تحولات منطقه

شهادت حضرت زهرا(س) آخرین قرار برپایی موکب آن‌ها در مشهدالرضا(ع) بود. قراری که مانند ۱۲سال گذشته به آن پایبند بودند و همچنان ادامه خواهد داشت.

خدمتی که حکم پادشاهی می‌دهد
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

​​​​​​ از کربلا به نجف، از نجف به کاظمین، از کاظمین به قم و از قم به مشهد. این مسیر با چند ایستگاه دیگر، در طول سال توسط گروهی از خادمان اهل‌بیت(ع) طی می‌شود. آن‌ها که از اهالی بصره هستند و زندگی خود را بر مدار خدمت به اهل‌بیت(ع) ترسیم کرده‌اند.

شهادت حضرت زهرا(س) آخرین قرار برپایی موکب آن‌ها در مشهدالرضا(ع) بود. قراری که مانند ۱۲سال گذشته به آن پایبند بودند و همچنان ادامه خواهد داشت. سید بدرالدین حسینی امسال هم دوستان و آشنایان را جمع کرد و در کنار مضجع نورانی حضرت رضا(ع) بساط عزا و پذیرایی را در موکب سیدالفاطمه(س) به پا کردند.

ما وسیله‌ایم برای خدمت

 نخستین قرار عاشقی در ایران را ۱۲ سال پیش گذاشتند. به هنگام شهادت حضرت معصومه(س) و با تجربه چندین سال برپایی موکب پذیرایی؛ دیگ، گاز و اقلام غذایی را برداشتند و بساط خدمت را در جوار کریمه اهل‌بیت(ع) پهن کردند. سفره بسیطی که تاکنون هم پهن بوده است و توانسته‌اند با اراده سیدبدرالدین و همراهانش این‌ چراغ را روشن نگه دارند. این مهم محقق نمی‌شد مگر با دست‌گیری و یاری ائمه اطهار(ع).

 سید بدرالدین امام جماعت مسجدی در بصره است. او با هزینه شخصی خود سال‌هاست از این شهر به آن شهر می‌رود تا به زائران حرم‌های خاندان محمد(ع) خدمت کند. او گفت: «ما وسیله هستیم، امروز مشهدیم، فردا کاظمین، روزی کربلا و ... همه این کارها انجام می‌شود تا زیارت و تشرف به حرم‌ها برای دلدادگان حضرات معصومین(ع) تسهیل شود».

پذیرایی از قم تا مشهد

 سید بدرالدین مسئول میهمانسراهای مسجد سهله و حرم مسلم‌بن‌عقیل نیز هست و سال‌هاست سند خدمت به درگاه اهل‌بیت(ع) را به نامش زده‌اند. او تعریف کرد: «در ایام اربعین در کنار برادران ایرانی خود موکب‌ها را در مسیر پیاده‌روی برپا می‌کنیم. در بقیه ایام سال هم این مسیر متناسب با مناسبت‌ها ادامه دارد. قسمت باشد در کاظمین و سامرا و بعدتر در قم، مشهد و نجف به زائران حضرات ال‌الله(ع) خدمت می‌کنیم».

 او و هم‌ولایتی‌هایش از بصره، برپایی موکب در ایران را از قم و جوار حضرت معصومه(س) آغاز کرده‌اند و در ادامه، مجوز برپایی موکب در کنار حرم مطهر حضرت رضا(ع) را از آستان قدس گرفته‌اند و حالا حدود ۱۰سال است با تمام توان بساط صبحانه، ناهار و شام را در این فضا برپا می‌کنند. سید بدرالدین تعریف کرد: «وقتی این فرصت به وجود می‌آید، شما به‌ عنوان یک بچه شیعه دوست ندارید این فضا را از دست دهید. به همین خاطر است که ما در سال‌های کرونا هم با رعایت دستورالعمل‌های لازم، پذیرایی از زائران را متوقف نکردیم».

خدمتی که حکم پادشاهی می‌دهد
سید بدرالدین

سختی‌ها خستگی نمی‌آورد

 سختی مسافتی حدود ۲هزار کیلومتر، مدیریت یک کادر چندین نفره، انتقال تجهیزات، خرید موادغذایی و... در این سال‌ها و در چندین سفری که سیدبدرالدین به مشهد داشته، از اراده او چیزی نکاسته است. او تعریف کرد: «خدمت به امام رضا(ع) افتخاری است که با هیچ چیز عوض نمی‌شود و به همین خاطر است که سختی‌ها، خستگی نمی‌آورد. کربلا، نجف، قم، مشهد و... هر کدام حکم در باغی را دارند که وقتی به زائران آن‌ها خدمت می‌کنی به یک باغ وارد می‌شوی. به نظر من خدمت به هر کدام از زائران و هر شهر طعم یک‌ میوه متفاوت را دارد. ما در طول سال در این شهرهای مقدس خدمت می‌کنیم و هر خدمت برای ما حال و هوای خود را دارد».

