منطقه خاورمیانه سالهاست محل مناقشه و مورد هجوم ابرقدرتها و کشورهای استکباری در حمایت از رژیم صهیونیستی است. حمله این رژیم با حمایت همه جانبه آمریکا و برخی دولت های غربی، به غزه، لبنان و سوریه، نمونه بارز این تجاوز وحشیانه است. در این شرایط دشوار و سرنوشتساز، جهان اسلام باید با وحدت و همدلی در حمایت از جبهه مقاومت و خنثی کردن حربههای شوم دشمنان اسلام بکوشند.
در این راستا، برگزاری یک نشست تخصصی از ششمین کنگره جهانی امام رضا(ع) با نام «مقاومت برای احیای حقوق و کرامت انسانی در تعالیم تمدنی امام رضا(ع)» که از سوی سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی برگزار شد، فرصتی ارزشمند بود تا با شیخ خالد عبدالوهاب الملا، یکی از میهمانان ویژه این همایش، درباره تحولات منطقه، جبهه مقاومت و ضرورت مقابله با توطئههای آمریکا و رژیم صهیونیستی، به گفتوگو بنشینیم. این عالم دینی، رئیس جماعت اهل سنت عراق و امام جمعه بغداد است. گفتنی است شیخ عبدالوهاب از حامیان جریانهای اسلامگرا و جمهوری اسلامی در عراق است و برای وحدت شیعه و سنی تلاش میکند.
به عنوان اولین پرسش بفرمایید که استعمارگران به ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی از حضور در خاورمیانه و تجاوز به کشورهای فلسطین، لبنان و دیگر کشورهای اسلامی چه اهدافی دارند؟
خاورمیانه، یعنی منطقهای که ما در آن زندگی میکنیم با وجود تمام ثروتهای خدادادی و جایگاه و نقش علمی، فرهنگی و تاریخی که از هزاران سال قبل داشته، همواره مورد هجوم استعمارگران بوده است. استکبار جهانی به ویژه آمریکا از حضور در این منطقه اهداف متعددی داشته و دارد؛ یکی از آنها دستیابی و چنگ انداختن به ثروتهای این منطقه، نابود کردن دین اسلام، فرهنگ و آداب و رسوم مردم و فراتر از همه اینها، حمایت از رژیم صهیونیستی است؛ در واقع حضور آمریکا در خاورمیانه ضامن بقا و امتداد این رژیم غاصب است.
در جریان عملیات طوفان الاقصی نیز دیدیم که ماشین جنگی صهیونیستها با کمکهای تسلیحاتی و حمایت همه جانبه آمریکا بیش از ۵۰ هزار زن، مرد و کودک بیدفاع را به شهادت رسانده و دهها هزار نفر را نیز مجروح کردند. اهداف آنها کاملا روشن است.
در روزهای اخیر شاهد حمله صهیونیستها به سوریه، از بین بردن زیرساختهای این کشور و حمایت از گروههای تروریستی بودیم. دلیل حمله رژیم صهیونیستی به سوریه، آن هم فقط چند ساعت پس از آتش بس با لبنان چیست؟
استکبار جهانی همیشه مشکلاتی را برای ما پدید میآورند تا ما را از مسائل اصلی و اساسی خودمان منحرف کنند؛ مصداق آن تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی با یاری آمریکا به سوریه است؛ زیرا قضیه فلسطین و لبنان و کشتار مردم بیدفاع این کشورها، مساله روز جهان اسلام است. از این رو برای منحرف کردن اذهان مردم جهان از این مساله به ویژه شکست اهداف شومشان در مغلوب کردن جبهه مقاومت و تصرف لبنان، درست ۱۵ ساعت پس از آتشبسی که در لبنان برقرار شد، با چراغ سبزی که نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس به نیروهای مسلح و گروه های مسلح در سوریه میدهد، تروریستها به مناطقی از شمال سوریه و حلب حمله میکنند. چون این گروههای تروریستی دست پرورده اسرائیل هستند. خود رژیم صهیونیستی هم همسو با تروریستهای تحت حمایت خود، زیرساختهای سوریه را نابود میکند.
