تحولات منطقه

در حالی که ایالات متحده برای انتخابات۲۰۲۴ آماده می‌شود، رأی‌دهندگان خود را بر سر دوراهی آشنای انتخاب بین بد و بدتر می‌بینند.

مسابقه حمایت از تبهکاران در انتخابات آمریکا
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

قدس؛در حالی که ایالات متحده برای انتخابات۲۰۲۴ آماده می‌شود، رأی‌دهندگان خود را بر سر دوراهی آشنای انتخاب بین بد و بدتر می‌بینند؛ انتخاب میان نامزدی که مظهر سیاست‌های زیانبار آشکار است و نامزدی که اگرچه در برخی مسائل داخلی بهتر است، اما همچنان از مواضع مشکل‌ساز در سیاست خارجی حمایت می‌کند.

رقابت میان کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور فعلی و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق در حالی نزدیک و شانه به شانه پیش می‌رود که دو نامزد دیدگاه خود را درباره مباحث مربوط به مسائل داخلی آمریکا ازجمله اقتصاد، بازار کار، بیمه‌های تأمین اجتماعی، حقوق مربوط به باروری و موضوع مهاجران غیرقانونی به‌وضوح مطرح کرده‌اند. نگاهی اجمالی به نظرات دو نامزد، تفاوت فاحشی را نشان نمی‌دهد؛ با این حال شاید بارزترین تفاوت میان این دو نامزد را باید در نگاه هریس به موضوع قوانین باروری و مسئله سقط جنین جست‌وجو کنیم.

حمایت از اسرائیل تنها نقطه اشتراک ترامپ و هریس

اما نامزدهای صندلی ریاست جمهوری آمریکا اگر در مورد هر موضوعی با هم اختلاف نظر داشته باشند، بر سر این موضوع که باید از اسرائیل حمایت کنند متفق‌القول هستند و وقتی صحبت از جنگ در غزه به میان می‌آید، هر دو نامزد قاطعانه در سمت اشتباه تاریخ می‌ایستند.

به نوشته گاردین، با اینکه بیش از یک سال از یورش مرگبار ارتش رژیم صهیونیستی به غزه می‌گذرد اما حملات اسرائیل ادامه دارد و باوجود هزینه‌های انسانی بسیار زیادی که در پی داشته، واشنگتن در حمایت نظامی خود از اسرائیل ثابت‌قدم مانده است.

نبرد دو نامزد بر سر حمایت بیشتر از اسرائیل

دو نامزد انتخابات آمریکا نه تنها در قبال نسل‌کشی اسرائیل در غزه ساکت مانده‌اند که تلاش می‌کنند در حمایت از اسرائیل از یکدیگر سبقت بگیرند. در حالی که کامالا هریس، نامزد حزب دموکرات تأکید می‌کند همواره تلاش خواهد کرد اسرائیل امکان دفاع از خود در برابر ایران و گروه‌های مقاومت را داشته باشد، دونالد ترامپ، رقیب جمهوری‌خواه، عملیات طوفان‌الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و حملات متقابل ایران و اسرائیل را نتیجه سیاست‌های دولت کنونی آمریکا می‌داند و مدعی می‌شود اگر او سر کار بود هیچ‌کدام از این اتفاق‌ها را شاهد نبودیم.

 به گزارش پولتیکو، هریس در طول سخنرانی‌هایش آشکارا از حق اسرائیل برای دفاع از خود می‌گوید و بر ضرورت حمایت از تل‌آویو تأکید می‌کند و باوجود درخواست‌های مکرر جامعه بین‌المللی برای آتش‌بس، به توجیه فروش تسلیحات آمریکا به اسرائیل که چرخه خشونت را تداوم می‌بخشد ادامه می‌دهد و حتی افزایش تلفات غیرنظامیان در غزه در پافشاری او بر حمایت بی‌قید و شرط آمریکا از اسرائیل تزلزلی نداشته است.

به نوشته پولتیکو سیاست‌های ترامپ در قبال اسرائیل اما روشن‌تر از رقیب دموکرات است؛ دولت او اورشلیم را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت و حتی محل سفارت آمریکا در سرزمین‌های اشغالی را هم تغییر داد و عملاً تظاهر به بی‌طرفی در مناقشه اسرائیل و فلسطین را کنار گذاشت. سیاست‌های او تندروهای اسرائیلی را بیشتر جسور کرد. در دوران ترامپ، سیاست خارجی ایالات متحده در قبال غزه ، حمایت یک‌جانبه از اسرائیل، بدون توجه به فاجعه انسانی در حال وقوع در غزه بود.

