک‌ترین واحد جغرافیایی (شهر و آبادی) منتشر شده است. مقایسه سرشماری‌های کشاورزی در کشورها نشان می‌دهد که کشور ایران به لحاظ تعداد سرشماری در منطقه آسیا با ۵ سرشماری جزو کشورهای پیشرو است.

وی در خصوص اقلام مورد سنجش در این پژوهش عنوان کرد: اقلامی مانند مشخصات بهره‌بردار، مساحت اراضی کشاورزی (شامل مساحت اراضی زراعی و باغ و قلمستان‌ها)، نام محصولات کشاورزی، سطح کاشت محصولات سالانه، تعداد و جنس انواع دام، از جمله اقلامی است که مورد سنجش قرار می گیرد.

گفتنی است سرشماری کشاورزی از تاریخ ۱۲ آبان ماه سال جاری به مدت ۴۵ روز در سراسر کشور و همچنین خراسان رضوی اجرا خواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.