تحولات منطقه

رئیس شورای عالی استان‌ها در گفتگو با قدس معتقد است متأسفانه تفکر شورایی در استان‌های کشور هنوز نهادینه نشده است زیرا بسیاری از مدیران در سطوح مختلف در کشور شوراباور نیستند و بهبود عملکردها با کمک این مجموعه را قبول ندارند.

رئیس شورای عالی استان‌ها در گفت‌وگو با قدس: تفکر شورایی در کشور نهادینه نشده است
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

با شروع فعالیت دولت چهاردهم، رئیس جمهور در ۱۴مرداد سال جاری با صدور حکمی شهرام دبیری که نماینده مردم تبریز در شورای عالی استان‌ها بود و ریاست این مجموعه را نیز بر عهده داشت به عنوان معاون امور مجلس رئیس‌جمهور منصوب کرد.


از این رو انتخابات برای تعیین رئیس جدید شورای عالی استان‌ها در ۱۱ آذر ماه برگزار و موسی‌الرضا حاجی‌بگلو، نماینده مردم مشهد در این شورا در چهارمین دوره انتخابات ریاست شورای‌ عالی استان‌ها در دوره ششم، با کسب ۶۳ رأی و اکثریت آرا به ‌مدت یک سال برای سمت رئیس شورای‌ عالی استان‌ها انتخاب شد.

تلاش برای تحقق اهداف 


حاجی بگلو در گفت‌وگویی با قدس با بیان اینکه شورای عالی استان‌ها دارای ۷۵ عضو است که از سراسر استان‌ها با طی کردن فرایندهای انتخاباتی برگزیده شده‌اند و حتی از دورترین نقاط روستایی کشور افرادی در این شورا عضو هستند، اظهار کرد: در دوره‌های گذشته و در زمان‌هایی که ریاست این شورا بر عهده افرادی نظیر آقایان چمران، احمدی و دبیری بوده است عملکرد این شورا مناسب بوده و گام‌های خوبی برای پیشرفت در سطوح مختلف کشور برداشته شده ولی واقعیت این است که هنوز تا رسیدن به اهداف عالی و آنچه در مأموریت این شورا توسط قانون‌گذار تعریف شده فاصله زیادی است و تلاش ما بر این است در این دوره تا حدود زیادی این فاصله را جبران کنیم. 

احتمال تمدید فعالیت شورای ششم 


وی تصریح کرد: در این دوره از شورای عالی استان‌ها تاکنون چند طرح به مجلس شورای اسلامی ارسال شده که از جمله آن‌ها تمدید فعالیت دوره ششم شورای اسلامی است. 
همچنین ساماندهی میادین میوه و تره‌بار، طرح یکپارچه‌سازی مدیریت شهری، فرونشست زمین و یکپارچه‌سازی آتش‌نشانی و خدمات ایمنی از جمله دیگر طرح‌هاست که همه آن‌ها در مجلس شورای اسلامی در مرحله رسیدگی در کمیسیون‌های مختلف هستند و انتظار ما از نمایندگان مجلس شورای اسلامی این است که فرایند بررسی این طرح‌ها در مجلس را سرعت دهند. حاجی بگلو درباره آخرین وضعیت طرح هفت ساله‌ شدن مدت زمان شوراها نیز خاطرنشان کرد: وزارت کشور با توجه به قانون فعلی، زمان‌بندی انتخابات شوراها را اعلام کرده اما شورای عالی استان‌ها این طرح را به مجلس برده تا قانون را تغییر دهد و مدت زمان دوره شوراها افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: این طرح به محض اینکه در مجلس شورای اسلامی تصویب شود و تأیید شورای نگهبان را دریافت کند، به دولت ابلاغ می‌شود و برگزاری انتخابات شورای شهر و روستا در سال آینده منتفی خواهد شد. 

