تحولات منطقه

مارکو روبیو که خود از کوبایی‌های مهاجر است، از دشمنان سرسخت حکومت کمونیستی کوباست و وقتی صحبت از سیاست خارجی آمریکا در برابر ایران است، معتقد است که واشنگتن باید سیاست‌ مشت آهنین را پی بگیرد

سیاست مشت آهنین ترامپ در قبال ایران / از گزینه احتمالی دولت جدید آمریکا برای مقام وزارت خارجه چه می‌دانید؟
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

رسانه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی با اشاره به تحولات ایالات متحده پس از انتخابات ۵ نوامبر ۲۰۲۴ نوشته است: سه نفر از کارشناسان که خواستند نامشان فاش نشود اعلام کردند رئیس جمهور جدید به سرعت در حال حرکت برای تکمیل تیم سیاست خارجی و امنیت ملی خود است و انتظار می رود دونالد جی. ترامپ، سناتور مارکو روبیو از فلوریدا را به عنوان وزیر امور خارجه معرفی کند. هرچند ممکن است او در آخرین لحظه نظر خود را تغییر دهد، اما به نظر می رسد که گزینه جدی ترامپ، روبیو باشد. از سوی دیگر مایکل والتز گزینه مشاور امنیت ملی دونالد است؛ دو تن از اعضای کنگره که هر دو به مواضع ضد حکومت ایران و حمایت سرسختانه‌ از اسرائیل شهرت دارند.

کاغذپاره های برجامی

نیویورک تایمز سپس در مورد نوع نگاه گزینه وزارت خارجه ترامپ در باره ایران می نویسد: از زمانی که روبیو در سال ۲۰۱۰ به عضویت سنا انتخاب شد به عنوان فردی با گرایشات تند با رویکرد جنگ طلبانه در سیاست خارجی موضع گیری می کند و مواضع سختی را در مورد چین، ایران، ونزوئلا و کوبا اتخاذ کرده است.

روبیو که سناتور فلوریداست از موافقان جدی تحریم ایران بوده است و بارها تهدید کرده است که ایالات متحده آمریکا باید به تهران حمله کند. وی مانند ترامپ مخالف احیای برجام است و جزو تندروترین گزینه‌های ترامپ محسوب می‌شود. سایت آتلانتیک در ۶ آگوست ۲۰۱۵ درباره روبیو نوشت: وی سابقا کاندیدای ریاست جمهوری دارد و در کمیته روابط خارجی سنا حضور دارد و پیرامون برجام اظهار داشته است، معامله - توافقی که امضا شد به عنوان "تکه کاغذی که راه ها را به سمت بمب ایرانی می بندد" به حساب می آید.

وی در مورد توافق برجام نظرات بدبینامه ای دارد و معتقد است: آنها هر بخش از این توافق نامه برجام را به انعطاف‌پذیرترین شیوه ممکن برای منافع بلندمدت خود تفسیر می کنند و سعی می کنند هرگونه خلأ قانونی را به نفع خود بهره‌برداری کنند. ایرانی‌ها با یک دستور کار بسیار روشن وارد این توافق شدند که توسط مقام معظم رهبری به آنها داده شده بود: تحریم‌ها را بردارید و به هیچ چیزی که غیرقابل برگشت باشد، توافق نکنید. من فکر می‌کنم که آنها این هدف را محقق کرده‌اند. روبیو معتقد است اینکه ایران همواره در حال تقلب در تعهداتش است حتمی است و اگر این کار را ادامه دهد وی آماده مجازات آنها خواهد بود. به گفته او، وظیفه رئیس‌جمهور آینده این است که اطمینان حاصل کند که ایالات متحده اجازه ندهد ایران به نقطه‌ای برسد که "در برابر مجازات" یا حتی حمله ایالات متحده "مقاومت" کند.

حامی سرسخت تحریم های ضد ایرانی

بی بی سی هم درباره نامزد پست وزارت خارجه آمریکا نوشته است: روبیو در سال گذشته طرحی را به همراه مگی حسن و یکی دیگر از سناتورهای دموکرات به نام جکی روزن به سنا ارائه کرد تا جلوی فروش نفت ایران را بگیرد. این طرح که با نام «قانون توقف حمایت از نفت ایران تهیه شده، هنوز در سنای آمریکا در دست بررسی است و اگر تصویب شود، دولت این کشور موظف خواهد شد تا برای مقابله با فروش نفت از سوی ایران دست به اقدامات بسیار گسترده‌تری بزند.

او در همین سال طرح مشابه دیگری نیز با نام «قانون پایان دادن به تروریسم ایرانیان» به سنا ارائه کرد. اگر این قانون تصویب شود نیز، گستره تحریم‌های ایران به ویژه مقابله با کسانی که این تحریم‌ها را نادیده می‌گیرند، افزایش قابل توجهی پیدا خواهد کرد. روبیو در جریان تنش اخیر در خاورمیانه نیز سکوت نکرده و بارها در دفاع از اسرائیل صحبت کرده است. او مشخصا، بعد از این‌که اسرائیل به کنسولگری ایران حمله کرد و گزارش‌هایی درباره تصمیم تهران برای اجرای یک عملیات تلافی‌جویانه منتشر شد، در اظهارنظری معروف گفت که اسرائیل از زمان آخرین جنگ اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۷۳ تاکنون، با چنین تهدید بزرگی روبه‌رو نبوده است. او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اسرائیل فورا با حمله‌ای به مراتب بزرگتر در داخل خاک ایران، این حمله را تلافی خواهد کرد.»

مارکو روبیو که خود از کوبایی‌های مهاجر است، از دشمنان سرسخت حکومت کمونیستی کوباست و وقتی صحبت از سیاست خارجی آمریکا در برابر ایران است، معتقد است که واشنگتن باید سیاست‌ مشت آهنین را پی بگیرد؛ دقیقا همان سیاستی که او معتقد است باید در ارتباط با کوبا پی گرفته شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha