تحولات منطقه

وقتی از «رضوان درویش» خواستم حرم امام رضا(ع) را توصیف کند به یک‌ضرب المثل عربی اشاره کرد که معنایش این بود: «در بیان نگنجد، بزرگ‌تر از توصیف است».

توصیف حرمش در بیان نگنجد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

وقتی از «رضوان درویش» خواستم حرم امام رضا(ع) را توصیف کند به یک‌ضرب المثل عربی اشاره کرد که معنایش این بود: «در بیان نگنجد، بزرگ‌تر از توصیف است».آنگاه با آن چهره جذابش لبخند زد و گفت: «چه نعمتی در مشهد آرمیده، حرمش گنجینه‌ای از زیبایی‌هاست که در وصف نگنجد».

وقایع این روزهای جهان، حول محور مقاومت و تحولات اخیر کشور سوریه خلاصه شده است. کشوری که ما ایرانی‌ها با شنیدن نامش دل‌هایمان بی‌هوا روانه حرم حضرت زینب(س) و طفل ۳ساله اباعبدالله الحسین(ع) می‌شود و از اتفاقاتی که قرار است برای این دو حرم بیفتد، در تاب و تاب می‌سوزد.  

«رضوان درویش» قاری بین‌المللی و ابتهال خوان سوری را مخاطبان قاب شیشه‌ای با اجراهای شاد و دلنشینش در برنامه قرآنی محفل می‌شناسند.  

قاری موبور، چشم رنگی با چهره‌ای متبسم که یک‌لحظه لبخند از آن محو نمی‌شود، با این که عربی حرف می‌زند اما در میان مخاطبان ایرانی‌اش، طرفداران بسیاری دارد.

در یک شامگاهی خاطره‌انگیز در حرم مطهر امام رضا(ع) مهمان او بودیم؛ شبی که با ابتهال خوانی رضوان درویش، خیلی زیباتر شد.

وی ۸ مارس ۱۹۶۵ در دمشق متولد شد. از کودکی به تلاوت قرآن علاقمند بود و در سطح بین‌المللی این علاقه را دنبال کرد. در دانشگاه دمشق در رشته اقتصاد تحصیل کرده و هم اکنون یکی از داوران برنامه محفل است. او صدایی گرم و گیرا دارد مثل چهره گرم و دوست‌داشتنی‌اش؛ اما کوتاه و موجز حرف می‌زند.

ساعاتی پس از اجرای برنامه با قاری اهل‌سنت کشور سوریه به گفت‌وگو نشستیم و اتفاقاً یک دانشجوی فلسطینی از دانشگاه فردوسی مشهد مترجم ما بود. آنچه می‌خوانید ماحصل گفت‌وگویی است که پیش از تحولات سوریه انجام شد که هم خواندنی است و هم شنیدنی.

لباسی بر تن دارید که مخصوص خادمان حرم امام رضا(ع) است و به‌راستی خیلی‌ها آرزوی پوشیدن این لباس مشکی را در دل دارند. حس و حال شما از پوشیدن لباس خدمت چگونه است؟

من ارادتمند اهل‌بیت(ع) هستم. بعد از آمدن به حرم امام رضا(ع)، عشقم به ایشان بیشتر شد و افتخار داشتم ساعاتی این لباس را بر تن کنم، امیدوارم امام رضا(ع) از من راضی باشند.

شما از کودکی به قرآن علاقه‌مند بودید. در این باره برایمان بگویید.

من از کودکی به تلاوت قرآن علاقه زیادی داشتم. یکی از اقوام ما مؤذن مسجد بود. او به من گفت صدای خوبی برای تلاوت قرآن و مداحی دارم و بهتر است آن را دنبال کنم و به تشویق او تلاوت قرآن را از کودکی در مسجد، آغاز کردم.

پدر و مادرم که علاقه و استعداد مرا دیدند شروع به تشویقم کردند که تشویق‌های آنان، خیلی مؤثر بود.

روزهای زیادی در خانه‌ و مسجد قرآن می‌خواندم و حفظ می‌کردم. به نوجوانی که رسیدم به‌صورت حرفه‌ای وارد فعالیت‌های قرآنی شدم و در مسابقات خارج از کشور هم حضور یافتم و رتبه کسب کردم.

مردم ایران از طریق برنامه محفل با شما ارتباط دارند و البته خیلی هم دوستتان دارند، از این برنامه هم بگویید.

من در برنامه تلویزیونی محفل به‌عنوان داور یا میزبان حضور دارم. این برنامه را خیلی دوست دارم. از متفاوت‌ترین کارهایی است که در زمینه قرآن در جهان اسلام انجام شده. در این برنامه حضور قاریان کودک‌ونوجوان خیلی برایم جذاب است و از حضورشان لذت عمیق می‌برم.

تابستان امسال شما همراه سایر عوامل برنامه محفل در حرم مطهر رضوی حضور داشتید، چه حال و هوایی در حرم امام رضا(ع) حاکم بود؟

یک‌ضرب المثل عربی داریم که می‌گوید: «در بیان نگنجد، بزرگ‌تر از توصیف است». من نمی‌توانم این مکان زیبا را توصیف کنم. امام مهربانی اینجا آرمیده‌اند که به او ارادت و عشق دارم و حرمش گنجینه‌ای از زیبایی‌هاست که در وصف نگنجد.

و کلام پایانی...

سلام. سلم(سلام و سلامت باشید)

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.