تحولات منطقه

رییس اتاق مشترک ایران و افغانستان گفت: دولت افغانستان برای اجرای طرح‌های مشترک با ایران اعلام آمادگی کرده است، اما آن طور که باید به این موضوع پرداخته نشده و سایر کشورها در زمینه سرمایه‌گذاری از ایران پیشی گرفته‌اند.

رییس اتاق مشترک ایران و افغانستان: کشورهای دیگر برای سرمایه‌گذاری در افغانستان از ایران پیشی گرفته‌اند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

محمود سیادت روز یکشنبه در نشست دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان رضوی با موضوع الزامات کشت فرا سرزمینی در کشور افغانستان افزود: امنیت پایدار در افغانستان ایجاد شده و اکنون کشورهای دیگر در حال اجرای طرح‌های بسیار گسترده از ایجاد کارخانجات صنایع تبدیلی گرفته تا کشت انواع محصولات گلخانه و حتی احداث دانشگاه در این کشور هستند.

وی بیان کرد: تنها منطقه‌ای که کشت فراسرزمینی ایران در آن مفهوم پیدا می‌کند، کشورهای همسایه است زیرا بعد مسافت ندارد و هزینه‌های تمام شده را افزایش نمی‌‎دهد، ازبکستان در این زمینه هوشمندانه عمل کرده و اقدامات و قراردادهای مشترکی با افغانستان منعقد کرده به نحوی که اکنون این کشور یکی از اصلی‌ترین طرف‌های تجاری افغانستان است.

رییس اتاق مشترک ایران و افغانستان پیشنهاد داد که با تشکیل کنسرسیوم مشترک با بخش خصوصی افغانستان از توان موجود برای مشارکت در اجرای طرح ها و هم افزایی بین بخش خصوصی دو کشور استفاده کنیم.

سیادت اضافه کرد: صندوق ضمانت صادرات باید در بحث مراودات و تعاملات با افغانستان پای کار باشد، یکی از مسائل کنونی موضوع اعتبارسنجی این صندوق است.

اساسنامه کشت فرا سرزمینی خراسان رضوی تهیه شده است

مسوول کشت فراسرزمینی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: به منظور سهولت سرمایه‌گذاری در کشت فرا سرزمینی، اساسنامه کشت فراسرزمینی استان تهیه شده است، یکی از اقدامات ما شناسایی سرمایه‌گذاران بوده که در حال انجام آن هستیم.

علی اصغر پادارلو تاکید کرد: باید یک کنسرسیوم یا انجمن در رابطه با کشت فراسرزمینی وجود داشته باشد تا بخش خصوصی بتواند در این حوزه فعالیت کند، از نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال شرق انتظار می رود که سیمای کشاورزی و فرهنگی کشورهای همسایه را به ما بدهد.

وی افزود: کارشناسان جهاد کشاورزی آماده سنجش و شناسایی فرصت های سرمایه گذاری در کشور افغانستان هستند، لذا پیشنهاد می‌شود خراسان رضوی به عنوان استان معین در ارتباط با کشورهای دیگر به منظور شناسایی فرصت های صنعتی و سرمایه گذاری انتخاب شود.

رییس کمیسیون کشاورزی، امور دام و طیور و صنایع وابسته اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: مصوبه کشت فراسرزمینی توسط هیات وزیران تصویب شده است و به نظر می‌رسد باید قوانین کشت فراسرزمینی را از کشورهای دیگر وام بگیریم، در این نوع کشت ایران باید محصول تولیدی در کشور دیگر را به عنوان محصول داخلی خود بپذیرد و سرمایه‌گذار را بیمه کند.

احمد سلحشور از دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در خواست کرد با انجام جلسات کارشناسی موضوع کشت فراسرزمینی را در سطح مدیران استان جمع بندی و تعیین تکلیف کند.

رییس دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: موضوع کشت فرا سرزمینی آیین نامه دولتی دارد و تکالیفی نیز در این زمینه به عهده دستگاه‌های مربوطه گذاشته شده است.

علی‌اکبر لبافی افزود: در ماده ۲ این آیین نامه وزارت جهاد کشاورزی با همکاری وزارتخانه‌های امور خارجه و امور اقتصادی و دارایی و سایر دستگاه‌های ذیربط مکلف به انجام این طرح شده است، تفاهم نامه‌های دوجانبه، حمایت‌های حقوقی و قانونی و جمع آوری اطلاعات لازم درباره کشورهای هدف جزو تکالیف وزارت امور خارجه است که در این آیین نامه‌ به آن پرداخته شده است.

در پایان موضوعات مطرح شده جمع بندی و نسخه نهایی توسط دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی برای ارایه در شورای گفت و گو به ریاست استاندار تهیه خواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.