تحولات منطقه

این برنامه به مناسب روز جوان برگزار شد و در آن علاوه بر هنرمندان نوجوان، چند گروه‌ سرود هم به خواندن نغمه‌هایی برای مقاومت پرداختند. رویداد نقش طوفان در همه استان‌ها برگزار شده و هر استان به سبک متفاوتی آن را اجرایی کرده‌است.

نقش شهدا در «نقش طوفان»
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

بر یک قاب چهره جدیدترین شهید محور مقاومت نقش بسته است و بر تصویری دیگر چهره نامدارترین شهید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال‌های اخیر چشم‌نوازی می‌کند. این‌ها ‌قاب‌هایی هنری‌ است که نوجوانان شهر بهشت در شبیه‌ترین نقطه به مسجدالاقصی خلق کرده‌اند. در روزهایی که اضلاع محور مقاومت در نقاط مختلف خاورمیانه با دشمن غاصب صهیونیستی در نبرد هستند صحن قدس حرم مطهر رضوی میزبان رویداد «نقش طوفان» شد تا در این مکان مقدس، نوجوانان هنرمند شهر مشهد حاضر شوند  و با هنر خود، ایثار و اهداف محور مقاومت را به تصویر بکشند. رویدادی که  به همت حوزه هنری خراسان رضوی و با مشارکت سازمان تبلیغات حرم مطهر و آموزش و پرورش برپا شده‌است.

نقش شهدا در «نقش طوفان»

خلق اثر با شناخت ارزش‌ها

مسئول بخش کودک و نوجوان حوزه هنری استان خراسان رضوی در ابتدا توضیحاتی درباره این رویداد داد: «نقش طوفان برنامه مشترک میان حوزه هنری، سازمان تبلیغات حرم مطهر و نواحی ۳، ۶ و ۷ آموزش و پرورش مشهد است که با هدف پاسداشت قهرمانان مقاومت به‌ویژه شهدای نوجوان با شرکت نوجوانان مشهدی با موضوع هنرهای تجسمی برگزار می‌شود».

به گفته سیده زینب شکری، پیش از برگزاری این رویداد، یک پیش‌رویداد با حضور ۷۰ نفر از نوجوانان هنرمند مشهدی برگزار شده‌است که در آن شرکت‌کنندگان پیش از خلق اثر با داستان غزه و لبنان و مفهوم مقاومت آشنا شده‌اند؛ «فارع از ارزیابی اولیه هنرمندان، بچه‌ها در این پیش‌رویداد محتوایی با حضور یک راوی با قصه غزه آشنا شدند. برایشان کلیپ پخش شد، کتاب معرفی و نقشه کشور فلسطین و لبنان شرح داده شد. بچه‌ها با موضوع ارتباط گرفتند و به این باور رسیدند که ما در جبهه مقاومت به هم ربط داریم و پس از رسیدن به این آگاهی شروع به خلق اثر کردند».

این برنامه به مناسب روز جوان برگزار شد و در آن علاوه بر هنرمندان نوجوان، چند گروه‌ سرود هم به خواندن نغمه‌هایی برای مقاومت پرداختند. رویداد نقش طوفان در همه استان‌ها برگزار شده و هر استان به سبک متفاوتی آن را اجرایی کرده‌است. نوجوانان مشهدی شرکت‌کننده در این رویداد هم میهمان حرم مطهر امام رضا(ع) شدند تا آثاری خلق کنند و  پیام همدلی‌شان را به غزه و لبنان برسانند. شکری با اشاره به این موضوع گفت: «ما صفحات اینستاگرام گروه‌ها و نوجوان نقاش و هنرمند غزه و فلسطین را شناسایی کردیم و با آن‌ها ارتباط گرفتیم. آثار رویداد امروز برایشان ارسال خواهد شد تا در صفحاتشان و شبکه‌های مختلف تلویزیونی پخش شود و همه بچه‌های جهان عرب این آثار را ببینند. تمام تلاشمان بر این است نوجوانان ما به این باور برسند در هر گوشه‌ای از جهان که باشند می‌توانند در جبهه رسانه مقاومت تلاش کنند».

