تحولات منطقه

شهر قم به‌دلیل فعالیت صدها مرکز قرآنی و تفسیری، طی روزهای اول تا ششم دی‌ماه جاری با حضور ۷۴ نخبه قرآنی برگزیده نهایی در بخش ملی و ۲۰ نفر شرکت‌کننده بین‌الملل میزبان بخش معارفی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم جمهوری اسلامی است.

نخبگان قرآنی از تاثیر معارف بر زندگی و جامعه می‌گویند
زمان مطالعه: ۷ دقیقه

امسال و برای سومین سال پیاپی بخش معارفی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم جمهوری اسلامی، در رشته‌های معارف قرآن کریم، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه به میزبانی استان قم در حال برگزای است.

در روز چهارم مسابقات سراسری قرآن کریم که سومین روز بخش شفاهی را پشت سر گذاشت، در بخش بانوان، ۳ نفر در هرکدام از رشته‌های نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه و ۴ نفر در رشته تفسیر قرآن کریم از استان‌های خراسان شمالی، خراسان جنوبی، اصفهان، کرمانشاه، البرز، فارس و تهران با یکدیگر رقابت کردند.

فائزه عیسی از کومور و رشا العیداوی از عراق شرکت‌کننده در بخش بین‌الملل و رشته تفسیر قرآن کریم بودند که در روز سوم مسابقات شرکت کردند.

مرحله پایانی بخش آوایی چهل‌وهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با شعار قرآن نقشه راه با الگوی فاطمی از ۱۲ تا ۲۹ آذرماه با حضور ۲۲۵ نفر به میزبانی تبریز برگزار شد و مرحله نهایی بخش معارفی این دوره از مسابقات طی روزهای اول تاششم دی‌ماه جاری با حضور ۷۴ نفر برگزیده نهایی در بخش ملی و ۲۰ نفر شرکت‌کننده در بخش بین‌الملل جاری است.

شهر قم به‌دلیل میزبانی از حوزه علمیه، حضور مراجع عظام تقلید و فعالیت صدها مرکز قرآنی و تفسیری، میزبانی بخش معارفی این دوره از مسابقات را به‌صورت دائمی برعهده گرفته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباس اسکندری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه  قم به عنوان مرکز تفسیر قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه شناخته می‌شود، گفت: سازمان اوقاف هم به ما اعتماد و میزبانی دائمی مسابقات معارفی را به قم واگذار کرده که این فرصت را مغتنم می‌شماریم.

شرکت ۳۰ هزار نفر در مسابقات معارفی قرآن کریم

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم از شرکت ۳۰ هزار نفر در مراحل شهرستانی و استانی این مسابقات خبر داد و افزود: در نهایت ۷۴ نفر از برگزیدگان به مرحله نهایی و کشوری راه یافته‌اند؛ ۶ نفر هم از اهل سنت و ۱۹ نفر هم از بین طلاب خارجی محصل در جامعه المصطفی در این مسابقات حضور دارند که رشد قابل توجهی را نسبت به سال‌  گذشته نشان می‌دهد.

نخبگان قرآنی از تاثیر معارف بر زندگی و جامعه می‌گویند

وی ادامه داد: قطعا در سال‌های آینده شاهد استقبال بیشتری از این مسابقات خواهیم بود اما ظرفیت‌های کاملی برای برگزاری بین‌المللی مسابقات نداریم بنابراین لازم است با حمایت رسانه‌ها، این مسئله برای مسئولان ملی و استانی به عنوان یکی از اولویت‌ها مورد توجه قرار بگیرد.

بهترین امیدها را از نهج‌البلاغه گرفتم

سیده ربابه حاتمی یکی از متسابقین استان خراسان شمالی در این دور از مسابقات قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: امسال برای سومین سال توفیق داشتم در این مسابقات شرکت کنم، سال گذشته در رشته معارف نهج البلاغه رتبه دوم را کسب کردم.

این شرکت کننده با اشاره به تاثیر نهج البلاغه در زندگی‌اش، گفت: بهترین امیدها در زندگی را از نهج‌البلاغه گرفتم چراکه این کتاب از زندگی انسان ها جدا نیست.

وی نهج‌البلاغه را چراغ راهی برای انسان ها عنوان کرد و افزود: اگر انسانی بخواهد به مقام قرب الهی برسد باید در سایه سار نهج‌البلاغه و دیگر معارف اسلامی گام بردارد.

