تحولات منطقه

یک کارشناس بازار سرمایه اظهار امیدواری کرد که از نظر بنده ارزش فعلی بورس ۳ میلیون واحد هست و چنانچه عواملی چون کاهش ارزش دلار ادامه پیدا کند عدد شاخص بورس بسیار بزرگترین این‌ها خواهد شد.

اگر دولت از تصدی‌گری خارج شود و به عنوان ناظر در اقتصاد حضور داشته باشد، شرایط بهبود خواهد یافت
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به‌گزارش قدس آنلاین، بسیاری از تحلیلگران اقتصادی بر این عقیده هستند که بورس دماسنج اقتصاد است و اوضاع آن، نشان دهنده حال و هوای بقیه بازارها در کشور.

کارشناسان بر این نکته هم نظرند که رشد اقتصادی به‌طور مشخص یک علامت و یک شاخص دارد که بازار سرمایه و بورس شاخص رشد اقتصادی جدید و مدرن است؛ ولی مشاهده می‌کنید باوجود این تعابیر از بورس و نقشی که برای آن در و بر اقتصاد قائل هستند؛ اما در هفته‌های اخیر این تاثیرگذاری مشاهده نمی‌شود و علی‌رغم اینکه بورس مدتی است که روند رشد را در پیش گرفته و حتی از قله ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی در سال ۹۹ عبور کرده و به بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی رسیده و به‌عبارتی طی حدود یک ماه اخیر شاخص کل بازار سرمایه نزدیک به ۴۰ درصد رشد داشته است؛ کوچکترین اثر مثبتی را بر اقتصاد نمی‌بینیم و بااینکه بازار سرمایه به‌تولید کمک می‌کند و رونق تولید را به‌دنبال دارد؛ اما امروز نه‌تنها حال تولیدکننده که حال دیگر بخش‌ها هم خوب نیست.

به‌نظر می‌رسد با فروکش کردن تنش‌ها در بازار سرمایه، بورس با افزایش دامنه مواجه و در حال بازگشت به‌روزهای سبزِ خود است و همین خوب بودن حال بازار سرمایه باعث شده بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه به‌فتح قله ۳ میلیون واحدی بورس و حتی بیش از این میزان طی روزهای آینده امیدوار باشند.

چه شد که بورس سبزپوش شد؟

بورس در روزهای آینده قله ۳ میلیون واحدی را فتح می‌کند؟​فردین آقابزرگی، تحلیلگر بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار قدس ضمن بیان اینکه بورس آیینه اقتصاد است، ابراز کرد: به‌صورت کلی هرآنچه را که بخواهیم در چارچوب اقتصاد مورد بررسی قرار دهیم، وابسته به متغییرهای کلان اقتصادی و بخشی هم تحت تاثیر مسائل ژئوپلتیک و مسائل خارج از کشور است.

وی ادامه داد: اما آنچه که امروز در بورس ما نمود یافته است و روند سبزپوشی بورس را به‌دنبال داشته، به‌عوامل دیگری مثل کاهش ارزش دلاری از ۳۳۰ میلیارد دلار به‌ ۱۱۰ میلیارد دلار، اشباع بودن سایر بازارها مثل خودرو و مسکن و وجود پتانسیل برای رشد درآمد و سود شرکت‌ها ناشی از کمتر شدن فاصله نرخ ارز نیما و بازار آزاد؛ بازمی‌گردد.

آقابزرگی درخصوص تاثیر کاهش فاصله نرخ ارز نیما و بازار آزاد بر وضعیت فعلی بورس، گفت: با جهش کردن نرخ ارز نیما؛ درآمد حاصل از فروش شرکت‌های صادرات محور رشد کرده و چون گروه فولاد، پتروشیمی، پالایش و غیره که بیش از ۵۰ درصد سود شرکت‌های بورسی ما را تشکیل می‌دهند، تحت تاثیر این سیاست، روند رو به‌رشدی را طی کرده و می‌کند، بنابراین این احتمالات و این ذهنیت که بورس روند مثبتی از حیث سودآوری را دنبال می‌کند و هم‌اکنون نقدینگی بالایی در بورس در جریان است، باعث می‌شود درصدی از نقدینگی موجود در جامعه به سمت این بازار سرازیر شود.

این کارشناس بازار سرمایه به‌قابلیت تفکیک‌پذیری سرمایه در بورس اشاره کرد و افزود: فردی که در مسکن سرمایه‌گذاری می‌کند، سرمایه‌اش تنها در همین بازار قفل می‌شود؛ اما با حضور در بورس می‌توان سرمایه را در بازارهای مختلف تفکیک کرد، همچنین قدرت نقدشوندگی در بورس نسبت به‌ بازارهایی چون مسکن و خودرو بسیار بالاتر است و به‌صورت کلی تمامی این موارد سبب شده که امروز حال بورس نسبت به‌دیگر بخش‌های اقتصادی بهتر باشد.

وی در ادامه سخنان خود تقیّد داشتن به‌اصل ۴۴ قانون اساسی و کوچک‌تر شدن دولت در کنار بزرگ‌تر شدن بخش خصوصی را عامل افزایش بهره‌وری و رشد دانست و خاطرنشان کرد: چنانچه شرایط را به ترتیبی پیش ببریم که دولت از تصدی‌گری خارج و صرفا به عنوان ناظر در اقتصاد حضور داشته باشد، شرایط اقتصاد هم بهبود خواهد یافت.

آقابزرگی گفت: از نظر بنده ارزش فعلی بورس ۳ میلیون واحد هست و چنانچه عواملی چون کاهش ارزش دلار ادامه پیدا کند عدد شاخص بورس بسیار بزرگتر از این‌ها خواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.