تحولات لبنان و فلسطین

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد گفت: پایگاه میراث قنات جهانی قصبه گناباد با ۳۱۰ کیلومتر وسعت با مشکلاتی نظیر نبود چارت تشکیلات نیروی انسانی و تجهیزات اداری و کارگاهی و خودرو مواجه است.

کمبود نیروی انسانی در نگهداری از میراث جهانی قنات قصبه گناباد

به گزارش قدس خراسان، حمیدرضا محمودی قوژدی اعتبار مورد نیاز برای مرمت اضطراری ۱۵۰ بنای تاریخی این شهرستان را ۱۰ میلیارد ریال ذکر کرد و خواستار توجه بیشتر مسوولان نسبت به این تأمین آن شد.

وی ادامه داد: پایگاه میراث قنات جهانی قصبه گناباد با ۳۱۰ کیلومتر وسعت (وسعت سایت قنات قصبه) و پنج درصد مجموع مساحت این شهرستان برای نگهداری مطلوب این اثر تاریخی اکنون با مشکلاتی نظیر نبود چارت تشکیلات نیروی انسانی و تجهیزات اداری و کارگاهی و خودرو مواجه است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد با اشاره به ضرورت تأمین چهار نفر برای چارت تشکیلاتی پایگاه جهانی قنات قصبه گناباد گفت: ۲۰ میلیارد ریال برای تأمین تجهیزات اداری و کارگاهی این پایگاه مورد نیاز است.

وی کمبود امکانات و نیروی انسانی و منابع اعتباری را از مشکلات مهم مرمت و نگهداری و حفاظت از آثار تاریخی گناباد برشمرد و ادامه داد: این مشکل در نگهداری آثار مهمی مانند میراث قنات قصبه بیشتر است.

محمودی قوژدی افزود: شهرستان گناباد با افزون بر ۲۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده و ۲ اثر ثبت شده در فهرست آثار جهانی سازمان یونسکو شامل قنات جهانی قصبه و همچنین نظام آبیاری زعفران گناباد مبتنی بر آبیاری قنات نیازمند اختصاص ردیف اعتباری ویژه در وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و وزارت جهاد کشاورزی است.

وی ادامه داد: نزدیک به ۵۰ اثر تاریخی در گناباد به وسعت ۲۰ هزار متر مربع در مجموع با صرف اعتبار ۵۲۰ میلیارد ریال در ۲ سال قبل با مشارکت خیران و ادارات مرمت شدند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد از پرداخت ۴۵ میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی در بخش صنایع دستی و گردشگری این شهرستان در همین مدت خبر داد و گفت: با پرداخت این تسهیلات زمینه اشتغال ۷۶ نفر فراهم شد.

محمودی قوژدی در ادامه اظهار کرد: ۱۳۰ هزار متر مربع از بافت‌های تاریخی گناباد در مجموع به ارزش ۹۵۰ میلیارد ریال در ۲ سال گذشته تملک شد که از این میزان ۱۲۵ هزار متر مربع مربوط به سایت قنات جهانی قصبه و بقیه چهار خانه تاریخی تشکیل می‌دهد.

وی گفت: ۲۹۰ اثر طبیعی و معنوی و نامنقول و ۲ بافت تاریخی گناباد در مجموع به وسعت یک هزار و ۵۰۰ متر مربع و صرف اعتبار ۱۰ میلیارد ریال در همین مدت بهسازی شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد صدور پنج پروانه بهره‌برداری تأسیسات گردشگری به وسعت چهار هزار متر مربع و با اعتبار ۵۰ میلیارد ریال در گناباد برای ۲ سال گذشته را یادآور شد و افزود: با راه‌اندازی این اماکن برای ۱۵ نفر اشتغال ایجاد شده است.

وی بازپیرایی مرکز تخصصی سفال روستای‌مند گناباد با اعتبار ۱۵ میلیارد ریال و راه‌اندازی نخستین خانه صنایع دستی این شهرستان با وسعت یک هزار و ۲۰۰ متر مربع و اعتبار پنج میلیارد ریال را از دیگر اقدامات اداره میراث فرهنگی، ‌صنایع دستی و گردشگری گناباد در ۲ سال گذشته عنوان کرد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.