تحولات منطقه

حجت الاسلام جعفری فراهانی گفت:در میان اهل بیت(ع)، پرداختن به ابعاد گوناگون شخصیتی حضرت زهرا(س) می‌تواند الگوی عملی مناسبی برای جامعه شیعی باشد که در کتب اسلامی ابعاد مختلف زندگی این بانوی بزرگوار بیان شده است.

ابعاد گوناگون شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) الگوی عملی و رفتاری برای همه انسان‌ها

حجت الاسلام جعفری فراهانی گفت: حجاب و عفاف تضمین کننده سلامت جامعه است که متاسفانه در جامعه امروزی ما به این مسئله اهمیت چندانی داده نشده و در کوچه و خیابان شاهد حجاب نامناسب برخی از زنان و دختران هستیم و به نوعی بی‌بند و باری و بی‌حجابی جامعه را در سیطره خود گرفته است.

حجت‌الاسلام عباس جعفری فراهانی، در گفتگویی، با اشاره به الگوگیری از سبک زندگی دینی گفت: سبک زندگی واژه جدیدی است که در متون ادبی، تحقیقات و تالیفات مطرح می شود، و منظور از سبک زندگی مجموعه رفتارها و سلوک در ابعاد مختلف زندگی است.

وی افزود: در میان اهل بیت(ع)، پرداختن به ابعاد گوناگون شخصیتی حضرت زهرا(س) می‌تواند الگوی عملی مناسبی برای جامعه شیعی باشد که در کتب اسلامی ابعاد مختلف زندگی این بانوی بزرگوار بیان شده است.

ابعاد گوناگون شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) الگوی عملی و رفتاری مناسب برای همه انسان ها

تجلی سبک زندگی قرآنی در سیره حضرت موج می زند

جعفری فراهانی اظهار کرد: سبک زندگی حضرت زهرا(س) تحت تربیت پیامبر(ص) و مادری همچون حضرت خدیجه(س) و همسری امیرالمومنین(ع) جامعیتی کامل برای الگوگیری هر زن مسلمان است، چراکه تجلی سبک زندگی قرآنی در سیره حضرت موج می‌زند.

ایشان اظهار کرد: زن در تاریخ تمدن اسلامی ارزش و جایگاه ویژه‌ای دارد. مکتب اسلام به زن آن‌چه را که شایسته او بود اعطاء کرد و زنان نیز همواره باید با حفظ شئونات اسلامی و انسانی در همه عرصه‌ها نقش‌آفرینی کنند.

سیره فاطمی؛ الگوی رفتاری زنان جامعه امروزی

وی با اشاره به کمالات و فضائل حضرت زهرا(س) افزود: مقام علمی حضرت زهرا(س) همانند همسرشان، حضرت علی(ع) بعد از پیامبر(ص)، سرآمد تمام بشریت است. حضرت زهرا(س) در آموختن مسائل دینی به دیگران اشتیاق زایدالوصفی داشتند.

ایشان به زنان مدینه علم حدیث و احکام تعلیم می‌داد، زنان ما هم در کنار خانه‌داری علاوه بر نقش مادری و همسری باید در عرصه‌های علمی نیز به دنبال کسب دانش و معارف باشند.

جعفری فراهانی بیان کرد: جلوه‌های همسرداری و تربیت فرزندان را باید از حضرت زهرا(س) آموخت. حضرت زهرا(س) روحیه تعبد و بندگی را از کودکی به فرزندانش آموخت، مادران جامعه ما هم باید شوق بندگی و احکام دین را با مهربانی و اخلاق نیکو و به دور از تحکم و اجبار به فرزندان خود بیاموزند.

وی افزود: حضرت فاطمه(س) فرزندان خود را به داشتن اخلاق نیک و ارزش‌های اکتسابی تشویق و راهنمایی می‌کرد؛ مادران جامعه امروزی نیز باید با آشنایی سیره فاطمی، فرزندان خود را با اسلام و احکام آن آشنا کنند.

حجاب و عفاف تضمین کننده سلامت جامعه است

جعفری فراهانی با اشاره به الگوسازی از حضرت زهرا(س) در جامعه امروزی تصریح کرد: رعایت عفاف و حجاب حضرت زهرا(س) باید الگوی زنان امروزی جامعه ما باشد، چراکه حضرت زهرا(س) در حفظ عفاف و حجاب اسلامی بسیار مقید بودند.

وی ادامه داد: حجاب و عفاف تضمین کننده سلامت جامعه است که متاسفانه در جامعه امروزی ما به این مسئله اهمیت چندانی داده نشده و در کوچه و خیابان شاهد حجاب نامناسب برخی از زنان و دختران هستیم و به نوعی بی‌بند و باری و بی‌حجابی جامعه را در سیطره خود گرفته است.

جعفری فراهانی بیان کرد: باید در رسانه، همایش‌ها و گردهمایی‌ها در مورد مسئله حجاب بحث شود تا راهکارها و پیشنهادهای مناسبی برای ترویج حجاب فاطمی مطرح شده و به شبهات و سوالات جوانان در این خصوص پاسخ داده شود.

ایشان گفت: عفاف یکی از ویژگی‌های مهم حضرت زهرا(س) بوده که بانوان مسلمان باید از این جهت حضرت را سرمشق خود قرار دهند و از عفت و پاکدامنی حضرت الگو بگیرند.

سیاست مداری حضرت زهرا(س)؛ اسوه ای برای مردان

وی با اشاره به حجاب حضرت زهرا(س) تصریح کرد: شرم و حیا و عفت حضرت زهرا(س) نیز به قدری بوده که حتی در حضور مرد نابینا خود را محفوظ داشت اما مواقع حساس و ضروری در اجتماع حضور یافته و در مسائل سیاسی و اجتماعی از جمله ولایت امیرالمؤمنین(ع) و به یغما رفتن فدک شرکت کرد و از ولایت دفاع کرد.

جعفری فراهانی با بیان اینکه حضرت زهرا(س) در همه موارد الگو است، اظهار کرد: حضرت فاطمه(س) در مسائل حکومت داری، مدیریت اجتماع، سیاست و غیره الگو بود و مردان ما نیز باید از این بانوی بزرگوار به نحو شایسته ای الگو بگیرند

شخصیت حضرت زهرا (س) را مورد مطالعه قرار دهیم

وی گفت: در کتب اسلامی منابع بسیار از سیره حضرت فاطمه(س) وجود دارد، از جمله «دانشنامه فاطمی در 6 جلد» تالیف جمعی از نویسندگان، کتاب «بانوی نمونه اسلام»؛ تالیف مرحوم ابراهیم امینی، کتاب «شخصیت حضرت زهرا(س) در قرآن از منظر اهل سنت» و کتاب جدیدی در سیره اخلاقی حضرت؛  تالیف دکتر محمدرضا جباری و آثار فراوان دیگر که علاقه مندان را با شخصیت حضرت زهرا(س) آشنا می کند.

وی خاطر نشان کرد: الگوگیری و سرمشق قرار دادن حضرت زهرا(س) یکی از راهکارهایی است که اگر انسان آن را در پیش گیرد بسیاری از مسائل و مشکلات جامعه و جوانان برطرف می‌شود، با مطالعه سیره حضرت زهرا(س) کامل‌ترین و بی نقص ترین رفتارها را می‌توان از این حضرت آموخت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.