 سید بدرالدین‌ گفت: «وقتی سعادت نداریم هم‌عصر پیامبر(ص) و خاندان او باشیم، این‌طور می‌توانیم به آن‌ها خدمت کنیم و وقتی ما را به خدمت می‌پذیرند، یعنی پادشاه جهان خودمان هستیم».

خدمتی که حکم پادشاهی می‌دهد
عبدالمطلب فیصلی‌زاده

خدمت بی‌وقفه در تمام سال

 در همه سال‌های رفت و آمد سیدبدرالدین و همراهانش به ایران، همیشه یکی از اهالی خونگرم خرمشهر در کنار آن‌ها بوده است تا انتقال صحبت‌ها و انجام‌ امور را برای آن‌ها آسان‌ کند. عبدالمطلب فیصلی‌زاده به قدری در این سال‌ها با سید بدرالدین همراه بوده که حالا یکی از این گروه شده و در همه موکب‌ها و ایستگاه‌های پذیرایی بخشی از کار را به دوش می‌کشد. او تعریف کرد: «آشنایی با سیدبدرالدین و قرار گرفتن در این مسیر، مایه افتخار من است». عبدالمطلب‌ که در این سال‌ها اخلاقیات و روحیات دوست عراقی‌اش را یاد گرفته، گفت: «این کار برای او مهم‌ است، تقریباً تمام طول سال او و دوستانش مشغول خدمت به زائران ائمه اطهار(ع) هستند. در این دم‌ و دستگاه بیشتر هزینه‌ها را که خیلی هم زیاد است خود سید تأمین می‌کند و بدون شناخت آدم‌ها و اینکه بداند پولشان از کجا تأمین می‌شود، اجازه نمی‌دهد پولی وارد مجموعه کنند».

 او ادامه داد: «برخی ایام‌ مانند محرم، همزمان در کربلا و مشهد موکب برپا می‌کند و برایش مهم است بتواند با دادن غذایی به زائران، دل آن‌ها را بدست آورد».

توان پذیرایی بیشتر را داریم

 فضای موکب سیدالفاطمه(س) در پایین‌خیابان، بیش از ۳۰۰ متر مساحت داشت اما باز هم برای کاروان ۸۰ نفره سیدبدرالدین کوچک بود. فیصلی‌زاده گفت: «ما در این سال‌ها در باب‌الجواد(ع) و نقاط دیگر هم موکب را برپا کرده‌ایم و امسال مدیران آستان قدس رضوی این‌ مکان را به من پیشنهاد دادند. البته با توجه به توان و تعداد نیرویی‌ که داریم بهتر است برای سال‌های بعد فضای بیشتری به ما بدهند، چون ما توان‌ ارائه خدمت بیشتر به زائران حضرت(ع) را داریم».

او ادامه داد: «در موکب ما ۶۰‌ نفر از اهالی بصره و حدود ۲۰ نفر از جوانان کشورمان خدمت می‌کنند و چراغ این‌ مجموعه را روشن گه می‌دارند». ایام شهادت حضرت رضا(ع)، محرم، دهه کرامت و شهادت حضرت زهرا(س) روزهایی هستند که سید بدرالدین و دوستانش بساط پذیرایی در مشهد را برپا می‌کنند. عبدالمطلب گفت: «در مجموع در این‌ چند مناسبت حدود ۳۰ روز موکب ما برپاست. در این ایام در وعده صبحانه حدود ۵هزار پرس غذا، در وعده ناهار ۸ هزار پرس و برای شام ۱۵ هزار پرس غذا توزیع می‌کنیم».

عدس‌پلو، قورمه‌سبزی، قیمه، قیمه‌آلو، خورش آلو و... از جمله غذاهایی هستند که در این موکب و در ایام مختلف توزیع می‌شوند.

برکت جاری در زندگی

برکت این خدمت در زندگی این‌ مرد خرمشهری جاری است. او گفت: «به واسطه این کار و خدمتم در فضای مواکب در سال بیش از ۴۰ بار به زیارت امام رضا(ع) می‌آیم، چه بهتر از این می‌خواستم». او ادامه داد: «وقتی اسم خادم اهل‌بیت(ع) روی آدم می‌نشیند، خیلی چیزها تغییر می‌کند، هم زندگی‌ برکت این خاندان را به خود می‌گیرد و هم معنویت این فضا بر رفتار و زندگی ما تأثیر می‌گذارد».

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.