تحولات منطقه

رئیس اتحادیه رستوران‌داران مشهد گفت: رسته کبابی، صنف فست‌فودها، اغذیه‌فروشی‌ها و کافی‌شاپ‌ها نیز از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند و فقط قشر ضعیف آشپزخانه‌ها، به‌ویژه واحدهای صنفی فعال در مناطق پایین شهر تحت فشار پرداخت مالیات قرار دارند.

معافیت‌کبابی‌ها و کباب‌شدن آشپزخانه‌دارها!
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، پرسش اساسی که خیلی وقت‌ها هنگام خرید غذا از رستوران‌ها و کترینگ‌های غذا با آن مواجه می‌شویم، این است که چرا برخی از رستوران‌ها ۱۰درصد مالیات بر ارزش افزوده دریافت می‌کنند و برخی از آن‌ها این مبلغ را دریافت نمی‌کنند؟ آیا این قانون همگانی است یا آن‌هایی که مالیات دریافت می‌کنند، کار غیرقانونی انجام می‌دهند؟  

برای پاسخ به این پرسش‌ها به سراغ امیر امیریان، رئیس اتحادیه رستوران‌داران مشهد رفتیم تا علت این تفاوت‌ها را از او جویا شویم.
رئیس اتحادیه رستوران‌داران مشهد در این باره گفت: از سال ۱۴۰۱، قانونی در ایران تصویب شد که بر اساس آن، تمامی رستوران‌ها موظف به دریافت مالیات بر ارزش افزوده هستند. این قانون شامل رستوران‌ها، آشپزخانه‌ها، کترینگ‌ها و خدمات غذای بیرون‌بر می‌شود.  
امیریان خاطرنشان کرد: این قانون را به تمام رستوران‌داران و اعضای صنف اعلام و به آن‌ها تأکید کرده‌ایم باید مالیات بر ارزش افزوده را از مشتریان دریافت کنند؛ اما برخی از آشپزخانه‌داران و کترینگ‌ها در مشهد که حاشیه سودشان به‌طور کلی ۱۰ درصد است، نگران‌اند اگر ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده را به قیمت غذا اضافه کنند، مشتریانشان کاهش یابد.

درخواست برای تغییر قانون مالیات بی‌نتیجه ماند
او افزود: در همان زمان از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست کردیم قانون را به‌گونه‌ای تغییر دهند تا سازمان امور مالیاتی کشور، مالیات بر ارزش افزوده را بر اساس بهای تمام شده غذا دریافت کند و این میزان به ۲ تا ۳ درصد کاهش یابد؛ اما متأسفانه هیچ تغییری در این زمینه صورت نگرفته است.
رئیس اتحادیه رستوران‌داران مشهد با بیان اینکه به هر حال ما تابع قانون و موظف به اجرای آن هستیم؛ اما اعضای صنف ما در حال ورشکستگی هستند و به دلیل همین موضوع، مشتریانشان کاهش یافته، عنوان کرد: هنگامی که افراد برای دریافت پروانه کسب اقدام می‌کنند، باید بانکی را به اداره مالیات معرفی کنند و براساس میزان گردش مالی شما در پوز بانکی، مالیات دریافت می‌شود.
امیریان یادآور شد: رستوران‌ها و کترینگ‌هایی که از مشتریان خود مالیات بر ارزش افزوده دریافت نمی‌کنند، از جیب خودشان این ۱۰درصد مالیات را به اداره امور مالیاتی می‌پردازند.  
او با بیان اینکه تنها رسته کبابی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف است، گفت: صنف فست‌فودها، اغذیه‌فروشی‌ها و کافی‌شاپ‌ها نیز از پرداخت این مالیات معاف هستند و متأسفانه قشر ضعیف صنف ما، یعنی آشپزخانه‌ها، به‌ویژه واحدهای صنفی فعال در مناطق پایین شهر تحت فشار پرداخت مالیات قرار دارند.  

دور زدن مالیات با کارتخوان‌های متفرقه
رئیس اتحادیه رستوران‌داران مشهد ادامه داد: به‌عنوان مثال، اگر قیمت یک وعده غذا ۱۰۰ هزار تومان باشد، آشپزخانه‌دار باید ۱۰ هزار تومان مالیات بر ارزش افزوده آن غذا را پرداخت کند. این موضوع موجب شده آشپزخانه‌های درجه سه تعطیل شوند یا به ‌صورت غیرقانونی و غیرمجاز با کارتخوان‌های متفرقه کار کنند تا مالیات بر ارزش افزوده را از مردم نگیرند و اداره مالیات را دور بزنند.  
امیریان متذکر شد: هشدارهای لازم را به این واحدها داده‌ایم که این کار غیرقانونی ممکن است منجر به جریمه از سوی اداره مالیات به دلیل دور زدن مالیات ‌شود.
او با بیان اینکه صنف ما یکی از بزرگ‌ترین کارآفرینان در سطح کشور است، خاطرنشان کرد: صنف رستوران‌داری، آشپزخانه‌داری، کبابی و هر نوع غذاخوری بیشترین اشتغال‌زایی را انجام می‌دهد. اکنون کوچک‌ترین کبابی در مشهد سه نیروی کار دارد و بزرگ‌ترین و بهترین واحد صنفی در مشهد ۱۵۰ نیروی کار را استخدام کرده است. با وجود این حجم از اشتغال‌زایی، متأسفانه حمایتی از این صنف صورت نمی‌گیرد.
رئیس اتحادیه رستوران‌داران مشهد با بیان اینکه در حال حاضر در مشهد حدود هزار و ۲۰۰ رستوران رسمی و پرونده‌دار داریم و حدود ۵۰۰ واحد صنفی دیگر نیز در دست اقدام است، گفت: به طور کلی، حدود ۲ هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب موقت و دائم وجود دارد. اگر هر یک از این واحدها دست‌کم ۵۰ نیروی کار داشته باشد، حدود ۱۰۰ هزار نفر در این صنف مشغول به‌کار هستند. اگر روند کاهش این تعداد ادامه یابد، آینده‌ای فاجعه‌بار برای شهر مشهد رقم خواهد خورد.
امیریان خاطرنشان کرد: اکنون بیشتر رستوران‌ها در مشهد مالیات بر ارزش افزوده را از مردم دریافت نمی‌کنند و خودشان این مالیات را پرداخت می‌کنند. با توجه به اینکه حاشیه سود رستوران‌ها ۱۰ درصد است، آن‌ها عملاً همان میزان را نیز به عنوان مالیات می‌پردازند. البته ما به اداره دارایی حق می‌دهیم که برای آبادانی شهر و کشور مجبورند مالیات بر ارزش افزوده را دریافت کنند؛ اما متأسفانه در صنف ما هنوز پرداخت مالیات بر ارزش افزوده برای مردم فرهنگ‌سازی نشده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.