تحولات منطقه

از هفته کتاب سال گذشته (پاییز ۱۴۰۲) تا هفته کتاب جاری آمارهای نشر شاهد افزایش عناوین،‌ قیمت و... بوده است.

کاهش شمارگان نشر و افزایش ۴۳ درصدی قیمت کتاب
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

در تقویم رسمی کشور، ۲۴ آبان ماه روز کتاب و کتاب‌خوانی است و از این روز تا ۳۰ آبان در سراسر کشور هفته کتاب برگزار می‌شود. در این هفته نهادها،‌ موسسات فرهنگی‌ و اهالی فرهنگ و قلم با محوریت وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش می‌کنند توجه عموم جامعه را به کتاب و کتابخوانی جلب کنند.هر چند این انتقاد نیز به برنامه‌های بزرگداشت هفته کتاب و کتابخوانی وارد است که هر چه به عمر این هفته افزوده می‌شود،‌ از کیفیت برنامه‌ها و کاربردی بودن آن‌ها نیز کاشته می‌شود.

 آمارهای نشر در فاصله بین سی و یکمین دوره هفته کتاب که در پاییزه ۱۴۰۲ برگزار شد و سی و دومین دوره هفته کتاب که در حال برگزاری است، حکایت از کاهش شمارگان،‌ افزایش عناوین و افزایش قیمت در فاصله این دو هفته دارد.

در فاصله هفته کتاب سال گذشته تا امروز،‌۱۱۷ هزار و ۸۶۹ عنوان کتاب منتشر شده است. تعداد عناوین نشر در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال گذشته(فاصله هفته کتاب ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲) افزایش ۷ هزار و ۵۰۰ نسخه‌ای یا ۶ درصدی تعداد عناوین منتشر شده در نشر را نشان می‌دهد.

از میان تعداد عناوین منتشر شده نشر در این بازه زمانی‌، ۸۳ هزار و ۴۲۷ عنوان کتاب تالیفی و ۳۴ هزار و ۴۴۲ عنوان ترجمه بوده است،‌ ناشران تهرانی ۸۱ هزار و ۹۴۲ عنوان و ناشران شهرستانی ۳۵ هزار و ۹۲۷ عنوان کتاب منتشر کرده‌اند.

کاهش ۷درصدی شمارگان کتاب

شمار کتاب‌های چاپ اول ۷۰ هزار و ۵۷۶ عنوان و شمار تجدید چاپی‌ها ۴۷هزار و ۲۹۳ عنوان است،‌ شمارگان کتاب‌های منتشر شده در فاصله سی و یکمین دوره هفته کتاب تا سی و دومین هفته کتاب ۱۰۶ و ۹ و ۱۳۵ نسخه بوده است و میانگین شمارگان نیز ۸۹۹ هزار بوده است.که نسبت به بازه زمانی سال گذشته ۷ درصد کاهش داشته است.

ارزش ریالی کتاب‌های منتشر شده در فاصله دو هفته کتاب نیز،‌ ۱۵۶ میلیارد و ۱۱۶ میلیون و ۳۳۵ هزار و ۸۸۴ ریال بوده است.

افزایش ۳۶ درصدی قیمت کتاب

میانگین قیمت کتاب نیز به ۱۴۷ هزار تومان رسیده است.که نسبت به فاصله دو هفته کتاب گذشته ۳۶ درصد افزایش داشته است.

در میان رده‌های دیویی نشر ناشران کودک و نوجوان  با ۲۴ هزار و ۵۱۲ نسخه کتاب درصدر قرار دارند و پس از آن، ادبیات با ۱۹ هزار و ۴۸۸ عنوان کتاب،‌ کمک درسی نیز با  ۱۴ هزار و ۲۳۸ عنوان کتاب در رده‌های بعدی قرار دارند.

در حوزه کودک نوجوان تعداد عناوین نسبت به بازه زمانی سال گذشته‌، رشد ۱۹ درصدی را تجربه کرده است،‌ هم‌چنین ۱۳ هزار و ۸۹۵ عنوان تالیفی و ۱۰ هزار و ۶۱۷ عنوان کتاب ترجمه منتشر شده است.

ناشران تهرانی ۱۸ هزار و ۵۰۴ عنوان و ناشران شهرستانی ۶ هزار و ۸ عنوان کتاب در حوزه کودک و نوجوان منتشر کرده اند.

شمار کتاب‌های چاپ اول ۱۰ هزار و ۳۲۹ عنوان و شمار تجدید چاپی‌ها ۱۴ هزار و ۱۸۳ عنوان بوده است.

 تعداد کل نسخه‌های منتشر شده در رده کودک و نوجوان،‌ ۳۶ میلیون و ۲۶۳ هزار و ۱۱۶ نسخه و میانگین شمارگان هزار و ۴۷۹ نسخه بوده است.که نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد کاهش داشته است.

رشد ۴۳ درصدی قیمت کتاب کودک ونوجوان

 سی و سه میلیارد و یکصد و نود و هشت میلیون و چهارصد و دو هزار و چهارصد و هشتاد ارزش ریالی کتاب‌های کودک و نوجوان در فاصله بین دو هفته کتاب بوده است.میانگین قیمت کتاب نیز در این حوزه ۹۱ هزار تومان بوده است که مقایسه آن با بازه زمانی سال گذشته،‌ رشد ۴۳ درصدی را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید

در حوزه ادبیات نیز ۱۹ هزار و ۴۸۸ عنوان کتاب منتشر شده است که رشد ۵ درصدی را شاهد هستیم. از این میان ۱۲ هزار و ۹۱۴ عنوان تالیفی و ۶ هزار و ۵۷۴ عنوان ترجمه بوده است،‌ ناشران تهرانی ۱۳ هزار و ۶۰۱ عنوان و ناشران شهرستانی ۵ هزار و ۸۸۷ عنوان منتشر کرده‌اند.

شمار کتاب‌های چاپ اول ۱۱ هزار و ۹۹۳ عنوان و شمار تجدید چاپی‌ها ۷ هزار و ۴۹۵ عنوان بوده است و شمارگان کل کتاب‌های منتشر شده ادبیات نیز یازده میلیون و هشتصد و هشتاد و چهار هزار و سیصد و هشت بوده است. میانگین شمارگان ادبیات ۶۰۹ نسخه بوده است که ۷ درصد کاهش داشته است.

قیمت کتاب‌های حوزه ادبیات نیز به ۱۵۴ هزار تومان رسیده است کهدر قیاس با بازه زمانی مشابه ۴۲ درصد رشد داشته است.

بررسی آمارهای نشر نشان می‌دهد که در مجموع در فاصله هفته کتاب سال ۱۴۰۲ تا هفته کتاب سال جاری ما شاهد کاهش شمارگان نشر در همه رده‌ها،‌ افزایش ۳۶ تا ۴۳ درصدی قیمت کتاب هستیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.