اجلاس اکو

تولیت آستان قدس رضوی گفت: ایجاد یأس سلاح و ابزار دشمن برای رسیدن به اهداف خود در جنگ نرم است، در چنین شرایطی،رهبر معظم انقلاب همواره بر اهمیت ایجاد وتقویت امید در دل مردم تأکید داشته اند و بسیجیان باید در تحقق این مهم فعال باشند.

تولیت آستان قدس رضوی درمراسم گرامیداشت هفته بسیج:دشمن در تلاش برای ایجاد ناامیدی؛ بسیجیان باید امید را تقویت کنند

آیت الله احمد مروی امروز یکشنبه (۴ آذرماه) در مراسم گرامیداشت هفته بسیج که با حضور فرماندهان و اعضای نواحی بسیج مشهد در مجتمع امام حسین(ع) این شهر برگزار شد، امیدآفرینی را تأکید رهبر معظم انقلاب و مسئولیت بسیجیان دانست و بر اهمیت روشنگری صحیح در خصوص مسائل روز به ویژه مورد موضوعاتی مانند فلسطین و لبنان و رفع ابهامات و سؤالات تأکید و عنوان کرد: برخی افراد در مورد مسئله فلسطین و لبنان سؤالاتی دارند و برایشان ابهاماتی وجود دارد و دشمن نیز در حال تلاش برای ایجاد ابهام است. ما نمی‌توانیم کسانی که سؤال دارند را متهم یا طرد کنیم. بلکه باید به آنها کمک کنیم، هدایت کنیم و با استدلال و منطق توضیح دهیم که وضعیت فلسطین و لبنان چیست و چه وظیفه دینی و ملی در قبال آن داریم. اگر ما مسائل را به درستی و با منطق بیان کنیم، حتماً خواهند پذیرفت.
وی افزود: راهبرد دشمن در جنگ نرم، ترویج ناامیدی و یأس در بین مردم است. دشمن برای ایجاد مسئله در ذهن مردم سرمایه‌گذاری کرده و این همان سلاح و ابزاری است که دشمن برای رسیدن به اهداف خود به کار می‌گیرد. در چنین شرایطی، رهبر معظم انقلاب همواره بر اهمیت ایجاد و تقویت امید در دل مردم تأکید داشته‌اند.
وی اضافه کرد: روزی کشور ما با جنگ سخت دشمن مواجه بود، اما امروز با جنگ روانی، تبلیغاتی و نرم دشمن روبرو است؛ جنگی که نیازمند سلاح خاص خود می‌باشد. ابزار چنین جنگی، اطلاعات دقیق، بیان قوی، منطق محکم و استدلال قابل قبول است، و بسیجی باید به این ابزارها مجهز باشد.
مروی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب همواره بر اهمیت ایجاد امید و تقویت روحیه مثبت در جامعه تأکید داشته‌اند و این مهم با منطق و استدلال صورت می‎گیرد. امروز وظیفه بسیجیان است که با عزمی راسخ، از کیان نظام جمهوری اسلامی، ارزش‌های دینی، و آموزه‌های پیامبر اسلام(ص) و امیرالمؤمنین(ع) و ائمه معصومین(ع) دفاع کنند و راه آن ابتدا تقویت عمق بینش و دانش فردی از طریق مطالعه و سپس انتقال این آگاهی و تحلیل به جامعه برای افزایش توان دفاعی عمومی است.