نخبگان قرآنی از تاثیر معارف بر زندگی و جامعه می‌گویند

وی ادامه داد: با اطمینان می‌گویم که اعجاز آفرینش، مولای متقیان حضرت علی (ع) بودند که ۱۴ قرن پیش مسائلی را مطرح کردند که امروزه به بخشی از آن دست یافته‌ایم.

حاتمی؛ برگزاری این دور از مسابقات را عالی ارزیابی کرد و گفت: سطح برگزاری مسابقات هر ساله افزایش می‌یابد، این مسابقات زمینه‌ای برای آشنایی افراد با مفاهیم ارزشمند دینی است.

وی که با وجود دو فرزند در این مسابقه شرکت کرده بود، افزود: تمام سعی من این است که فرزندانم اهل دین و ایمان باشند لذا با پیشنهاد من، شروع به حفظ قرآن کرده‌اند.

رقابت تنگاتنگ مسابقین بخش معارفی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم جمهوری اسلامی

مریم مصطفی‌نیا از دیگر متسابقین در بخش تفسیر شیعه این دوره از مسابقات قرآن کریم است که از استان خراسان شمالی برای شرکت در این مسابقه راهی استان قم شده است و به خبرنگار شبستان گفت:  حفظ قرآن را از دوران نوجوانی آغاز کردم لذا شیوه ازدواج را از قرآن یاد گرفتم و به شیوه قرآنی نیز ازدواج کردم.

وی که حافظ نیمی از قرآن کریم است، افزود:  امسال برای اولین بار در این مسابقات شرکت کردم، سطح برگزاری مسابقات اوقاف بسیار بالا است و متسابقین با درجات عالی در این رقابت‌ها شرکت کرده‌اند به گونه‌ای که رقابیت ها بسیار تنگاتنگ و صدم به صدم است.

وی ادامه داد: خدا را شاکرم که فقط قرآن را در الفاظ آن نمی‌بینم بلکه این کتاب گنجینه‌ای از معارف است، هدف هم این است که عامل به قرآن باشیم نه فقط ذاکر آن.

حکیمه آهنگر از استان البرز  متسابق در رشته نهج البلاغه گفت: چون علاقه خاصی به نهج البلاغه و امام علی (ع) داشتم از این کتاب استفاده‌های خوبی هم کرده ام.

به گفته آهنگر برگزاری این گونه مسابقات قرآنی یک تلنگر و فرصتی است تا خود را ارزیابی کنیم، امیدواریم از خطبه ها و حکمت های نهج البلاغه جدا نشویم و عاقبت همه ما ختم به خیر شود.

وی که با وجود سه فرزند در  مسابقات معارفی اوقاف شرکت کرده است، افزود: با فرزندانم در اینگونه مسابقات شرکت می‌کنیم، با اینکه وقت کمی با وجود شغل معلمی دارم نهج البلاغه را چندین بار مطالعه کرده‌ام اما احساس می کنم هیچ چیز نفهمیده‌ام و اول راه هستم؛ برای مسابقات سعی کردم ریزتر نهج‌البلاغه را بخوانم و در زندگی عملا آن را خرج کنم و من خیر عمل به نهج البلاغه را در زندگی لمس کرده‌ام.

سایه افکندن نور قرآن در زندگی

نرجس خاتون مرادی که از شهرستان فردوسِ استان خراسان جنوبی برای چهارمین بار در مسابقات کشوری اوقاف در رشته تفسیر و معارف تشیع شرکت کرده است نیز گفت: در سال ۹۷ رتبه سوم کشوری و در سال ۱۴۰۰ رتبه سوم کشوری مسابقات قرآن را کسب کرده ام.

وی با بیان اینکه قرآن نور و هدایت است، ادامه داد: مگر می‌شود کسی همنشین قرآن باشد و از این نور بهره‌ای نبرد، مگر می‌شود نور خورشید به خانه ای بتابد و این خانه هیچ بهره ای از این نور نبرده باشد.

نخبگان قرآنی از تاثیر معارف بر زندگی و جامعه می‌گویند

مرادی با بیان اینکه قرآن وسیله سعادت زندگی، پیروزی و نجات انسان است، افزود: من دو فرزند دارم و فرزندم رتبه نخست بخش تفسیر را در مسابقات استان کسب کرده است.

