تحولات منطقه

فلافل یکی از محبوب‌ترین غذاهای خاورمیانه محسوب می‌شود که از ترکیباتی مانند نخود، در برخی موارد لوبیای سیاه، پیاز، سیر و زردچوبه پخته می‌شود.

خوردن فلافل در رژیم لاغری ممکن است؟ دکترهای متخصص تغذیه چه می‌گویند
زمان مطالعه: ۱۲ دقیقه

این غذا به‌خصوص‌برای افرادی که رژیم گیاه‌خواری دارند یک گزینه عالی به‌شمار می‌آید اما تاثیر آن در رژیم لاغری چگونه است؟ آیا افرادی که به‌دنبال کاهش وزن هستند می‌توانند فلافل را در برنامه خود قرار دهند؟ خوردن فلافل در رژیم لاغری یک روش کاربردی برای کاهش وزن به‌شمار می‌آید. در واقع این غذای محبوب، حجم زیادی نخود دارد که این ماده نیز دارای مقادیر زیادی پروتئین و فیبر است. با توجه به این موضوع می‌توان نتیجه گرفت فلافل باعث ایجاد حس سیری و هضم زودهنگام غذا می‌شود. اگر فلافل را در فر یا ماهیتابه‌های رژیمی با کم‌ترین میزان روغن بپزید این غذا کم‌ترین میزان کالری را خواهد داشت و تاثیر خوبی روی لاغری می‌گذارد. ضمن اینکه باید در کنار آن سالاد سبک و سس‌های طبیعی مانند آبلیمو مصرف کنید.

اگر به آشپزی علاقه‌مند هستید و تاکنون این غذا را پخته‌اید می‌دانید که ترکیبات آن شامل نخود، ادویه و سبزی‌جات مختلف است. با توجه به اینکه این مواد غذایی کالری بالایی ندارند و باعث چاقی نمی‌شوند می‌توان گفت وجود فلافل در رژیم لاغری تا حدودی بلامانع است. البته بد نیست برای اطمینان بیشتر از این موضوع و اطمینان از شرایط خاص خود، با یک متخصص تغذیه مشورت کنید. در صورتی که پزشکی برای مشورت در این گونه موارد نمیشناسید، می‌توانید از لینک رو به رو فهرست بهترین دکتر تغذیه برای چاقی در تهران را مشاهده و مشاوره آنلاین دریافت کنید. دکتر تغذیه ابتدا با توجه به قد، وزن، شرایط جسمی، عادت‌های غذایی و میزان اضافه‌وزن شما، شرایط کلی بدن را تشخیص می‌دهد. همچنین در برخی موارد ممکن است آزمایش‌هایی تجویز کند تا کمبود مواد معدنی، ویتامین‌ها، پروتئین یا آهن مورد نیاز را تشخیص دهد. این اطلاعات به دکتر تغذیه کمک می‌کنند تا یک برنامه غذایی با کارایی مطلوب برای متقاضیان لاغری تنظیم کند. ضمن اینکه می‌توانید از دکتررژیم لاغری بپرسید که خوردن فلافل در رژیم لاغری امکان‌پذیر است یا اینکه حبوبات برای کاهش وزن شما مناسب نیستند.

آیا خوردن فلافل در رژیم غذایی تاثیر منفی دارد؟ 

با توجه به اینکه بسیاری از افراد، خوردن فلافل در رژیم لاغری را یکی از روش‌های کاهش وزن می‌دانند بهتر است بررسی کنید آیا می‌توان این غذای محبوب را در برنامه غذایی برای لاغری قرار داد؟ دراین‌خصوص باید گفت نحوه پخت آن در این موضوع تاثیر زیادی دارد.

رایج‌ترین روش پخت فلافل، سرخ کردن آن است. اما این راه‌کار برای افرادی که می‌خواهند لاغر شوند گزینه خوبی به‌شمار نمی‌آید، چراکه حجم زیادی از روغن را به خود جذب می‌کند و باعث افزایش کالری مصرفی می‌شود. این موضوع ایجاد اختلال در فرآیند لاغری و کاهش وزن را به‌همراه دارد.

روش پختن، یک راه‌کار عالی برای آماده‌سازی فلافل به‌شمار می‌آید. اگر می‌خواهید با خوردن فلافل در رژیم لاغری، کاهش‌ وزن را در کنار مصرف غذاهای خوشمزه تجربه کنید باید مواد اولیه را به روش پخت آماده سازید تا روغن اضافه‌ای در آن وجود نداشته باشد.

