تحولات منطقه

«قبضه‌الاحرار» که توسط هنرمندان فلسطینی تولید شده است با نام‌های مختلفی ترجمه شده که آشناترین آن «مشت آزادگان » است اما در ادامه جنایت‌های رژیم صهیونیستی، ارتش این رژیم عوامل سریال تلویزیونی را با ترور هدفمند در غزه به شهادت رسانده است.

 ترور هدفمند هنرمندان؛ رژیم صهیونیستی تابِ «مشت آزادگان» را نداشت
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

سریال «مشت آزادگان» دو سال پیش به کارگردانی محمد خلیفه در غزه جلوی دوربین رفت و داستان آن درباره عملیات رزمندگان در پشت خطوط دشمن علیه رژیم صهیونیستی بود که منجر به تسخیر یک پایگاه نظامی مهم اشغالگران شد. داستانی که اکنون به‌عنوان پیش‌بینی نزدیک به واقعیت از عملیات «طوفان‌الاقصی» شناخته می‌شود.

داستان این اثر به قلم «فارس عبدالحمید» در ۳۰ قسمت، به نگارش در آمده است؛ این سریال پیش از وقوع طوفان‌الاقصی، حوادثی چون افشای جاسوسان اشغالگر و اسارت تعداد زیادی از سربازان صهیونیستی را به تصویر کشید.

 این سریال که توسط جنبش حماس تولید شده به‌عنوان یک اثر هنری اطلاعاتی طبقه‌‎بندی می‌‎شود و بر اساس داستان‌های واقعی ساخته شده‌است. در واقع سریال نشانگر برخوردِ میان مقاومت و سرویس‌های اطلاعاتی اشغالگر اسرائیل است.

نکته قابل توجه آن است که تعدادی از اعضای این سریال در طول جنگی که از اکتبر گذشته توسط اشغالگران بر نوار غزه تحمیل شده است، به شهادت رسیدند؛ آخرین آن‌ها هنرمند فلسطینی «رشاد ابو سخیله» بود که نقش اول این سریال به نام «امیر» را در سریال ایفا کرده بود.

پیش از او، هنرمند و مجری فلسطینی «علاء قدوحه» و تعدادی از اعضای خانواده‌اش، «محمد خلیفه»، کارگردان سریال، «مصطفی ثریا» عکاس، و «علی نسمان» بازیگر نیز توسط نیروهای اشغالگر به شهادت رسیدند.

سریال «قبضة الاحرار» یا «مشت آزادگان» موفق به کسب جوایزی در فلسطین و الجزایر شده که می‌توان به کسب جایزه بهترین سریال درام از جشنواره رسانه‌ ای قدس و جایزه انجمن «برکه الجزایر» اشاره کرد.

این مجموعه با نقش آفرینی بازیگرانی همچون رشاد أبو سخیله، زهیر البلبیسی، أحمد فیاض و علاء قدوحه تا امروز از شبکه‌های تلویزیونی مانند؛ المنار، القدس، الوطن و آی‌فیلم عربی پخش شده است. این روزها نیز هر شب ساعت ۱۹:۰۰ به وقت تهران، ۲۰:۰۰ به وقت کابل و ۲۰:۳۰ به وقت دوشنبه تاجیکستان از کانال تلویزیونی آی فیلم ۲ پخش می شود.

هنرمند شهید دهه هشتادی

شهید «رشاد ابو سخیله» هنرمند جوان فلسطینی، بازیگر نقش «امیر» در سریال «مشت آزادگان» متولد سال ۲۰۰۱ میلادی مصادف با ۱۳۸۰ خورشیدی در اردوگاه جبلیه غزه بود. وی فارغ التحصیل رشته روزنامه نگاری و رسانه از دانشگاه «الاقصی» در غزه بود.

این بازیگر جوان با نقش آفرینی در سریال «قبضة الاحرار» و یا «مشت آزادگان» توانست به شهرت بالایی برسد.

