تحولات منطقه

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، در واکنش به وجود مواد غذایی تقلبی و قاچاق در بازار کشور، توضیحاتی داد.

چرا آمار دقیقی از مواد غذایی قاچاق در بازار نداریم؟
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

عبدالعظیم بهفر، بر لزوم تقویت ضوابط و نظارت‌ها برای مقابله با مواد غذایی قاچاق و تقلبی تأکید کرد و گفت: ماهیت پنهان این مواد، آمار دقیق از آن ها را غیرممکن می‌کند، اما نظارت سازمان غذا و دارو به طور مستمر در حال انجام است.

وی افزود: مواد غذایی قاچاق و تقلبی معمولاً از مبادی غیررسمی وارد کشور می‌شود و به دلیل پنهان‌کاری در فرآیند توزیع، شناسایی و ردیابی آن ها دشوار است.

بهفر در ادامه به بهره‌برداری از سامانه هوشمند صدور پروانه الکترونیک برای فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی اشاره کرد و گفت: این سامانه با هدف کاهش زمان رسیدگی به درخواست‌ها، حذف مراجعات حضوری متقاضیان و اتصال به درگاه ملی مجوزها، فعالیت خود را آغاز کرده است. با ثبت اطلاعات مواد اولیه و محصولات تولیدی، امکان تشخیص محصولات مجاز از غیرمجاز و تقلبی فراهم می‌شود.

وی با اشاره به قابلیت‌های این سامانه، افزود: امکان اتصال برخط به سامانه مرکز مالکیت معنوی و سامانه جامع تجارت، تسهیل دسترسی به اطلاعات فرآورده‌های تولید داخل و وارداتی و ایجاد شبکه‌ای یکپارچه از این اطلاعات از جمله ویژگی‌های مهم این سامانه است.

بهفر همچنین اظهار امیدواری کرد که با توسعه این سامانه و الصاق شناسه رهگیری، مصرف‌کنندگان قادر خواهند بود اصالت و سلامت محصولات را استعلام کنند.

مدیرکل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، تقویت آگاهی‌های عمومی در خصوص شناسایی مواد غذایی تقلبی و تشویق به خرید محصولات با کیفیت را از دیگر اقدامات مهم دانست و افزود: سازمان غذا و دارو با تمام توان برای تأمین سلامت مصرف کنندگان و ارتقای کیفیت مواد غذایی موجود در بازار تلاش می‌کند.

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.