خطر سطحی‌نگری
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه شبهات یا توسط دشمنان برای ایجاد تفرقه و بی‌اعتمادی مطرح می‌شود، یا از سوی افرادی که مسائل را سطحی می‌بینند؛ شبهه‌اکنی در اعتماد به تصمیمات نیروهای مسلح را خطرناک ارزیابی و اظهار کرد: دشمن، به‌ویژه در جنگ روانی، به دنبال نفوذ در ذهن‌های سطحی و ناآگاه است. این همان اتفاقی است که در تاریخ اسلام نیز شاهد آن بوده‌ایم. در جنگ صفین، آنچه باعث خانه‌نشینی امیرالمؤمنین علی(ع) شد و جناب مالک اشتر را از پشت خیمه‌های معاویه بازگرداند، چیزی جز ساده‌انگاری و سطحی‌نگری برخی از یاران حضرت نبود.
وی با اشاره به اهمیت تاریخی و آموزه‌های جنگ صفین، عنوان کرد: در جنگ صفین برخی بزرگان که شخصیت‌های قابل احترام آن دوران بودند، به دلیل همین سطحی‌نگری و ناتوانی در درک عمیق مسائل، از حضور در میدان نبرد و دفاع از امیرالمؤمنین(ع) خودداری کردند؛ سطحی‌نگری و ساده‌لوحی عده‌ای از یاران و سپاهیان حضرت علی(ع) موجب شد تا آن حضرت خانه نشین و معاویه حاکم شود. 
مروی با تأکید بر اهمیت عمق بخشیدن در نگاه و تحلیل‎ها، اظهار کرد: دشمن در تلاش است تا بذر بدبینی و ناامیدی را در میان نیروهای انقلابی بپاشد؛ بنابراین نباید به تفکرات ساده‌لوحانه و تفرقه‌انگیز مجال داد. نیروهای مسلح و سپاه پاسداران همواره در تمام صحنه‌ها با افتخار و موفقیت درخشیده‌اند، هیچ‌گاه در برابر وظایف خود کوتاهی، سهل‌انگاری یا عقب‌نشینی نکرده‌اند. آنها همواره با اقتدار در میدان حاضر شده‌اند. باید مراقب باشیم و نگذاریم بدبینی و تفرقه در میان ما ایجاد شود.

دشمن به دنبال تکرار تجربه شوروی در ایران
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه دشمن امروز با استفاده از ابزارهای مختلف، از جمله جنگ رسانه‌ای و اقتصادی، به مقابله با ایران و انقلاب اسلامی برخاسته است؛ بیان کرد: امروز، روش مقابله آمریکا با ایران دیگر از طریق اقدامات نظامی نیست. بر اساس اسناد منتشرشده، دشمن مقابله با ایران را از مسیر دیپلماتیک، اقتصادی و ایجاد انقلاب درونی تعریف کرده است. آنها امروز می‌گویند آنچه در شوروی اتفاق افتاد، باید در ایران نیز تکرار شود. بدون شلیک حتی یک گلوله و بدون به راه انداختن جنگ، همان‌طور که در شوروی موفق شدیم، در ایران نیز باید به این موفقیت دست یابیم. هدف آمریکا، ایجاد انقلاب درونی است و تمامی تحریم‌ها و توطئه‌ها برای دستیابی به همین هدف طراحی شده‌اند.
وی با بیان اینکه دشمن با حربه فشار اقتصادی تلاش دارد آستانه تحمل مردم را کاهش دهد؛ بیان کرد: راه مقابله با این توطئه دشمن، آگاهی‌بخشی است. بسیجیان باید با منطق و بیان قوی به مقابله با این حربه دشمن بپردازند و این مهم جز با مطالعه دقیق و اعتماد به رهبری نظام محقق نخواهد شد.

بسیج؛ تفکری جهانی و پایدار
وی «مقاومت»، که برخاسته از «تفکر بسیج» است را به عنوان یک اندیشه در حال نفوذ در سطح جهان معرفی و عنوان کرد: شاهد تظاهرات دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا هستیم، در مرکز تربیت نخبگان و مدیران آینده کشورهای غربی، شعارهای حمایت از فلسطین و مخالفت با ظلم سر داده می‎شود. اینها نشان می‌دهند که آرمان بسیج از مرزها فراتر رفته و در دل‌های آزادی‌خواهان دنیا ریشه دوانده است.
تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه بسیج تنها یک نهاد نیست؛ بلکه تفکر و اندیشه‌ است، عنوان کرد: بسیج به‌عنوان یک نیروی انقلابی، در دوران دفاع مقدس با همت و روحیه ایثارگری‌اش در برابر همه تهدیدات ایستاد و همچنان در عرصه‌های مختلف، از جبهه‌های دفاعی تا عرصه‌های علمی و فرهنگی، مشغول خدمت است.
وی ابراز کرد: شجره طیبه بسیج به ابتکار امام خمینی(ره) در این سرزمین مقدس کاشته شد و با تدابیر رهبر انقلاب هر روز سایه‌اش گسترده‌تر و فراگیرتر می‌شود. پس از دوران دفاع مقدس، برخی از پایان و تعطیلی بسیج سخن می‌گفتند، اما رهبر معظم انقلاب با تأکید بر پابرجایی و حمایت از بسیج، این اندیشه را زنده نگه داشتند. 
مروی گفت: تا زمانی که انقلاب اسلامی و آرمان‌های آن پابرجاست و تا هنگامی که در جهان دوگانگی ظالم و مظلوم، ستمگر و ستم‌دیده وجود دارد و تا زمانی که ندای «هل من ناصر ینصرنی» اباعبدالله الحسین(ع) در عالم ذهنی ما طنین‌انداز است، بسیج پابرجا بوده و وجود خواهد داشت.