بلاتکلیفی مدیریت شهری


رئیس شورای عالی استان‌ها همچنین درباره بلاتکلیفی طرح یکپارچه‌سازی مدیریت شهری در سال‌های اخیر اظهار کرد: ما طرح حکمرانی مدیریت یکپارچه شهری را آماده کردیم و در حال حاضر در کمیسیون‌ها در حال بررسی است و به محض اینکه تکمیل و آماده شود به مجلس ارسال خواهیم کرد. اگرچه انتظار می‌رود اجرای این طرح نیاز به زمان داشته باشد و باید وضعیت دستگاه‌ها ابتدا به طور کامل مورد بررسی قرار بگیرد اما در آینده نزدیک قطعاً این اتفاق رخ خواهد داد.

ارائه نظر مشورتی در انتخاب استانداران 


وی در پاسخ به این پرسش که وزارت کشور برای انتخاب استانداران از شورای عالی استان‌ها هم مشورت گرفته است یا خیر؟ بیان کرد: در فرایند انتخاب استانداران دولت چهاردهم در این دوره از سوی شورای عالی استان‌ها پیشنهادهایی ارائه شد و در بسیاری از استان‌ها از میان سه گزینه پیشنهادی این شورا، یک نفر از سوی وزارت کشور انتخاب شد.
وی ادامه داد: شورای عالی استان‌ها تعاملات خوبی با استانداران بر مبنای قانون اساسی دارد و اگر جایی احساس شود استانداران همکاری و همراهی مناسب را ندارند و یا در تخصیص بودجه‌ها برای پروژه‌های استانی پیگیری‌های لازم را انجام نمی‌دهند و یا در این فرایند تبعیض‌هایی را قائل شده و یا در انتصاب‌ها از افراد توانمند استفاده نمی‌کنند شورای عالی استان‌ها وظیفه دارد ورود کرده و پیشنهادهای خود را به مقام عالی استان ارائه دهد و در صورت بروز اختلاف و ادامه ناهماهنگی با استفاده از ابزارهای قانونی از مرجعیت وزیر کشور استفاده کند. 
حاجی بگلو در مورد اینکه آیا شورای عالی استان‌ها اطلاعی از میزان پروژه‌های نیمه‌تمام در کشور دارد نیز بیان کرد: طبق قانون، این شورا این مسئولیت را دارد که در مورد پروژه‌های نیمه‌تمام در کشور و میزان بودجه مورد نیاز آن‌ها بررسی‌های لازم را انجام دهد اما واقعیت این است که تاکنون شورا در این زمینه ورود نداشته است اما بنا داریم این مسئله را در این دوره از شورای عالی استان‌ها دنبال کنیم و با جدیت پیگیر این موضوع بر مبنای بودجه‌های سالانه خواهیم بود.

برخی مدیران شوراباور نیستند


وی در ادامه با اشاره به اینکه متأسفانه تفکر شورایی در استان‌های کشور هنوز نهادینه نشده است زیرا بسیاری از مدیران در سطوح مختلف در کشور شوراباور نیستند و بهبود عملکردها با کمک این مجموعه را قبول ندارند، خاطرنشان کرد: این مسئله موجب شده دستیابی به اهداف شورای عالی استان‌ها با موانع و دست‌اندازهایی مواجه شود.
حاجی بگلو افزود: این در حالی است که جایگاه شوراها قانونی بوده و بر اساس قانون اساسی همه مکلف به احترام به تصمیم‌های این مجموعه و شوراباوری هستند که تلاش ما بر این است در این دوره از نگاه تشریفاتی و کلیشه‌ای به شورای عالی استان‌ها پرهیز شده و احیای مأموریت و اهداف آن در اولویت قرار گیرد و شوراها به جایگاه واقعی خود در روستاها، شهرها، بخش‌ها و همچنین استان‌ها دست پیدا کنند و این نوید را می‌دهیم که اتفاق‌های خوبی در این زمینه در حال رخ دادن است.

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.