تحولات منطقه

سال گذشته دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی عملیاتی‌سازی نقشه مهندسی فرهنگی را از بحث‌های مهم این شورا اعلام کرده بود.

فرهنگ چهارمحال و بختیاری مهندسی شد
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، به گفته حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در ۱۴ استان برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی تدوین شده است و به زودی در بقیه استان‌ها نیز برش این نقشه تدوین می‌شود.
از این رو رئیس اداره ‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری سال گذشته از آغاز فرایند تدوین سند مهندسی فرهنگی این استان خبر داده بود. 

بررسی پنج مسئله مهم فرهنگی استان 


پیام احمدی با اشاره به اینکه در برش استانی سند مهندسی فرهنگی، پنج مسئله مهم فرهنگی استان احصا و برای رفع آن‌ها برنامه‌ریزی می‌شود از همین رو باید رصد فرهنگی در استان با جدیت بیشتری انجام گیرد، می‌افزاید: این سند به نوعی سند تحول فرهنگی استان نیز به شمار می‌رود؛ چراکه عمدتاً اقدام‌های قبلی در سطوح کلان با رویکرد نگاه کمی به فعالیت‌های فرهنگی و هنری بوده که این رویکرد نیاز به تحول دارد و مسائل کیفی نیازمند توجه بیشتری هستند.
اواخر سال گذشته نیز رئیس وقت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به تدوین نقشه فرهنگی استان، عنوان می‌کند: در شورای فرهنگ عمومی استان تدوین سند فرهنگی چهارمحال و بختیاری مطرح و در فاز اول مقرر شد پنج مسئله مهم فرهنگی توسط کارگروه اجتماعی استان مشخص و به دستگاه‌های مربوط برای برنامه‌ریزی واگذار شود که این کار انجام شده است.
شهریاپور با تأکید بر اینکه یکی از مسائل کلیدی فرهنگ در چهارمحال و بختیاری بحث اقتصاد فرهنگ است، خاطرنشان می‌کند: در ذیل تدوین سند، مباحث مربوط به حکمرانی فرهنگی مطرح شد و با مشارکت دستگاه‌های اجرایی مربوط جداول این سند تهیه شده است، در این جداول جهت‌گیری‌های فرهنگی و راهبردها نیز مشخص شده و برنامه اجرایی باید تدوین شود.
وی می‌افزاید: در مراحل بعدی منابع اعتباری مورد نیاز تأمین و به علاوه راهکارهای اجرایی و عملیاتی پیشنهاد خواهد شد، در ادامه کار باید اصلاحات مورد نیاز انجام شود و آینده برنامه استان را ارائه دهیم تا بتوانیم مصوبه استانی و ملی را دریافت کنیم.

رونمایی از نقشه مهندسی فرهنگی


 مجموعه این تلاش‌ها سبب شد برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی چهارمحال و بختیاری تکمیل و چند روز پیش در همایش ملی حکمرانی و نظام سیاست‌گذاری فرهنگی در فرهنگستان هنر تهران رونمایی شود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان با بیان اینکه برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی در امتداد نقشه مهندسی کشور است که در چارچوب بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، سند چشم‌انداز، اسناد و سیاست‌های فرادستی و همچنین برنامه آمایشی استان قرار دارد، تصریح می‌کند: تصویب این نقشه در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان و همچنین شورای فرهنگ عمومی چهارمحال و بختیاری و با مدیریت دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری انجام شده است.
پیام احمدی ادامه می‌دهد: سند مهندسی فرهنگی استان شامل هفت فصل است که علاوه بر بیان کلیات، مسائل اساسی فرهنگی، اقدام‌های ملی، اهداف و اقدام‌های استانی، برنامه و فعالیت‌های دستگاهی، نگاشت نهادی و الزامات اجرایی و نظارتی در آن گنجانده شده است.

معرفی ۲۱۴ برنامه فرهنگی 


مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری چهارمحال و بختیاری نیز درباره این سند اظهار می‌کند: به منظور تدوین برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی، پنج کمیته تخصصی شامل کمیته تعلیم و تربیت با مدیریت اداره کل آموزش و پرورش؛ کمیته اجتماعی، زنان و خانواده با مدیریت امور زنان و خانواده استانداری؛ کمیته اقتصاد فرهنگ با مدیریت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی؛ کمیته فرهنگ، هنر و رسانه با مدیریت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و کمیته امور دینی با مدیریت اداره کل تبلیغات اسلامی تشکیل شد که بررسی و شناسایی مسائل اولویت‌دار استان در حوزه فرهنگی و اجتماعی به عنوان نخستین دستور کار این کارگروه‌ها تعیین و به مرحله اجرا درآمد.
شهرام خواجوی بیان می‌کند: در این مرحله ۲۹ اولویت استان در حوزه فرهنگی و اجتماعی به شورای تدوین سند ارائه شد که با طرح آن‌ها در شورای فرهنگ عمومی و کارگروه اجتماعی و فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان و نظرسنجی در این باره، در نهایت پنج مسئله به عنوان مسائل اصلی به منظور بررسی راهکارها و ارائه برنامه به کارگروه‌های تخصصی شورای تدوین سند ارجاع شد.وی از افزایش آسیب‌های اجتماعی، ضرورت ساماندهی فضای مجازی و ارتقای دانش در حوزه سواد رسانه‌ای، تغییر سبک زندگی ایرانی اسلامی، کاهش نشاط اجتماعی و موازی‌کاری در مدیریت فرهنگی به عنوان مسائل پنج‌گانه اولویت‌دار فرهنگی و اجتماعی استان نام برده و تصریح می‌کند: در شناسایی و تشخیص این اولویت‌ها از تحلیل مصاحبه‌های شفاهی و کتبی با خبرگان علمی و اجرایی استان نیز بهره گرفته شده است.
خواجوی یادآور می‌شود: پس از تعیین اولویت‌های پنج‌گانه با همکاری کمیته‌های تخصصی شورای تدوین سند مهندسی فرهنگی استان، مرحله انتخاب اقدام‌های ملی از نقشه مهندسی فرهنگی کشور و تدقیق و تصریح اهداف و تعیین اقدام‌های استانی نیز انجام شد که در پایان ۲۱۴ برنامه و فعالیت ویژه دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی استان که هر کدام ناظر به حل هر یک از مسائل پنج‌گانه است، بدست آمد.
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه الزامات قانونی مورد نیاز برای اجرای برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی استان باید از طرف شورای برنامه‌ریزی استان و از طریق مراجع مربوط مانند کمیته تلفیق و ستاد هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی کشور، شورای عالی انقلاب فرهنگی و سازمان برنامه و بودجه کشور پیگیری و تأمین شود، خاطرنشان می‌کند: بر اساس سند تهیه شده، وظیفه نظارت بر روند اجرای مفاد آن و ارزیابی نتایج آثار برعهده شورای فرهنگی عمومی است.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.