شهید ابو سخیله علاوه بر بازیگری، شعر هم می سرود و در سال ۲۰۲۰ مجموعه شعری با عنوان «نامه‌های خاک» منتشر کرد که بر اساس آن، به عنوان جوان‌ترین شاعر فلسطینی معرفی شد. این مجموعه شامل ۲۷ شعر است و به موضوعات مختلفی از جمله میهن، مسائل اجتماعی، عاطفی، معنوی و مذهبی می پرداخت.

این بازیگر فلسطینی سال گذشته بر اثر بمباران نیروهای اشغالگر صهیونیستی در دروازه پناهگاه مدرسه الفاخوره اردوگاه جبلیه به شهادت رسید.

علاء قدوحه؛ بازیگر کمدی مبارز

«علاء قدوحه» دیگر بازیگر سریال «مشت آزادگان» نیز بر اثر حملات بی رحمانه اشغالگران بر نوار غزه جام شهادت را نوشیده است.  این بازیگر در بسیاری از آثار هنری مشارکت داشت که در آنها نقش مبارز و اسیر را ایفا کرد و از طریق این کارهای هنری به بیان وضعیت فلسطین پرداخت.

این خبرنگار و هنرمند فلسطینی، متولد ۱۳۵۵ خورشیدی در غزه و اصالتا اهل «یافا» بود؛ همچنین دوران کودکی و نوجوانی را در اردوگاه النصیرات گذارند.

«علاء قدوحه» با بازی در سریال های تلویزیونی چون «دروازه آسمان»(بوابه السماء) و سریال «مشت آزادگان»(قبضه الاحرار)، «فداکار»(الغدائی)و... توانست به شهرت خاص برسد.

این هنرمند فلسطینی به «جنرال موشی» معروف بود که با این شخصیت، ویدیوهای کوتاه در فضای مجازی تولید می کرد و ارتش رژیم صهیونیستی را مورد تمسخر قرار می داد.

«علاء قدوحه» در ۲۳ ماه دلو(بهمن) ۱۴۰۲ خورشیدی در ۴۸ سالگی در جریان بمباران اردوگاه «النصیرات» غزه توسط رژیم صهیونیستی به همراه اعضای خانواده‌اش به شهادت رسید.

مقاومت هنری در مقابل هجمه دشمن

ابو سخیله، کارگردان این سریال در مصاحبه‌ای «قبضة الاحرار» را پاسخی دانست به سریال «فوض» ساخت اسرائیل که از نتفلیکس و دیگر رسانه‌های تصویری پخش شد. فوض تلاش کرده بود مردم فلسطین را مجرم نشان دهد و داستان‌هایی را ارائه می‌دهد که در به تصویر کشیدن ماجراهای سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل و موفقیت آنها در نفوذ در جامعه فلسطین اغراق می‌کند.

او همچنین گفت که هدف این سریال نشان‌دادن دیدگاه فلسطینی‌ها و تأکید بر برتری اطلاعاتی مقاومت است.

در واقع می توان گفت سازندگان این اثر به نوعی به مقابله و مقامت با سلاح هنر در مقابل جنایات صهیونیست ها برآمدند. 

ساخت آثار سینمایی از الزامات جنگ امروز با اسرائیل جنایتکار است و به خوبی می توان از این ابزار برای دادن پاسخی دندان‌شکن به دروغگویی و بزرگنمایی های آنها ایستاد.

خبر ذخیره‌سازی شده توسط در تاریخ ۱۴۰۳۰۸۰۲-۱۵:۵۷

خبر ذخیره‌سازی شده توسط در تاریخ ۱۴۰۳۰۸۰۲-۱۵:۵۷

خبر ذخیره‌سازی شده توسط در تاریخ ۱۴۰۳۰۸۰۲-۱۵:۵۷

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهدی ۲۲:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳
    1 0
    سلام بر شهیدان راه خدا