وی درباره پایان این رویداد هم چنین توضیح داد: «آثار خلق شده در این رویداد در نمایشگاه‌هایی در حرم مطهر و گالری‌های مختلف به نمایش درخواهد آمد. به غیر از آن، تمامی آثار گرافیکی در قالب یک نقالی دیجیتال و به روایت استاد میری تولید خواهد شد. البته ارتباط با این نوجوانان ادامه‌دار خواهد بود و حداقل تا سه سال در باشگاه امید فعالیت خواهند کرد».

نقش شهدا در «نقش طوفان»

 هنر در خدمت محور مقاومت

مسئول امور رسانه و روابط عمومی مرکز رشد امید کودک و نوجوان حوزه هنری خراسان رضوی نیز در حاشیه این رویداد از فعالیت‌های این مرکز در حوزه تربیت کودک و نوجوان گفت: «در حوزه حمایت از هنرمندان نوجوان دو فعالیت در قالب باشگاه رشد و تشکل مدرسه را راه‌اندازی کرده‌ایم. هدف از تشکل مدرسه، پرورش استعداد دانش‌آموزان سراسر کشور در مدارس بوده و در مورد باشگاه‌های رشد هم خلق آثار توسط نوجوانان در حوزه‌های مختلف هنری مانند هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، موسیقی، سرود و ادبیات است. برگزاری رویداد نقش طوفان نیز در راستای همین فعالیت‌هاست که در بخش هنرهای تجسمی و به‌خصوص نقاشی متمرکز است».

سپهر غفاری در ادامه درباره این رویداد توضیحات بیشتری داد: «این‌گونه رویدادها ادامه‌دار خواهد بود تا بتوانیم نوجوانان هنرمند بیشتری را شناسایی و با آموزش‌های مختلف در باشگاه رشد، زمینه پرورش استعدادهایشان را فراهم کنیم. ما نوجوانان هنرمند بسیار با استعدادی داریم. ذهن‌های فوق‌العاده و دل‌های بزرگ آنان آماده پذیرش مفاهیم بزرگ و مهم مانند آرمان بزرگ فلسطین است. این آرمان نه فقط برای فلسطینیان و مسلمانان، بلکه برای هر آزاده‌ای در دنیا مهم است. از طرفی نوجوانان برای خلق اثر خود به دنبال این حقیقت خواهند رفت و با شناخت بیشتر محور مقاومت به آگاهی خود و اطرافیانشان کمک خواهند کرد».

غفاری درباره انتخاب نام این رویداد هم گفت: «رویداد نقش طوفان در مرحله اول به مناسبت سالروز عملیات طوفان‌الاقصی و گرامیداشت شهدا و قهرمانان مقاومت توسط حوزه هنری انقلاب اسلامی در تهران برگزار شد. همه می‌دانیم یکی از اصلی‌ترین ابزار انتقال مفاهیم در جهان، هنر است. یکی از قدیمی‌ترین و شاید نخستین هنری هم که انسان‌ها از آن استفاده می‌کردند نقاشی بوده که بعداً تبدیل به رسم‌الخط شده است. از طرفی در یک سال گذشته پس از اتفاقاتی که در غزه افتاد، تعدادی از هنرمندان سرتاسر دنیا که حتی شاید مسلمان هم نبودند و تا پیش از این هیچ اطلاعی از آرمان فلسطین نداشتند به خلق اثر در این‌باره پرداختند تا دنیا را آگاه کنند. بنابراین ما هم مبنای این رویداد را آثار نقاشی قرار دادیم و نام «نقش طوفان» را برای آن انتخاب کردیم چون این نقش‌ها یادآور طوفان‌الاقصی‌ بوده و قرار است در دنیا طوفان به پا کند».

نقش شهدا در «نقش طوفان»

نوجوانان ایرانی به یاد همنوعان فلسطینی و لبنانی

فاطمه حلاج هم نوجوان هجده‌ساله‌ای بود که با وجود سن کم، اهمیت مفهوم شهادت در آرمان فلسطین را درک کرده و آن را در نقاشی‌اش به تصویر کشیده بود؛ «در طرح من افرادی نشان داده شده‌اند که مسیر شهدا را ادامه می‌دهند. شهدایی که با خونشان توانسته‌اند هنوز فلسطین را  استوار نگه دارند».

