تحولات لبنان و فلسطین

برخی روش‌های کلیدی و ساده می‌توانند تاثیرات شگفت‌آوری بر روند درس خواندن شما داشته باشد. در این مطلب به برخی از این راهکارها اشاره کرده‌ایم.

چطور بهتر درس بخوانم؟ / روش‌های موثر برای تقویت حافظه و تمرکز دانش‌آموزان

دانش‌آموزان و دانشجویان هر روز و هر ساعت در حال افزودن اطلاعات به ذهن‌ خود هستند. این اتفاق موجب می‌شود گاهی برای یادآوری یک مطلب یا افزودن اطلاعات تازه، با مشکل مواجه شوند.

هنگامی که مغز سرشار از اطلاعات باشد، طبیعی است که نظم دادن به داده‌های ذهنی کمی دشوار شود. شب امتحان را به خاطر بیاورید؛ حتما تجربه کرده‌اید که در این موقعیت حتی مرور کردن مطالب برایتان سخت می‌شود چون در این لحظه شما در حال نظم دادن اطلاعات حاضر و یادآوری مواردی هستید که طی مرور زمان از یاد برده‌اید.

این شرایط در صورتی پیش می‌آید که به دلیل تجمع اطلاعات گوناگون، مغز نتواند پوشه داده‌ها را مرتب کند و در یادآوری آنها با چالش مواجه شود. در این مطلب چند راهکار موثر برای تقویت حافظه دانش‌آموزان ارائه شده است.

امیدتان به شب امتحان نباشد

اگر برنامه‌ریزی مناسبی برای مرور درس‌هایتان داشته باشید، هر روز و هر هفته به صورت منظم ورودی اطلاعات به ذهن خواهید داشت و فرصت کافی برای پردازش‌ آنها را به دست می‌آورید اما زمانی که تمام مطالب را به شب آخر امتحان می‌سپارید، مطالب ورودی ذهنتان پراکنده و نامنظم‌تر شده و تمرکزتان نیز کمتر خواهد شد. در بعضی از موارد هم ممکن است این پراکندگی اطلاعات موجب شود همان داده‌هایی را هم که به یاد داشته‌اید، فراموش کنید.

مطالب را طبقه‌بندی کنید

مغز اطلاعات دسته‌بندی شده را بهتر پردازش می‌کند. اگر ورودی‌های مغز پراکنده باشند و ترتیب مشخصی نداشته باشند، مغز در درک و تحلیل و حتی حفظ کردن آنها با مشکل مواجه می‌شود. بنابراین بهتر است مطالبی که قصد مطالعه‌شان را دارید، در دسته‌بندی‌های مشخص از یکدیگر جدا کرده و موضوعات مرتبط را در کنار هم قرار دهیم.

از قوه شنیداری بهره ببرید

طبق تحقیقات انجام شده، وقتی مطلبی با صدای بلند خوانده می‌شود، فرد می‌تواند هم از توان بینایی و هم شنوایی‌اش استفاده کند. این کار باعث می‌شود تمرکز بر خوانش و یادگیری هم بیشتر شود.

اهمیت خواب در ادراک مغز

بسیاری از دانش‌آموزان گمان می‌کنند با یک شب بیداری پیش از امتحان می‌توانند مطالب یک سال تحصیلی را جمع‌ کنند با اینکه اولین نکته در شب بیداری قبل از امتحان این است که مغز تا صبح در حال کسب اطلاعات جدید به صورت نامنظم است و فرصتی برای استراحت کردن ندارد. شرایط ایده‌آل این است که فرد در شب امتحان، مرور کل مطالب با رعایت موارد ذکر شده را انجام دهد و در ساعت مناسب سراغ خواب و استراحت رود. این کار باعث می‌شود مغز در حالت خواب هم درگیر درک و تحلیل مطالب مرور شده باشد و آنها را بهتر به خاطر بسپارد.

گاهی تغییر ایجاد کنید

تغییر دادن حالت و مکان مطالعه ارتباط مستقیمی با افزایش تمرکز دارد؛ به عنوان مثال اگر همیشه در اتاق، پشت میز و بر صندلی درس می‌خوانید، هر از چند گاهی زمین را امتحان کنید. تاثیر فوق‌العاده این کار ساده را در افزایش چشمگیر تمرکزتان مشاهده کنید.

نخ ارتباطی بسازید

معمولا ورود و به خاطر سپردن مطالب جدید کمی چالش‌برانگیز است. برای اینکه راحت‌تر بتوانید مطالب جدید حفظ کنید، می‌توانید میان آنها و حفظیات قبلی‌تان ارتباطی پیدا کنید تا مغز بهتر مطالب جدید را پردازش کند.

منبع: oxford international education group

ترجمه: تکتم شریفی نژاد _ خبرنگار تحریریه جوان قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.