تحولات منطقه

استاندار خراسان رضوی گفت: اگر بتوانیم دانشگاه را به جایگاه اصلی خود برسانیم، می‌توانیم امیدوار باشیم که مشکلات جامعه حل شود. برای تحقق این امر، باید دانشگاه کانون توجهات، تحول و حرکت کشور باشد.

دانشگاه به جایگاه اصلی خود برسد؛ مشکلات جامعه قابل حل است
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، به فاصله چند روز از روز دانشجو استاندار خراسان رضوی در نسشتی صمیمانه با دانشجویان مراکز آموزش عالی دانشگاه های مشهد شرکت کرد. نشستی که در آن نمایندگان تشکل های دانشجویی بی پرده و بی دغدغه مطالبات و خواسته های خود را رو در رو با غلامحسین مظفری مطرح کردند.
خواسته هایی که بیشتر آنها ماهیت مطالباتی مردم داشت و دغدغه های امروز جامعه بود. از طرح موضوعاتی همچون مشکلات معیشتی و بیکاری، سیاست زدگی حاکم بر آموزش در دانشگاه ها، مسائل زیست محیطی، بحران آب استان و مشهد، مسائل فرهنگی، مشکلات مسکن و حضور مهاجران در مشهد و استان، کمبودهای موجود در دانشگاه ها بویژه کمبود فضا در دانشگاه فرهنگیان و مواردی از این دست در این دیدار اشاره نمود.
 

*تداوم نشست با دانشجویان  

استاندار خراسان رضوی در این با ابراز امیدواری به تداوم اینچنین دیدارهای با دانشجویان گفت: ویژگی دانشجو، مطالبه‌گری اوست و در تمامی دوره‌ها به دلیل مطالبه‌گری حتی جان خود را فدا کرده و به شهادت رسیده است. همیشه دانشجویان پیش‌قراولان مطالبه‌گری جامعه بودند و اگر دانشجو بی‌انگیزه شود، حتما جامعه دچار گرفتگی و رخوت می‌شود. لذا بایستی فضای دانشگاه امن، آزاد و پوپا باشد.

غلامحسین مظفری افزود: دیدگاه دولت چهاردهم دخالت بسیار محدود در امور استان‌هاست و ما نیز با همین نگاه بایستی در کار و امور دانشگاه مداخله نکنیم و به خود دانشگاهیان این مسائل را واگذار کنیم. قطعا با وجود این اساتید و دانشجویان، امور دانشگاه به بهترین حالت مدیریت خواهد شد، از طرفی ما نیز برای حل مشکلات جامعه به کمک دانشگاهیان نیازمندیم.
 

*مداخله هایی که کار را خراب کرد
وی گفت: در حال حاضرشرایط ما عادی نیست، به اندازه کافی در بعضی جاها کار را خراب کردیم و محصولش چیزی است که الان هستیم. کشور به سمتی رفته که به لحاظ اقتصادی دچار مشکل است بنابراین کمتر می‌توان به موضوعات اساسی و مهم مانند فرهنگ رسیدگی کرد. دولت به دنبال تفویض اختیار است؛ اینکه در استان‌ها مداخله نکرده یا کمتر مداخله کند، پس ما نیز باید در دانشگاه مداخله نکنیم. هرجا مداخله کردیم، کار خراب شده است. توقع ما این است بسیاری از مسائلی را که در جامعه داریم، توسط دانشگاه حل کنیم. جمعیت دانشجویی ما نیز باید به این سمت برود. دانشجویان برای مسائل استان ایده و راهکار دارند که نشان از بلوغ فضای دانشگاه و بلوغ فکری دانشجویان دارد.

مظفری افزود: باید با یکدیگر صحبت و نکات را مرور کنیم تا نیازهای جدی کشور را دریابیم. زمانی نسل جوان به ما اعتماد می‌کنند که با صداقت و راستی با آنان سخن بگوییم. اگر بتوانیم دانشگاه را به جایگاه اصلی خود برسانیم، می‌توانیم امیدوار باشیم که مشکلات جامعه حل شود. برای تحقق این امر، باید دانشگاه کانون توجهات، تحول و حرکت کشور باشد. در حقیقت مشکلات ما حتما حل‌شدنی است، اما نیاز به کار و همت بیشتر دارد.

وی ادامه داد: باید کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه برگزار شود تا دانشجو حرف بزند و بی‌انگیزگی در او ایجاد نشود. ما نیز باید ظرفیت خود را بالا ببریم و تحمل شنیدن داشته باشیم؛ یعنی همه باید حرف بزنند و حتی در داخل دانشگاه می‌توان با حفظ حرمت‌ها، از برخی خطوط قرمز خارج از دانشگاه عبور کرد. 