به نظر حضرتعالی، به عنوان رهبر جماعت اهل سنت عراق، اتحاد مسلمانان و فرق گوناگون اسلامی در این شرایط حساس و سرنوشتساز، چه نقشی در تقویت جبهه مقاومت و باطل کردن حربههای دشمنان اسلام دارد؟
وحدت و اتحاد مسلمانان در این شرایط کنونی جهان اسلام یک امر لازم و ضروری است و نباید اجازه دهیم دشمنان با سوء استفاده از تفاوتهای مذهبی بین ما تفرقه بیندازند. همه ما یک امت واحد هستیم و خوشبختانه در جهان اسلام، بین شیعه و سنی، در مورد حمایت از مردم مظلوم غزه و محکومیت رژیم کودککش اسرائیل، اتحاد و اتفاق نظر وجود دارد. انقلاب اسلامی با رهبری امام خمینی(ره) وحدت بخش جهان اسلام بود. امروز نیز با رهبریهای مدبرانه مقام معظم رهبری، تفاوتی بین شیعه و سنی در حمایت از جبهه مقاومت در لبنان، سوریه، یمن، فلسطین و... نیست.
به نظر میرسد یکی از اهداف شوم حضور آمریکا در عراق، تقویت نیروهای مخالف اسلام و ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی است. جماعت علمای اهل سنت عراق برای وحدت مسلمانان این کشور و مقابله با جریانهای انحرافی چه تدابیری اندیشیده است؟
جماعت علمای اهل سنت عراق، از جمله نخستین موسساتی در عراق است که به مساله وحدت اسلامی پرداخته. این موسسه اسلامی، حامی همه فرق و جریان های اسلامگرا است و بین شیعه و سنی تفاوتی نمیبیند و آنها را برادر یکدیگر میداند. ما در پی این هستیم که با موسسات فعال دینی در ایران همکاریمان را گسترش دهیم تا جریان دینی در عراق تقویت شود.
مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای، بارها بر ضرورت جهاد تبیین و آگاهسازی ملتهای مسلمان از شرایط منطقه تاکید کردهاند. از لزوم جهاد تبیین در شرایط کنونی برایمان بگویید.
طبیعتا در این زمینه سنگینترین مسئولیت بر دوش علمای دین است که طبق آموزههای اسلام، با خصال نیک، حکمت و موعظه حسنه مردم را ارشاد کنند. این وظیفه را امام خامنهای در دیدارهای مختلف که با توده های مردم و به طور خاص با علمای دینی داشتند به خوبی تبیین کردند. کسانی که در عرصه جهاد تبیین پا به میدان میگذارند دارای اجری والا و به منزله مجاهد فی سبیل الله هستند. وظیفه علما روشنگری است و باید با استفاده از منابع و تریبونهایی که در اختیار دارند، مردم را نسبت به خطر بزرگ صهیونیستها و اهداف شومی که این رژیم غاصب برای نابودی مسلمین در سر دارد، آگاه نمایند. علمای جهان اسلام همچنین باید مسلمانان را تشویق به جهاد در راه خدا کرده و در واقع، روحیه جهاد را در آنها ایجاد کنند؛ همانطور که خدا در قرآن به رسولالله (ص) میفرماید: ای پیامبر(ص) اهل ایمان را به جهاد تحریض کن. این تحریض هم به معنای تشویق است، هم تعلیم و آگاهی و هم تربیت؛ در حقیقت بالاترین مرتبه جهاد فی سبیل الله، جهاد تبیین است و علما وظیفه دارند با بصیرتبخشی جامعه اسلامی، آنها را از مسائل و واقعیات روز و حربههای دشمنان آگاه کنند.
خبرنگار: زهرا دلپذیر
نظر شما