وی سطح مسابقات را خوب و کیفی ارزیابی کرد و گفت: مشکلی در روند برگزاری مسابقات مشاهده نمی کنم و از این بابت از مجموعه اوقاف و دستگاه های متولی قدردانی می‌کنیم.

به گفته وی؛ سن قرآنی من ۱۴ سال است و از سال ۸۹ وارد عرصه حفظ قرآن شدم اما در سال ۹۳ به طور جدی  وارد عرصه حفظ قرآن شدم.

این شرکت‌کننده در خصوص تاثیر قرآن در زندگی‌اش گفت: یک آرامشی در زندگی من حکم فرماست که آن را از قرآن می‌دانم. یک ماه است که درگیر مسابقات کشوری قرآن هستیم لذا نکات تکرار فراوان می شود و این ذکر خدا سبب می شود که یاد خدا همیشه  و در هر لحظه زندگی من ساری و جاری باشد.

لزوم قانون‌گذاری از محل خطبه های نهج‌البلاغه

ناهید شفیعی از استان اصفهان از دیگر شرکت‌کنندگان این دور از مسابقات معارفی قرآن کریم است که در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد:  بیش از ۱۰ سال است که در این مسابقات شرکت می‌کنم.

شفیعی که در رشته تفسیر قرآن کریم به در این دور از مسابقات قرآن به رقابت می پردازد،  مشوق اصلی خود را پدرش می‌داند و گفت: ابتدا به همه کسانی که در بحث قرآن ورود نکرده اند، می‌گویم که: قرآن بر خلاف آنچه که در جامعه جا افتاده است مخصوص گروه خاصی نیست در مسائل امروز ما تحلیل گران سیاسی بسیار کمی می بینیم که با استفاده از قرآن مسائل را برای مردم تحلیل کنند.

این شرکت کننده افزود: خدا در قرآن، راه و روش صحیح زندگی را به ما می‌آموزد، و کسی که از قرآن بهره می‌برد در نهایت اسوه و الگوی خَلق در محیط می‌شود.

به گفته شفیعی کاری که افراد در جامعه باید انجام دهند، همان دستور مقام معظم رهبری یعنی جهاد تبیین است، جهاد تبیین این است که آیات قرآن را با شرایط کنونی تطبیق دهیم.

وی ادامه داد: آیات سوره احزاب نکات فوق العاده ای و مطابق شرایط کنونی ما دارد و اینکه همه انسان ها غربال خواهند شد؛ حوادث سختی ایران را تحت تاثیر قرار داده و طبق آیات قرآن غربالگری مومنان به طور قطع به یقین انجام می‌شود، کسانی در جبهه مقاومت هستند و شهید می‌شوند که نشان از تعهد درست آن‌ها است نه  شکست جبهه مقاومت.

نخبگان قرآنی از تاثیر معارف بر زندگی و جامعه می‌گویند

این نخبه قرآنی گفت: نباید نگران نتیجه جنگ و شرایط کنونی باشیم چراکه طبق قرآن پیروزی با جبهه مقاومت است و حتی در سوره احزاب به پیامبر(ص) گفته می‌شود که بعد از پیروزی در جنگ کسانی هستند که اهل نفاق و پراکنده گویی هستند در مقابل این‌ها به آن‌ها بگو، اگر دست از این کارها برندارند حمله عمومی علیه آن‌ها انجام می‌شود و افراد از دست سپاهیان اسلام در امان نخواهند بود.

شفیعی تصریح کرد: راهنما و نقشه راه قرآن است و این کتاب ما را به مسیر درست هدایت می‌کند لذا ایمان؛ نور راه، قرآن نقشه راه و امام هدایتگر راه ما است.

وی گفت: نیاز جامعه ما این است که دشمن را از غیر دشمن جدا کند وظیفه ما هم جهاد تبیین است لذا قرآن؛ روشنگر راه آینده و نشانه های دشمنان  در قرآن به صراحت آمده است.

این نخبه قرآنی تصریح کرد: از خطبه ها و حکمت‌های نهج البلاغه باید نکته برداری و از این محل باید قانون گذاری کنیم چراکه نکاتی که در نهج البلاغه هست حتی در کشورهای دیگر پیاده سازی می شود اما در ایران ما.

به گفته وی؛  قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه با هم پیوند دارند و نقشه راه ما و سعادت ما هستند و چه بهتر که از از آن ها بهره‌برداری کنیم.

منبع: خبرگزاری شبستان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.