استاندار خراسان رضوی با بیان‌ اینکه برای مدیریت استان باید از تمام ظرفیت‌ها به خوبی استفاده کنیم گفت: استان ما پر از ظرفیت است و البته مشکلات خاصی نیز وجود دارد. جمعیت قریب به  ۷ میلیون نفری در استان داریم که متاسفانه بیش از ۵۰ درصد این افراد در مشهد ساکن هستند و از ۳.۵ میلیون نفر مشهد، یک میلیون و ۲۷۰ هزار نفر در حاشیه شهر سکونت دارند. به علاوه ۳۰۰ هزار نفر اتباع مجاز در حاشیه و حدود ۴۰۰ هزار نفر هم اتباع غیرمجاز هستند که این جمعیت معادل سه استان کشور است
 

*درخواست استاندار از دانشگاهیان

مظفری ضمن درخواست از دانشگاهیان برای طرح ایده‌های خود جهت حل مشکل کم‌آبی، عنوان کرد: در حوزه زیرساخت‌ها نیاز به کارهای جدی داریم. ما تنها ۴۰ کیلومتر آزادراه داریم و این برای استانی که ۳۰ میلیون نفر مسافر در سال دارد و ۸۰ درصد این مسافران از مسیر زمینی تردد می‌کنند، بسیار ناچیز است. پرترددترین جاده‌ها، مسیرها به مشهد است در حالیکه هنوز حتی آزادراه حرم تا حرم افتتاح نشده است. شرق کشور منابع معدنی بسیار خوبی دارد، اما متاسفانه محروم‌ترین منطقه کشور است. اینکه حاشیه‌نشینی در مشهد به یک معضل جدی تبدیل شده، نشان از بی‌توجهی به روستاهای استان است. 

وی اضافه کرد: ۳۰ درصد معادن سنگ‌آهن کشور را ما در خراسان رضوی داریم و از ۲۰ میلیون تن برداشت، تقریبا هیچ چیزی صرف استان نمی‌شود. روزانه ۱۸۰۰ تریلی سنگ‌آهن از استان خارج می‌شود و حتما باید به جهت توسعه شرق کشور، زنجیره تولید فولاد در خراسان باشد. معادن مس سرمایه ارزشمندی در استان هستند که باید از آنها استفاده شود، اما من اعتقادم بر این بوده که مهم‌ترین سرمایه ما، سرمایه انسانی و ظرفیت‌هایی مثل شما دانشجویان است.
 

*تصمیم هایی که درست نبود

مظفری با بیان اینکه اگر امروز بسیاری از موضوعات از جمله ناترازی انرژی، کمبود آب و مشکلات مختلف برای دانشگاه‌ها داریم، مقصر خود ما هستیم و باید جواب دهیم، عنوان کرد: بسیاری از گرفتاری‌هایی که به ما به ارث رسیده، به دلیل تصمیم‌گیری‌هایی است که در طول دوران داشتیم. مطالبه‌گری‌ها نیز باید به همان سمت برود. تصمیماتی برای کشور گرفتیم که تصمیمات درستی نبوده است.

استاندار خراسان رضوی افزود: ۲۰ سال قبل زمانی که جوان‌ترین نماینده مجلس بودم، متأسفانه تصمیمی در مجلس گرفتیم که امروز عواقب و تبعات شدید و منفی آن را می‌بینیم. هیچ کس پاسخ نداد که چرا این تصمیم سیاسی بد را در حوزه اقتصاد گرفتیم و چرا تصمیمی گرفتیم صرف اینکه ریاست‌جمهوری دوره بعد را ببریم، اما همه ارکان کشور را دچار مشکل کردیم؟ کسانی که تصمیم گرفتند الان طلبکار هم هستند.

وی بیان کرد: شرایط ما شرایطی است که باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم. کانون این حرکات باید دانشگاه باشد، اگر توانستیم جایگاه و شأن دانشگاه را برگردانیم یا به جایگاه واقعی برسانیم، می‌توانیم امیدوار باشیم که جامعه ما هم رشد پیدا کند و مسائل آن حل شود. مشکلات کنونی حتماً حل‌شدنی است البته با سختی و تلاش بیشتر. دانشگاه مؤثرترین کانون برای توسعه و پیشرفت یک جامعه است.

مظفری همچنین به ایجاد اتاق فکر با همکاری دانشجویان اشاره کرد و گفت: باید اتاق‌های فکر تشکیل دهیم که دانشگاه فردوسی مسئولیت تشکیل آن‌ها را پذیرفته است. مهم‌ترین اتاق فکر، اتاق فکر جوانان و دانشجویان است. چارچوبی که تعیین کردیم شورای مشورتی است که می‌تواند بین ۲۰ تا ۲۵ نفر عضو داشته باشد. من نیز خودم را ملزم می‌دانم از نکات مطرح‌شده در این شورا استفاده کنم.

*تجربه کارآمد از دل ورزش
وی ادامه داد: یکی از جمع‌هایی که در سه،چهار هفته گذشته خروجی داشتیم، حوزه ورزش بود. پیشکسوتان ورزش حرف‌های زیاد و در عین حال ظرفیت‌های خوبی داشتند و طراحی کردند. برای ورزشگاه امام رضا (ع) نیز با آیت الله مروی تولیت آستان قدس رضوی صحبت کردم. روز یکشنبه آینده، ۲۵ آذرماه، مسابقه فوتبالی به عنوان کار خیریه بین تیم ملی سال ۹۸ و تیم مشهد طراحی شد. برای حضور بانوان نیز محدودیتی نداریم. منابعی که از این مسابقه خیریه تأمین شده به خانواده‌های کارگران معدن طبس داده می‌شود. تا الان برای هفت خانواده ۲۰۰ میلیون تومان جمع شده است.

مظفری اضافه کرد: همه بزرگان فوتبال کشور به مشهد می‌آیند که مراسم وفاق و کنار هم قرارگرفتن نیز هست. این نشان می‌دهد افرادی می‌توانند فضا را فراهم کنند که در بطن کار هستند. اگر قرار باشد موج مثبتی ایجاد و کار انجام شود، راهی نداریم جز اینکه مردم خودشان کار را انجام دهند. امیدواریم فضای روبه‌جلویی باشد تا شادی‌های مشروع را در جامعه داشته باشیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.