در پاسخ به این سوال که آیا فلافل رژیمی می‌شود باید گفت ترکیبات این غذا، کالری کم و فیبر بالایی دارند به همین دلیل باعث چاقی نمی‌شوند اما حجم روغن بالایی که در سرخ‌کردن آن مورد استفاده قرار می‌گیرد کمی در تاثیر فلافل روی کاهش وزن و لاغری اختلال ایجاد می‌کند.

ازاین‌رو برای اینکه یک فلافل رژیمی داشته باشید و خوردن این غذا تاثیر منفی روی کاهش وزن نگذارد باید روش‌ آماده‌سازی آن را تغییر دهید. با پخت مواد به‌جای سرخ‌کردن آن‌ها، فلافل کالری کمی خواهد داشت و مصرف آن در رژیم لاغری به‌راحتی امکان‌پذیر است.

ازطرف‌دیگر فلافل غذایی است که معمولا آن را با مواد متنوع و انواع سس سرو می‌کنند. برای اینکه تاثیر این غذا را در لاغری ببینید بهتر است کنار آن سبزی‌جات و سالادهای سبک سرو کنید تا در یک وعده، کالری زیادی وارد بدن نشود و در فرآیند لاغری مشکل به‌وجود نیاید.

برای اینکه خوردن فلافل در رژیم لاغری امکان‌پذیر باشد باید در انتخاب نان همراه آن نیز دقت بالایی داشته باشید. نان‌های سبک و غیرچرب گزینه خوبی برای مصرف در کنار فلافل به‌شمار می‌آیند تا فرآیند چربی‌سوزی با مشکل مواجه نشود.

با توجه به اینکه مصرف سس‌های چرب و سنگین مانند مایونز و کچاب کالری بسیار بالایی به‌همراه دارد و استفاده از آن‌ها در رژیم غذایی ممنوع است، باید از سس‌های سنتی و معمولی مانند آبلیمو، ترشی یا حتی ماست استفاده کنید تا بتوانید این غذای خوشمزه را در رژیم خود جای دهید.

آیا فلافل رژیمی هم می‌شود

آیا خوردن فلافل به کاهش وزن کمک می کند یا ترکیبات فلافل باعث افزایش وزن می شود؟

با توجه به اهمیت رعایت رژیم غذایی باید این موضوع بررسی شود که آیا ترکیبات موجود در فلافل باعث لاغری می‌شوند یا تاثیر منفی در این فرآیند دارند؟ به‌طور کلی خوردن فلافل در رژیم لاغری از روش‌های محبوب برای کاهش وزن به‌شمار می‌آید و دلیل این موضوع نیز پروتئین موجود در آن است.

در واقع فلافل ازجمله غذاهای سرشار از پروتئین و الیاف محسوب می‌شود. این 2 ماده غذایی برای بدن بسیار مفید هستند و استفاده از آن‌ها تاثیر بسیار خوبی در عملکرد کلی سیستم گوارش و بدن دارد. بااین‌حال لازم است تاثیر فلافل بر لاغری را برررسی کنید تا با اطمینان خاطر، مصرف آن را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

درخصوص‌ تاثیر پروتئین موجود در فلافل باید گفت این ماده باعث احساس سیری زودرس می‌شود. به همین دلیل نیز مصرف آن در رژیم لاغری یک گزینه عالی به‌شمار می‌آید تا از پرخوری بپرهیزید و در کوتاه‌ترین زمان، کاهش وزن را تجربه کنید.

ازطرف‌دیگر الیاف موجود در این غذا به هضم زودهنگام و بهتر غذا کمک بسیاری می‌کند. زمانی که غذا در بدن زودتر هضم شود احتمال چاقی ناشی از آن تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند. همچنین در طول فرآیند لاغری احساس بهتری خواهید داشت. پس مصرف این غذا برای کنترل قند خون و کاهش وزن گزینه خوبی به‌شمار می‌آید.

ضمن اینکه فلافل سرشار از فیبر است. این ماده علاوه‌بر حس سیری به هضم غذا و جلوگیری از بروز یبوست کمک می‌کند. این خواص فلافل و گیاهی بودن این غذا به‌خوبی نشان می‌دهند که برای کاهش وزن و لاغری گزینه خوبی به‌شمار می‌آید و بهتر است آن را در برنامه غذایی خود داشته باشید.

البته توجه کنید که سرخ کردن فلافل باعث افزایش کالری آن می‌شود. پس به‌طور کلی باید گفت خوردن فلافل در رژیم لاغری مفید است اما به‌شرط اینکه با روش درست آن را بپزید و با کم‌ترین میزان کالری مصرف کنید. در غیر این صورت مصرف این غذا تاثیر منفی روی فرآیند کاهش وزن خواهد داشت.

ضمن اینکه باید گفت ترکیبات فلافل شامل حجم زیادی نخود است و سایر مواد با توجه به طبع و سلیقه افراد اضافه می‌شوند. این ترکیبات معمولا اضافه‌وزن چندانی به‌همراه ندارند به‌خصوص اگر مواد فلافل را در حجم زیادی روغن سرخ نکنید.

لازم است بگوییم برخی فلافل‌ها را با نمک زیاد ترکیب می‌کنند تا با ذائقه افراد سازگار باشند. این حجم نمک منجر به نگهداری بیشتر آب در بدن و پس‌از آن افزایش وزن می‌شود. پس بهتر است در پخت این غذا به عدم شور شدن آن توجه کنید تا بهترین نتیجه را از خوردن فلافل در رژیم لاغری ببینید.

در چه رژیم هایی نمی توان فلافل مصرف کرد

نخود از مغذی‌ترین مواد غذایی محسوب می‌شود که فواید بسیاری برای بدن دارد. به همین دلیل نیز فلافل علاوه‌بر خوشمزگی به‌دلیل ارزش بالای خود همواره در برنامه غذایی از محبوبیت زیادی برخوردار است. بااین‌حال خوردن فلافل در رژیم لاغری همیشه امکان‌پذیر نیست. به بیانی دیگر باید گفت در برخی رژیم‌ها نمی‌توان نخود مصرف کرد. پس در این شرایط نمی‌توانید فلافل را در برنامه غذایی خود قرار دهید و از طعم آن لذت ببرید.

رژیم غذایی کتوژنیک یکی از این موارد است. در این رژیم برخی مواد غذایی و میوه‌ها که دارای درصد بالایی از کربوهیدرات هستند به‌عنوان مواد غیرمجاز معرفی می‌شوند. پس مصرف حبوبات در آن‌ها ممنوع است. با توجه به اینکه مهم‌ترین ترکیب مورد استفاده در پخت فلافل را نخود تشکیل می‌دهد و اینکه نخود نیز در دسته حبوبات حاوی کربوهیدارت بالا قرار دارد، نمی‌توان از این غذا در رژیم کتوژنیک استفاده کرد.

به‌طور کلی در رژیم کتوژنیک باید به‌جای استفاده از کربوهیدارت‌ها مصرف چربی‌های سالم را در برنامه غذایی قرار دهید تا علاوه‌بر کاهش وزن سطح قند خون کنترل شود و عملکرد سیستم عصبی بهبود پیدا کند. به همین دلیل خوردن فلافل در رژیم لاغری روشی کاربردی برای کاهش وزن محسوب نمی‌شود. پس اگر این رژیم را انتخاب کردید بهتر است قید مصرف فلافل یا سایر غذاهای پخته‌شده از حبوبات و همچنین دیگر مواد غذایی حاوی کربوهیدرات بالا را بزنید.

طرز تهیه فلافل رژیمی

برای اینکه بتوانید از فلافل در رژیم لاغری خود البته غیر از کتوژنیک استفاده کنید، باید آن را به‌درستی بپزید. در واقع سرخ‌ کردن توپک‌های خوشمزه در روغن فراوان به‌طور مستقیم باعث افزایش کالری و بی‌تاثیری این غذا در کاهش وزن می‌شود. اگر می‌خواهید در طول هفته چند وعده را به خوردن فلافل اختصاص دهید، باید مصرف روغن را به‌حداقل برسانید. همچنین از روغن‌های سالم استفاده کنید تا در کنار بهره‌مندی از مزایای این غذای مفید، به‌تدریج لاغر شوید. اما کدام روش پخت شما را به این هدف می‌رساند؟ به‌طور کلی اگر بخواهید از روش رایج برای پخت این غذا استفاده کنید و توپک‌های فلافل را در روغن شناور کنید هیچ تاثیری از این غذا برای لاغری نمی‌بینید. پس بهتر است با روش کاربردی دیگری آشنا شوید و از آن استفاده کنید.

مواد لازم برای پخت فلافل رژیمی

خوردن فلافل در رژیم لاغری نیاز به پخت اصولی این غذا دارد. برای این منظور در اولین گام باید مواد اولیه را آماده کنید که این ترکیبات عبارت‌اند از:

  • یک چهارم پیمانه نخود (باید نخود را پیش‌از استفاده در آب قرار دهید تا به‌خوبی خیس بخورد و نفخ آن تا حد امکان گرفته شود. ضمن اینکه نخودهای کنسروشده گزینه خوبی نیستند و به‌دلیل نرمی زیاد، باعث خرابی بافت فلافل می‌شوند.)
  • 3 حبه سیر
  • یک عدد پیاز متوسط
  • آدر نخودچی
  • فلفل سیاه
  • جعفری و گشنیز به مقدار دل‌خواه
  • جوش شیرین درصورت تمایل

مراحل پخت فلافل رژیمی برای لاغری

برای اینکه فلافل خود را به‌ بهترین شکل بپزید و از طعم آن لذت ببرید بهتر است با روش پخت اصولی آن آشنا شوید. با طی کردن مراحل زیر می‌توانید فلافلی خوش‌طعم بپزید و در طول رژیم لاغری خود، از چیشدن طعم آن لذت ببرید.

خوردن فلافل در رژیم لاغری ممکن است؟ دکترهای متخصص تغذیه چه می‌گویند

خیساندن نخودها از یک شب قبل

برای اینکه نفخ نخودها به‌طور کامل گرفته شود و امکان چرخ کردن آن‌ها وجود داشته باشد، باید حداقل 8 تا 12 ساعت قبل‌از شروع مراحل؛ اجازه دهید خیس بخورند. البته بهتر است این فرآیند از یک شب قبل انجام شود. نخودها را در ظرف بزرگی بریزید و اجازه دهید روی آن‌ها را آب فراوان بپوشاند. چراکه بعداز خیس‌خوردن، حجم آن‌ها کم‌وبیش 3 برابر می‌شود. با طی کردن مدت‌زمان لازم می‌توانید سایر مراحل را طی کنید تا خوردن فلافل در رژیم لاغری امکان‌پذیر شود.

افزودن مواد اولیه فلافل به غذاساز

می‌توانید نخودها و سایر مواد را چرخ کنید یا برای راحتی بیشتر آن‌ها را درون غذاساز بریزید. این محصولات شامل نخودهای خیس‌خورده، سیر، فلفل سیاه، پیاز، جعفری، گشنیز و دیگر ادویه‌ها است. برای افزایش کیفیت فلافل‌ها و پخت خوب آن‌ها باید اندازه مواد حدودا اندازه درشتی ماسه باشد.

افزودن آرد نخودچی به مواد فلافل

در این مرحله باید مواد را درون ظرف بزرگی بریزید و آرد نخودچی را به آن اضافه کنید. همچنین درصورت تمایل می‌توانید جوش شیرین بزنید. برای مخلوط کردن کامل مواد نیز بهتر است از هم‌زن استفاده کنید. در نهایت باید درب ظرف را بپوشانید و آن را درون یخچال قرار دهید. خنک‌سازی مواد معمولا بین 30 دقیقه تا یک‌ساعت طول می‌کشد. برای خوردن فلافل در رژیم لاغری بهتر است این مراحل را به‌درستی طی کنید تا از طعم غذای فوق‌العاده خود لذت ببرید.

مواد فلافل را شکل دهید

برای سرخ کردن فلافل می‌توانید از قالب‌هایی که برای این منظور وجود دارد استفاده کنید اما درصورتی‌که قصد پختن مواد بدون استفاده روغن را دارید، بهتر است شکل‌دهی را با دست یا قاشق انجام دهید.

پخت فلافل رژیمی بدون روغن در فر

سرخ کردن توپک‌های فلافل در روغن کار راحتی است و در واقع روشی محسوب می‌شود که افراد زیادی آن را می‌پسندند. بااین‌حال زمانی که مصرف فلافل را برای لاغری می‌خواهید باید از کم‌ترین میزان روغن استفاده کنید تا کالری آن کاهش پیدا کند. برای اینکه خوردن فلافل در رژیم لاغری با اطمینان کافی نسبت به کم‌کالری بودن آن انجام شود، بهتر است مواد را درون فر قرار دهید. برای این منظور باید از قبل فر را روی دمای 220درجه تنظیم کنید. کف سینی فر را با استفاده از قلم‌ مو یا اسپری کمی به روغن آغشته کنید تا مواد به آن نچسبند. حال باید فلافل‌ها را در سینی بچینید و به‌طور مجدد روی آن‌ها را کمی روغن بزنید تا خشک نشوند. در آخر نیز سینی را به‌مدت 20 تا 30 دقیقه درون فر از قبل گرم‌شده قرار دهید تا فرآیند پخت به آرامی انجام شود.

ضمن اینکه می‌توانید از تابه‌های رژیمی نیز استفاده کنید. در این روش باید کم‌ترین میزان روغن را کف ماهیتابه بریزید و اجازه دهید توپک‌ها روی شعله کم سرخ شوند. بهتر است با استفاده از قاشق مواد را به‌خوبی پهن کنید تا درون قرص‌های فلافل نیز به‌خوبی پخت ببرد.

چرا فلافل باعث لاغری می‌شود؟

تاکنون احتمالا این موضوع را به‌طور کامل درک کرده‌ باشید که چرا فلافل باعث لاغری می‌شود بااین‌حال بهتر است آن را به‌طور کامل بررسی کنیم تا با اطمینان خاطر، خوردن فلافل در رژیم لاغری را شروع کنید.ه‌طور کلی باید گفت فیبر و پروتئین باعث کاهش تولید هورمون‌هایی مانند گرلین می‌شوند که نقش مهمی در ایجاد حس گرسنگی دارند. این موضوع طبق تحقیقات انجام‌شده به‌طور کامل اثبات شده است.

مهم‌ترین ماده غذایی‌ که در پخت فلافل مورد استفاده قرار می‌گیرد، نخود است که حجم زیادی فیبر و پروتئین دارد. ازاین‌رو این غذا به‌طور مستقیم روی کاهش تولید هورمون‌هایی که حس گرسنگی ایجاد می‌کنند تاثیر می‌گذارد.

بااین‌تفاسیر می‌توان نتیجه گرفت که خوردن فلافل در رژیم لاغری یک گام موثر برای کاهش وزن به‌شمار می‌آید. این غذا اگر به‌درستی طبخ شود میزان کالری کمی خواهد داشت. همچنین باعث سیری زودرس می‌شود و به هضم غذا نیز کمک می‌کند. پس برای کاهش وزن و رسیدن به اندام ایده‌آل می‌توانید فلافل را در رژیم خود داشته باشید. البته برای کسب اطمینان، بهتر است با پزشک مشورت کنید.

از چه دکتری در مورد رژیم غذایی لاغری مشاوره بگیریم

داشتن رژیم لاغری به‌صورت خودسرانه و بدون اینکه شرایط بدنی به‌طور کامل مورد بررسی قرار گیرد، در برخی موارد باعث بروز آسیب‌های مختلف به بدن خواهد شد. پس لازم است برای کاهش وزن از پزشک کمک گرفت. متخصص تغذیه برای چاقی می‌تواند با توجه به بیماری‌های زمینه‌ای، میزان چربی‌های انباشته‌شده در بخش‌های مختلف بدن، روش‌هایی که تاکنون برای لاغری مورد استفاده قرار داده‌اید، اضافه‌وزن و میزان کاهش وزن مورد نظر بهترین برنامه رژیمی را تنظیم کند. متخصصین تغذیه از ارزش هر ماده غذایی و تاثیر آن روی بدن آگاه هستند. به همین دلیل می‌توانند برای هر فرد رژیم به‌خصوصی تجویز کنند تا متقاضیان لاغری بهترین نتیجه را از برنامه غذایی مورد استفاده ببینند.

با توجه به فیبر و پروتئین بالای موجود در نخود، معمولا پخت فلافل و مصرف آن در رژیم غذایی ممنوع نیست. البته باید از غوطه‌ور کردن توپک‌ها در روغن زیاد بپرهیزید تا کالری اضافه‌ای در آن‌ها ایجاد نشود. درصورت پخت اصولی توپک‌ها با کم‌ترین روغن، به‌راحتی می‌توانید از خوردن فلافل در رژیم لاغری لذت ببرید و طی فرآیند کاهش وزن، یک طعم لذیذ بچشید. البته درصورتی‌که متخصص تغذیه، رژیم فاقد کربوهیدارت را برای شما تجویز کند مصرف فلافل به‌دلیل حجم بالای نخود توصیه نمی‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.