دلیل حمایت بی‌قید شرط واشنگتن از تل‌آویو

دلیل این حمایت بی قید و شرط نامزدهای دو حزب اصلی آمریکا از رژیم صهیونیستی ریشه در موضوعات مختلفی ازجمله مسائل تاریخی و احساس گناهی که آن‌ها در قبال یهودیان احساس می‌کنند، جنبه‌های الهیاتی و البته همبستگی‌های دینی و نژادی و به‌ویژه مسائل مالی دارد.

وبگاه تحلیلی اینترسپت در گزارشی با عنوان آیپک چگونه سیاست‌های واشنگتن را شکل می‌دهد، در قالب یک گزارشی تحقیقی به نفوذ لابی‌های یهودی در بنیان‌های سپهر سیاسی آمریکا پرداخته است.

اینترسپت در گزارش خود رد پای پولی لابی‌های یهودی را دنبال کرده تا نشان دهد مخارج سیاسی آن چگونه بر موازنه قدرت در کنگره تأثیر می‌گذارد.

درباره عمق و میزان نفوذ و تأثیرگذاری این لابی‌ها همین کافی است که بدانیم فقط یکی از این لابی‌ها برای بیش از ۸۰درصد از ۴۶۹ کرسی انتخابات کنگره آمریکا در سال جاری هزینه کرده است.  

این در حالی است که در بحبوحه خشم فزاینده عمومی درخصوص جنگ اسرائیل علیه غزه، آیپک اعلام کرد ۱۰۰میلیون دلار برای انتخابات هزینه خواهد کرد؛ رقمی که حدود یک ششم هزینه‌های تمام لابی‌های خارجی فعال در انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست.

به نوشته اینترسپت از ۴۶۹ کرسی برای انتخاب دوباره کنگره در سال جاری، آیپک برای بیش از ۸۰درصد آن‌ها یعنی ۳۸۹ رقابت انتخاباتی کنگره شامل ۲۶کرسی مجلس سنا و ۳۶۳ کرسی مجلس نمایندگان هزینه کرده است.

حمایت لابی‌های اسرائیلی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هم مختص حمایت از ترامپ یا هریس نیست؛ به گزارش مؤسسه نظرسنجی پیو، لابی‌های یهودی از هر دو حزب در انتخابات پیش رو حمایت مالی کرده‌اند. به عنوان مثال جی استریت، لابی یهودی نزدیک به اسرائیل ۶میلیون دلار به کمپین هریس کمک مالی کرده است؛ البته «جی استریت» هم مانند کامالا هریس، از تحریم تسلیحاتی اسرائیل حمایت نمی‌کند.

در آن سو اما جدا از حمایت‌های مالی لابی آیپک از دونالد ترامپ، براساس افشاگری‌هایی که به کمیسیون انتخابات فدرال رسیده، ترامپ از کمک‌های مالی سنگین میلیاردرهای یهودی آمریکا برخوردار است و تنها در یک مورد میریام ادلسون، یکی از سه میلیاردر بزرگ آمریکا ۱۰۰میلیون دلار به کمیته مبارزات انتخاباتی حامی نامزدی دونالد ترامپ کمک کرده است. برپایه گزارش نشریه پولتیکو، ادلسون به همراه ایلان ماسک و ریچارد اویلین در سه ماه گذشته مبلغی حدود ۲۲۰میلیون دلار به ستاد انتخاباتی ترامپ کمک کرده‌اند.

جنگ نسل‌کشی در غزه در حالی ادامه پیدا می‌کند که ایالات متحده مثل چند دهه اخیر بازهم در کشتار مردم بی‌دفاع غزه شریک است و در این میان آورده دو نامزدی که قرار است نام یکی از آن‌ها در چند روز آینده به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا مطرح شود برای رأی‌دهندگانی که نگران حقوق فلسطینیان و پیامدهای گسترده‌تر سیاست خارجی ایالات متحده هستند تقریباً هیچ و مصداق از هر طرف که رفتم جز وحشتم نیفزود است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.