علی رسولیان در جریان بازدید خبرنگاران از مجتمع سنگان خواف در نشست خبری این بازدید گفت: در برنامه هفتم توسعه رشد ۱۳درصدی برای معدن و صنایع معدنی دیده شده است و رسیدن به این رشد موانعی دارد که باید مسیرهای جدید برای توسعه در اکتشاف و بهرهبرداری برای تحقق این منظور دیده شود.
وی افزود: در منطقه سنگان خواف۱/۲میلیارد تن ذخیره زمینشناسی وجود دارد که ۸۰۰میلیون تن از این ذخیره قابل برداشت بوده و تاکنون حداکثر ۱۵۰میلیون تن برداشت شده است.
مدیر مجتمع سنگ آهنگ سنگان خواف با اشاره به اهمیت اکتشاف در این معدن تصریح کرد: انجام اکتشاف در معادن کشور از اهمیت بسیاری برخوردار است که نقش اساسی در اقتصاد کشور دارد و چشمانداز این مجتمع برای سال ۱۴۰۷ رسیدن به تأمین ۳۰درصد سنگ آهن مورد نیاز کشور است.
رسولیان با مقایسه برنامههای ۶ ماهه سال جاری با مدت مشابه سال گذشته عنوان کرد: در۶ماه نخست سال جاری ۱۴میلیون و ۳۰۰هزار تن سنگ آهن در این معدن برداشت شده که این عدد نشاندهنده ۱۰۵ درصد پیشرفت از برنامه مشخص شده برای این مدت زمان است که ۱۱۰درصد نسبت به مدت مشابه سال پیش رشد دارد.
وی درباره اکتشاف انجام شده در ۶ ماهه نخست سال گفت: در این مدت ۶هزار و ۲۰۰مترمربع عملیات حفاری برای اکتشاف صورت گرفته که این عدد نشاندهنده تحقق ۲۲درصد از برنامه پیشبینی شده و رشد ۴۱درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است. همچنین این معدن از نظر درآمد نسبت به مدت مشابه سال پیش رشد ۲۵درصدی را تجربه کرده است.
مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان خواف متوسط حفاری در این منطقه را ۲۳۰ متر دانست و افزود: این معدن یک معدن جوان است و هنوز پیتهای معدنی و حفاریهای عمیق معدنی کامل نشده و برای انجام اکتشاف یکی از بزرگترین مناقصهها در حال برگزاری است.
رسولیان تصریح کرد: در حال حاضر این شرکت تأمینکننده سنگ آهن مورد نیاز مجموع شرکتهایی است که در این منطقه کار میکنند. این شرکتها در سال ۱۲/۵میلیون تن گندله و ۱۲/۵میلیون تن کنسانتره تولید میکنند و باید گفت مجموع فعالیتها در سنگان خواف در زنجیره ابتدایی فولاد قرار دارد و برای توسعه این مجموعهها تأمین زیرساختها مانند برق، گاز و جاده بسیار ضرورت دارد.
وی میزان برداشت امسال از معدن سنگ آهن سنگان را ۲۵میلیون تن عنوان کرد و ادامه داد: این عدد تا ۴۲ میلیون تن در سال برای سالهای آینده پیشبینی شده است.
مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان خواف به مذاکرات انجام شده برای بهرهبرداری از معدن سنگ آهن افغانستان اشاره کرد و گفت: در بخش فراوری و استخراج سنگ آهن در افغانستان در حال مذاکره هستیم تا بتوانیم با شرکتهای بخش خصوصی این کشور مشارکت داشته باشیم.
رسولیان موضوع ایجاد کسب و کارهای کوچک برای تأمین البسه، مواد غذایی و سایر اقلام مورد نیاز را از دیگر برنامههای این مجتمع دانست و افزود: از مجموع بنگاههای بزرگ مشغول به کار در منطقه، شورای سرمایهگذاری تشکیل شده تا در خصوص این اقدامها برنامهریزی و اجرای متناسب داشته باشیم و برای اینکه بتوانیم بهرهبرداری حداکثری از ذخایر این معدن داشته باشیم، با شرکتهای دانشبنیان در حال مذاکره هستیم تا بتوانیم حتی از باطلهها که کمتر از ۲۰ درصد آهن دارند و با شرایط موجود، جداسازی آهن از آنها توجیه اقتصادی ندارد، به خوبی بهرهبرداری داشته باشیم.
وی تصریح کرد: ۱۶هزار نفر بیمه شده تأمین اجتماعی در این منطقه مشغول به کار هستند که حجم بالایی از اشتغال در منطقه به شمار میرود.
مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان خواف درباره برنامههای این مجتمع در بخش مسئولیتهای اجتماعی گفت: ایجاد جاده و تولید ۵مگاوات انرژی نوری یا بادی از برنامههای ما در بخش مسئولیتهای اجتماعی است تا به سمت اشتغالهابی حرکت کنیم که وابسته به معدن نباشند و در آینده این منطقه تبدیل به زیستبوم تولید انرژی پاک شود. ۵۰میلیون مترمکعب آب مورد نیاز منطقه بوده که در این زمینه هم سرمایهگذاریهابی انجام شده است. فراوری آهن زنجیرههای مختلف داشته و تکمیل این زنجیره نیازمندهای مختلفی هم به دنبال دارد که باید تأمین شود.
نظر شما