تحولات منطقه

مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان خواف گفت:‌ رونق اقتصادی معادن این منطقه نیازمند توسعه صنایع و واحدهای فرآوری و تکمیل زنجیره تولید سنگ‌آهن است.

رونق اقتصادی معادن خواف نیازمند تکمیل زنجیره تولید است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

علی رسولیان روز دوشنبه افزود:‌ برای نقش آفرینی بیشتر صنایع معدنی مستقر در منطقه سنگان خواف باید بستر سرمایه‌گذاری بنگاه های اقتصادی و سرمایه گذاران برای تکمیل زنجیره‌های تولید و واحدهای فرآوری مواد معدنی بیشتر فراهم شود و این مساله در اولویت شرکت‌های معدنی قرار بگیرد.

وی ادامه داد: با توجه به هزینه بالای حمل و نقل نیازهای کشور و کشورهای همسایه، تکمیل زنجیره تولید در زمینه‌های مختلف نظیر کنسانتره سنگ آهن، آهن اسفنجی و فولاد ضمن کاهش هزینه‌ها موجب افزایش اشتغال‌زایی در منطقه سنگان خواف می شود.

مدیر مجتمع سنگ آهن سنگان خواف تصریح کرد: سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و ایجاد صنایع فرآوری مواد معدنی علاوه بر توسعه پایدار و رونق اقتصادی منطقه سنگان سهم آن را در اقتصاد کشور افزایش می دهد که از الزامات مهم تحقق این امر ایجاد شهرک‌های صنعتی صنایع فرآوری مواد معدنی در منطقه است.

وی توجه به مسائل زیست محیطی و دغدغه های مردم منطقه از نظر آلودگی هوا را از الزامات مهم توسعه صنایع معدنی در منطقه سنگان خواف برشمرد.

رسولیان گفت: مجتمع سنگ آهن سنگان خواف در کنار توسعه زنجیره تولید به سرمایه گذاری در بخش های مختلف حمل و نقل ریلی و زمینی و انرژی خورشیدی و بادی به صنایع دستی و گردشگری هم توجه می کند، به گونه ای که اگر زمانی فعالیت های معدنی منطقه برای مدتی تعطیل شوند، سایر بخش ها همچنان فعالیت لازم را داشته و در رونق اقتصادی منطقه نقش‌آفرین باشند.

وی وجود ذخایر غنی،‌ نسبت پایین باطله به آهن، کاهش هزینه‌های استخراج و امکان استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر نظیر باد و اتصال به خطوط راه آهن سراسری و بین المللی را از مزیت های مهم رقابتی و سرمایه گذاری منطقه سنگ آهن سنگان خواف برشمرد.

مجتمع سنگ‌ آهن سنگان خواف با بیش از یک میلیارد تن ذخیره یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ‌ آهن در جهان و تامین‌کننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ‌ آهن در ایران است.

مجموعه کانسارهای سنگان با ۳۰ درصد ذخایر سنگ‌ آهن کشور در گستره‌ای به طول ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر خواف و ۱۸ کیلومتری شمال شرقی سنگان در جنوب شرقی خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.

بارزترین ویژگی‌های این معادن سنگ‌ آهن امکان فعالیت‌های معدن کاری در طول ۱۲ ماه سال، وجود ماده معدنی در سطح زمین، کاهش هزینه‌های استخراج و معدن کاری و وجود عناصر نادر خاکی است که با مشارکت بخش‌ دولتی و سازمان توسعه و نوسازی صنایع و معادن ایران (ایمیدرو)، فولاد سنگان و تعدادی دیگر از شرکت‌های بزرگ معدنی ایران الگوی موفق سرمایه‌گذاری و نمونه بسیار خوبی برای سایر نقاط کشور است.

دسترسی به محل کانسارهای سنگ‌آهن سنگان از ۲ مسیر آسفالته مشهد، تربت‌حیدریه، خواف، سنگان و مشهد، فریمان، تربت‌جام، تایباد و سنگان امکان پذیر است و معادن سنگ آهن در ۱۸ کیلومتری سنگان از طریق جاده اختصاصی آسفالته با سنگان، خواف و تایباد در ارتباط است و خط آهن سراسری که از تربت‌حیدریه به سوی هرات در افغانستان در حال احداث است از جنوب سایت معدن سنگان عبور می‌کند.

مرکز شهرستان خواف با ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha