تحولات منطقه

شرکت کشاورزی رضوی در راستای توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص امنیت غذایی، با تدوین نقشه راه سال زراعی، طرحی جامع با هدف حل مشکلات کشاورزی کشور و ارتقای درآمد موقوفات رضوی را دنبال می‌کند.

اجرای ۵ نهضت کلیدی برای تحقق امنیت غذایی کشور
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس خراسان به نقل از آستان نیوز، شرکت کشاورزی رضوی با ارائه نقشه راه جدید خود برای سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴، برنامه‌هایی در راستای تحقق امنیت غذایی، افزایش بهره‌وری و سودآوری را در دستور کار قرار داده است.  
آرش فرزادنیا، مدیرعامل شرکت کشاورزی رضوی، با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر تامین امنیت غذایی کشور، از اجرای ۵ نهضت کلیدی برای نیل به این اهداف خبر داد.
مدیرعامل شرکت کشاورزی رضوی، با تاکید بر دو مولفه اساسی این برنامه‌ها گفت: با رویکرد حل مشکلات کشور و همچنین افزایش درآمد و سودآوری برای بنیاد بهره‌وری موقوفات رضوی، تلاش می‌کنیم تا این برنامه‌ها علاوه بر ارتقای کشاورزی منطقه، پاسخگوی نیازهای اساسی کشور نیز باشد.
فرزاد نیا با اعلام اجرای طرح آبیاری زیرسطحی هوشمند در سطح ۱۱۰ هکتار  اظهار داشت: با توجه به محدودیت‌های منابع آب و بهره‌وری پایین سیستم‌های آبیاری کنونی این طرح با هدف افزایش ۵۰ درصدی راندمان آبیاری و بهبود تولید محصولاتی همچون یونجه اجرا خواهد شد. تامین پایدار علوفه برای دامپروری‌ها یکی از اهداف اصلی این برنامه است.

تاکید بر توسعه کشت دیم 

مدیرعامل شرکت کشاورزی رضوی با اشاره به اهمیت استراتژیک محصول گندم و تاکید بر تامین امنیت غذایی کشورو توسعه کشت دیم، افزود: با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، سهم ما در کشت گندم افزایش خواهد یافت. پیش‌بینی می‌شود سطح زیرکشت و عملکرد تولید گندم دیم بیش از ۵۰ درصد افزایش یابد. همچنین در اراضی آبی، با اصلاح مدیریت زراعی، راندمان تولید تا ۲۰ درصد بهبود خواهد یافت.
فرزاد نیا با بیان اینکه یکی دیگر از محورها، بازسازی و به‌روزرسانی تجهیزات و ماشین‌آلات کشاورزی است، عنوان کرد: ناوگان کشاورزی شرکت طی دهه گذشته نوسازی نشده و همین امر سبب کاهش بهره‌وری شده است. در قالب یک طرح سه‌ساله، نوسازی کامل ماشین‌آلات و افزایش ضریب نفوذ مکانیزاسیون در دستور کار قرار گرفته است.
وی با تاکید به اهمیت باغات پسته در بخش باغداری اظهار کرد: شرکت کشاورزی رضوی احداث مرکز فرآوری و ترمینال پسته در موقوفات جنوب خراسان را در اولویت قرار داده است که این اقدام به افزایش کیفیت و ارزش افزوده محصول کمک خواهد کرد و موجب می‌شود باغات پسته به یکی از منابع اصلی درآمدزایی بنیاد تبدیل شوند.
مدیرعامل شرکت به ضرورت جمع‌آوری داده‌های فنی و ایجاد شفافیت در فرآیندهای تولید اشاره کرد و افزود: راه‌اندازی واحد بهای تمام‌شده تولید، تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های شرکت را به سطحی علمی و مبتنی بر داده‌های واقعی ارتقا خواهد داد.
فرزادنیا در پایان ابراز امیدواری کرد: این نقشه راه، گامی بلند برای دستیابی به امنیت غذایی و توسعه پایدار در حوزه کشاورزی است و با تاکید بر رویکردهای نوآورانه، به عنوان الگویی برای سایر بخش‌های کشاورزی کشور مطرح خواهد شد.

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha