دکتر مرتضی انفرادی با اشاره به اینکه حکمت در آموزههای اسلامی جایگاه ویژهای دارد، گفت: در آیه ۲۶۹ سوره بقره آمده است: «خدا فیض حکمت را به هر که خواهد عطا کند و هر که را به حکمت و دانش رسانند درباره او مرحمت و عنایت بسیار کردهاند و این حقیقت را جز خردمندان، متذکر نشوند».وی ابراز کرد: در قرآن کریم، صفت حکیم حدود ۱۰۰ بار و واژه حکمت نیز بیش از ۲۰ بار تکرار شده است.
به تعبیر بزرگان و اندیشمندان اسلامی، حکمت و حکیم کسی است که کارش از روی اتقان و سنجش باشد. انفرادی، ادامه داد: در همین مورد، امام محمد باقر(ع) در پاسخ به سوالی در مورد حکمت فرمودند: مراد از حکمت طاعت خداوند و شناخت امام است.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: امام رضا(ع) بهعنوان عالم آل محمد(ص)، همه معارفشان حکمت است و در روایت متعددی، حکمت برخی از عبادات و احکام الهی همچون روزه، نماز، جهاد و سایر ابواب فقهی را بهصورت ویژه، شرح و بسط دادند.
وی افزود: امام رضا(ع) راههای دستیابی به حکمت را بیان فرمودند و یکی از این راهها را سکوت و خاموشی، ذکر کردند.
وی خاطر نشان کرد: حضرت رضا(ع) در حدیثی فرمودند: سکوت و خاموشی یکی از درهای حکمت است، سکوت محبت میآورد و راهنمای هر خیری است.
۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۵
کد خبر: ۱۰۲۹۰۲۰
هم زمان با روز جهانی حکمت و فلسفه، مدیرگروه مطالعات اعتاب مقدس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، به بررسی حکمت از منظر امام رضا(ع) پرداخت.
زمان مطالعه: ۱ دقیقه
منبع: آستان نیوز
نظر شما