تحولات منطقه

استرس در دنیای مدرن شمایل تازه‌ای به خود گرفته و میان همه افراد شایع شده است. برای مقابله با این نوع از استرس طولانی مدت و مداوم لازم است تغییراتی در سبک زندگی و روتین روزانه ایجاد شود.

استرس‌های نوین در جهان مدرن/ چطور با استرس مزمن مقابله کنیم؟
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

زندگی در جهان مدرن علیرغم مزایا و پیشرفت‌های دنیای اطراف با مصائبی نیز همراه بوده است. استرس مزمن یکی از ویژگی‌های جدانشدنی از جهان امروز است که با پیشرفت لحظه به لحظه دنیای مدرن، استرس روزانه افراد هم شدت می‌گیرد.

یکی از علل استرس در جهان مدرن، مسئولیت‌های فراوانی است که به عهده افراد قرار می‌گیرد و ناخواسته ما را وارد رقابتی گسترده می‌کند. رقابتی که پیروزی در آن، مستلزم ایجاد تعادل و نظم میان خانواده، کار، ارتباط با دوستان، آموزش و خودمراقبتی جسمی و روانی است. شاید در نگاه اول مدیریت این مسائل کار ساده‌ای باشد اما زمانی که سرعت و میزان مسئولیت در زندگی‌های مدرن امروز را هم چاشنی آن کنیم، متوجه علت حجم زیادی از استرس‌های روزانه‌مان خواهیم شد.

استرس ذاتا خوب است یا بد؟

استرس اساسا یک واکنش طبیعی است و نمی‌توان کلیت وجود آن را بد دانست اما می‌توان گفت که با توجه به شدت آن در موقعیت‌های مختلف، گاهی این واکنش مثبت و گاهی منفی تلقی می‌شود. عموما استرس‌های کوتاه مدت محرک خوبی برای خروج از وضعیت بحرانی هستند و با یک شک خفیف، بدن را به وضعیت عادی خود بازمی‌گرداند اما اگر نوع استرس بلند مدت باشد می‌تواند اثر مخربی بر بدن شما داشته باشد و مشکلاتی از جمله خستگی مفرط، بی‌خوابی و اختلال در تمرکز را به وجود آورد. همچنین طولانی شدن این واکنش اثر سرکوب کننده‌ بر سیستم ایمنی بدن می‌گذارد و به مرور می‌تواند موجب بروز بیماری‌های مزمن شود.

علل جدید استرس در دنیای امروز

استرس در تمام جوامع و در تمام دوره‌های تاریخی میان مردم رواج داشته است اما میزان و نوع استرسی که افراد در جهان امروز تجربه می‌کنند، کمی متفاوت‌تر از گذشته است و دلیل آن هم موارد متعددی همچون ساعات طولانی کار، فضای مجازی و مسائل اقتصادی اجتماعی است که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

فشار کاری

در دنیای امروز کار کردن و ورود به فضای اشتغال دیگر به قشر و گروه خاصی محدود نیست و تقریبا همه افراد با شروع سن جوانی وارد بازار کار می‌شوند. با توجه به برخی مسائل که امروزه در بسیاری از مشاغل وجود دارد، مانند ساعات طولانی کار، حجم زیاد مسئولیت‌ها و عدم امنیت شغلی، استرس مزمنی به دلیل مسائل ذکر شده تقریبا برای تمام افراد ایجاد شده است.

آفت فضای مجازی

یکی از بزرگ‌ترین مصیبت‌های بشر در جهان مدرن علیرغم تمامی خدمت‌رسانی‌ها، فضای مجازی به شمار می‌رود. ارتباط مداوم افراد با فضای مجازی در هر ساعتی از روز، آسیب‌های فراوانی به جسم و روح افراد وارد کرده است. با توجه به جذابیت‌های فراوانی هم که در این بستر گسترده وجود دارد، طبیعی است که مردم روز به روز بیشتر در آن غرق شوند. چنین ارتباطات فراگیری در سطح جهان باعث می‌شود ناخودآگاه داده‌های ذهنی، چه کارآمد و چه ناکارآمد، افزایش یابد و به همان نسبت، فشار روحی و استرس افزایش پیدا کند.

فشارهای اقتصادی

بسیاری از مسائل اجتماعی و اقتصادی نیز باعث تشدید میزان استرس افراد می‌شود. گاهی ترس از وضعیت زندگی در آینده می‌تواند وضعیت را وخیم‌تر کند. زمانی که افراد از امنیت اقتصادی فردای خود اطمینان نداشته باشند، استرس بیشتری را تجربه خواهند کرد.

چطور از دام استرس خلاص شویم؟

چگونگی مدیریت استرس ارتباط مستقیمی با علت بروز آن دارد و هر کس با توجه موقیت شخصی خود و علت اصلی استرس می‌تواند از راهکارهای متعددی استفاده کند اما در مجموع چند روش کلی وجود دارد که می‌تواند آرامش را جایگزین استرس‌های روزانه کند.

داشتن سبک زندگی سالم و یک روتین مشخص می‌تواند استرس را تا حد چشمگیری کاهش دهد. ورزش منظم و روزانه، خواب کافی، تغذیه مناسب، ارتباط سالم با خانواده و دوستان از روش‌های ساده اما موثر به شمار می‌روند.

منبع: VLife

ترجمه: تکتم شریفی نژاد خبرنگار تحریریه جان قدس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.