این گرافیست نوجوان مانند بقیه هم‌سن‌وسالانش آمده بود به نوجوانان محور مقاومت بگوید قدس خانه شماست و آن را پس خواهید گرفت. فاطمه در ادامه گفت: «خیلی خوشحالم که حداقل توانستم با هنری که دارم این احساس درونی قلبم را به کودکان فلسطینی و لبنان نشان دهم. پیغامم برای آن‌ها این است که مسیر شهدایشان را ادامه دهند. من با همین مدادی که در دست دارم حمایتم را اعلام می‌کنم. گرچه ما ایرانی‌ها نمی‌توانیم از نزدیک کنارشان باشیم اما قلبمان با آن‌هاست».

نقاشی کشیدن در حرم مطهر امام رضا(ع) و بودن در این لحظه آرزویی بوده که فاطمه خیلی وقت پیش از این در دل داشته است؛ «یک بار در همین صحن، آقای روح‌الامین را دیدم که مشغول نقاشی بودند. همان روز با خودم گفتم می‌شود یک روز من هم در این موقعیت باشم و این لحظه را تجربه کنم. این آرزوی قلبی من بود و امروز می‌بینم که اینجا هستم».

نقش شهدا در «نقش طوفان»

حضور دلگرم‌کننده

در این رویداد اساتیدی چون محمدرضا میری، سیدصادق میرزایی، محسن اسدی، فرزانه پیری و مریم صدر بر آثار این هنرمندان نظارت کردند و در کنارشان بودند.

مریم صدر، مسئول پاتوق نقاشی کودک و نوجوان حوزه هنری خراسان رضوی یکی از این اساتید بود که درباره شرکت‌کنندگان در این رویداد و تأثیر حضورشان چنین توضیح داد: «تعدادی از بچه‌هایی که برای شرکت در رویداد نقش طوفان داوطلب شدند از اعضای پاتوق حوزه هنری استان بودند و تعدادی هم از طرف آموزش و پرورش معرفی شدند. حضور این نوجوان برای بچه‌های غزه و لبنان بسیار دلگرم‌کننده خواهد بود و خواهند دانست سایر بچه‌ها در کشورهای دیگر به فکرشان هستند و دوست دارند کاری برای آن‌ها انجام دهند. این رویداد برای این نوجوانان هنرمند مؤثر خواهد بود و موجب ایجاد احساس مسئولیت در آن‌ها خواهد شد».

نقش شهدا در «نقش طوفان»

شادی و صلح به کشورتان بازخواهد گشت

بیشتر شرکت‌کنندگان این رویداد، دختران نوجوان بودند اما در میان آن‌ها تعداد معدودی از پسران هم وجود داشتند. متین موسی اکبری یکی از آن‌ها بود که برای نشان دادن همدلی خود با هم‌سن‌وسالانش در غزه و لبنان آمده بود؛ «آمده‌ام تا همدلی خود را با افرادی که در این شرایط سخت هستند نشان دهم و بگویم سختی و دردشان را حس می‌کنم و به یادشان هستم».

این نوجوان پانزده‌ساله در طرح خود از پرچم فلسطین الهام گرفته است. او می‌گوید: «من در این طرح مضمون شهادت را به تصویر کشیده‌ام و مبارزه قهرمانان جبهه مقاومت که به شهادت منجر می‌شود را نشان داده‌ام».

 حدود ۳۰ نفر از هنرمندان داوطلب برای شرکت در این رویداد انتخاب شدند. سیده سارینا ناظم تقوی یکی از آن‌هاست که امروز پای تابلو نقاشی مشغول به تصویر کشیدن امید برای هم‌سن‌وسالانش در جبهه مقاومت است. سارینا درباره طرحش گفت: «من در این طرح خواستم زمان حال و آینده غزه را نشان دهم و به بچه‌های غزه بگویم روزی می‌رسد که در سرزمین آن‌ها جنگ تمام شود و شادی دوباره برگردد. ناامید نشوند و منتظر رسیدن شادی و صلح به کشورشان باشند».

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.