ویژگی‌های بسیجی؛ فداکاری، تواضع و آگاهی
تولیت آستان قدس رضوی در ادامه به ارزیابی شاخص‌ها و معیارهای بسیج پرداخت و ویژگی‌هایی همچون فداکاری، کارجهادی، پرهیز از غرور و عمق در تحلیل مسائل را از ویژگی‎های بسیجیان برشمرد و عنوان کرد: بسیجی همواره شاگرد اول میدان وطن و فداکاری است، بسیج در جایی که نبرد برای غنائم و جذبه‌های فریبنده دنیوی بوده، غایب است و آنجا که بحث ایثار، فداکاری، تعهد و مسئولیت‌پذیری دینی مطرح می‌شود، بسیج در آنجا حضور دارد. 
تولیت آستان قدس رضوی امیرالمؤمنین علی(ع) را نمونه اعلای ویژگی‌ فداکاری در راه اسلام دانست و اظهار کرد: حضرت علی(ع) واجد همه خوبی‌ها و فضیلت‌ها به نحو اتم و اکمل است، هرکجا خطری اسلام را تهدید می‌کرد، امیرالمؤمنین(ع) پیشاپیش همه در کنار پیامبر (ص) بود و با فداکاری‌هایش از اسلام دفاع کرد. امیرالمؤمنین(ع) الگویی از ایثار و فداکاری را به نمایش گذاشت که امروز بسیجیان از آن الهام می‌گیرند.
وی «کار جهادی بدون توقع دیده شدن» را دومین ویژگی بسیجی خواند و اظهار کرد: روحیه بسیجی، در حقیقت روحیه جهادی است که از هرگونه توقع و خودنمایی بی‌نیاز است. همانطور که در دوران دفاع مقدس، فرماندهان و سربازان بسیجی در خط مقدم برای دفاع از میهن و اسلام تنها به رضای خداوند پرداخته و توجهی به دیده شدن نداشتند، امروز نیز بسیجیان با روحیه جهادی و به دور از هرگونه چشم‌داشت در عرصه‌های مختلف به خدمت به مردم و اسلام ادامه می‌دهند.
مروی با بیان اینکه پرهیز از کبر و غرور، دیگر ویژگی بسیجی است، ابراز کرد: بسیجی حقیقی هرگز در دام کبر و غرور نمی‌افتد، زیرا همه توانایی‌ها و دستاوردهایش را نتیجه‌ی توفیق الهی می‌داند و همواره به دنبال خدمت به مردم و انقلاب است، نه خودنمایی و برتری‌جویی.
وی عمیق بودن و دوری از سطحی‌نگری را دیگر ویژگی بسیجیان حقیقی خواند و اظهار کرد: بسیجیان در مسائل دینی، سیاسی و اجتماعی باید آگاهی و تحلیل عمیقی داشته باشند و این یکی از توصیه‌های رهبر معظم انقلاب است که در جلسات عمومی و خصوصی به آن تأکید  داشته اند.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: اگر ما عمیق نباشیم، در مسائل دینی و سیاسی دچار مشکل می‌شویم. تاریخ انقلاب نشان می‌دهد که چه کسانی با چه شعارهایی دچار انحراف شدند. برخی از خواص گاهی در مواضع سیاسی‌شان دچار تغییرات ۱۸۰ درجه‌ای شدند. چرا؟ چون از تحلیل و درک عمیق مسائل بی‌بهره بودند؛ بسیجی باید دارای قدرت تحلیل، بیان قوی و منطق محکم باشد تا بتواند مخاطب خود را قانع کند. ما امروز به چنین ویژگی‌هایی نیاز داریم. بسیجی باید در هر عرصه‌ای، چه در میدان جنگ و چه در عرصه‌های دینی، علمی و اجتماعی، با قوت و توان وارد شود.
مروی بر اهمیت نقش بسیجیان در دفاع از کشور و انقلاب تأکید و با گرامیداشت یاد شهدا اظهار کرد: تمامی شهدا ابتدا بسیجی شدند و سپس در مسیر شهادت گام برداشتند؛ کسانی شایستگی شهادت را به دست آوردند، که نخست بسیجی شدند و سپس در راه دفاع از آرمان‌های انقلاب جان خود را فدا کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.