تحولات منطقه

یک تولید کننده پیراهن مردانه در خصوص چالش های حوزه تولید می‌گوید: کاهش قدرت خرید مردم و تسهیلات ناکافی بانکی و حقوق پایین نیروی کار ازجمله چالش های حوزه تولید این محصول است.

کاهش سود و درآمد برای فروش بهتر
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، امروزه مشاغل خانگی به‌عنوان یکی از ارکان حیاتی اقتصادهای ملی شناخته می‌شوند. این مشاغل نه تنها به ایجاد اشتغال و افزایش درآمد خانواده‌ها کمک می‌کنند؛ بلکه نقش بسزایی در تقویت تولیدات مردمی و ارتقای سطح معیشت جامعه دارند. 

با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی کنونی و چالش‌هایی که بسیاری از خانواده‌ها با آن مواجه هستند، توجه به توسعه و حمایت از مشاغل خانگی بیش از پیش احساس می‌شود. این مشاغل می‌توانند به‌ عنوان یک راهکار مؤثر برای کاهش بیکاری، افزایش تولید داخلی و تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» عمل کنند.
در راستای ادامه بررسی مشکلات کسب‌وکارهای خانگی به سراغ یکی از پشتیبانان مشاغل خانگی رفتیم تا مسائل و مشکلات این مسیر را از او جویا شویم. 
سارا ارباب خالص، پشتیبان مشاغل خانگی مدتی است در حوزه تولید پوشاک فعالیت می‌کند. او درباره چگونگی آغاز به‌کارش در این حوزه می‌گوید: ما با پیش‌زمینه‌ای که در تولید پوشاک و پیراهن مردانه داشتیم، تصمیم گرفتیم این فعالیتمان را به داخل خانه‌ها گسترش دهیم. مسئولان اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی به ما کمک‌های زیادی کردند تا توانستیم کسب‌وکارمان را رشد دهیم و به موفقیت‌هایی دست بیابیم.
او متذکر می‌شود: حدود یک سال و نیم است به‌عنوان پشتیبان مشاغل خانگی فعالیت می‌کنم و در حال حاضر پنج نفر به صورت مستقیم و حدود پنج نفر دیگر به صورت غیرمستقیم با ما همکاری دارند.
ارباب خالص با بیان اینکه اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان وام مشاغل خانگی را در اختیار ما قرار داد تا بتوانیم کسب‌وکارمان را توسعه دهیم، خاطرنشان می‌کند: مبلغ وام بر اساس نوع کسب‌وکار تعیین می‌شود؛ اما دریافت این وام نیازمند دوندگی زیاد و طی کردن مسیر طولانی بود. ما برای وام ۴۰۰ میلیون تومانی درخواست داده بودیم؛ اما تنها ۳۰۰ میلیون تومان تأیید شد.
این پشتیبان مشاغل خانگی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات ما، مبلغی است که برای تولید پیراهن دریافت می‌کنیم، ادامه می‌دهد: مبلغ کنونی بسیار کمتر از آن چیزی است که باید دریافت کنیم. با توجه به وضعیت اقتصادی و قیمت بالای مواد اولیه، نیاز داریم مبلغ بیشتری دریافت کنیم؛ اما ناچاریم با همین اندک سرمایه ادامه دهیم.

عدم یکپارچگی تولید خانگی پیراهن مردانه
او با اشاره به کمبود نیروی کار در این حوزه می‌گوید: نیروهای کار مشاغل خانگی به دلیل اینکه هر قسمت از دوخت پیراهن مردانه توسط یک فرد انجام می‌شود، دچار مشکلات زیادی می‌شوند. اگر تولید به‌صورت یکپارچه و کارگاهی صورت بگیرد، کار بسیار آسان‌تر خواهد بود. مدیریت کارهای تولیدی مانند پیراهن مردانه با این روش دشوار است و من سعی کرده‌ام کار را به سمت یکپارچگی پیش ببرم.
ارباب خالص با بیان اینکه تولید پیراهن از نظر اقتصادی نه برای ما به‌صرفه است و نه برای خیاطانی که با ما کار می‌کنند، می‌افزاید: به عنوان مثال، اگر بخواهیم ۱۰۰ عدد کار را به یک نیرو بدهیم و بگوییم اجرت هر کدام ۵ هزار تومان است، در نهایت دستمزد آن‌ها ۵۰۰ هزار تومان در هفته می‌شود. با وجود اینکه این کار پاره‌وقت است، بسیاری از نیروها ترجیح می‌دهند برای درآمد ۲ تا ۳ میلیون تومان در ماه کار نکنند.
این پشتیبان مشاغل خانگی ادامه می‌دهد: وضعیت نیروهایی که در کارگاه‌ها فعالیت می‌کنند نیز با توجه به مشکلات معیشتی موجود، مناسب نیست. پایه حقوق ۸-۷ میلیون تومان با هزینه‌های زندگی کنونی سازگار نیست و اکنون مهم‌ترین مشکل همین وضعیت اقتصادی است.
او خاطرنشان می‌کند: خدا را شکر بازار فروش خوبی داریم و با پیگیری‌هایی که انجام داده‌ایم، مشتریان را پیدا می‌کنیم تا بتوانیم محصولاتمان را به بازار عرضه کنیم. 
ارباب خالص در پاسخ به این پرسش که چرا هزینه دوخت پیراهن را افزایش نمی‌دهید تا درآمد خیاط‌ها افزایش یابد، می‌گوید: در حال حاضر مردم بیشتر به سمت خرید پیراهن‌های باکیفیت و قیمت پایین رفته‌اند؛ چرا که توان خرید آن‌ها محدود است. ما سعی می‌کنیم بهترین کیفیت را با کمترین قیمت ارائه دهیم.

کار عاشقانه برای زنان خانه‌دار
این پشتیبان مشاغل خانگی همچنین در پاسخ به این پرسش که با توجه به درآمد کم و پایین این کار، چه چیزی موجب شده آن را ادامه دهید، بیان می‌کند: به نظر من کسی که وارد کسب‌وکار خانگی می‌شود باید عاشق کارش باشد. هرچند درآمد این کار کم باشد؛ اما همین که سبب ایجاد درآمد برای خانم‌ها در منزل می‌شویم، ارزشمند است و دعای خیر این افراد همیشه در زندگی من حس می‌شود. 
او در پایان تأکید می‌کند: اگر بحث اقتصادی را در نظر نگیریم، کمک‌ها به مشاغل خانگی نسبت به گذشته خیلی بهتر شده است. با وجود این باز هم اگر دستگاه‌هایی همچون اداره کار و صنعت و معدن ما را حمایت کنند و به مشاغل خانگی پر و بال بدهند، وضعیت این مشاغل بهتر می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.