دکتر عبدالحمید طالبی، در آیین افتتاحیه «سطح سوم مدرسه جامع تکنیکها و تاکتیکهای بین المللیسازی و ارتقای رتبه دانشگاه» که به میزبانی دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) و با حضور ۳۰ نماینده از دانشگاههای سراسر کشور در سالن شهید سلیمانی واحد خواهران برگزار شد، به ضرورت حرکت به سمت مرجعیت علمی تاکید کرد.
وی با اشاره به مبانی دینی و روایات معصومین (ع) در خصوص اهمیت علم و دانش و کسب مرجعیت علمی، بیان کرد: نبی مکرم اسلام (ص) در روایتی میفرمایند: «اُطْلُبُوا الْعِلْمَ وَ لَوْ بِالصِّین؛ دانش بجویید هرچند در چین باشد»، در واقع این کلام حضرت، بر لزوم کسب دانش، هرچند در دورترین نقاط جهان تأکید دارد.
دانش، سلطنت و قدرت است
این استاد دانشگاه، با اشاره به این کلام نورانی حضرت علی (ع)، «العِلمُ سُلطانٌ مَن وَجدَهُ صالَ بِهِ وَ مَن لَم یَجِدهُ صیلَ عَلَیه: دانش، سلطنت و قدرت است، هر که آن را بیابد با آن یورش برد و پیروز شود، و هر که آن را نیابد بر او یورش می برند»، توضیح داد: دست یابی به قله علم و فناوری، منجر به قدرت خواهد شد و اگر در عرصه علمی حضور قدرتمندی نداشته باشیم، دیگران بر ما برتری خواهند یافت ...
وی با استناد به این کلام حضرت رضا (ع) که فرمودند، «خداوند، رحمت کند آن بنده ای را که امر ما را زنده کند»، عنوان کرد: ایشان در تکمیل این کلام نورانی بیان فرمودند: کسی که می خواهد امر ما را زنده نگه دارد، شایسته است که علوم ما را بیاموزد و سپس آن را به مردم بیاموزاند، چرا که مردم اگر با زیبایی های کلام ما آشنا شوند، از ما پیروی میکنند.
اهل بیت(ع) را به دنیا معرفی کنیم
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در ادامه سخنانش با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اعضای هیئت علمی پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع)، گفت: ایشان تصریح فرمودند: «در زمینه معرفت ائمه(ع) نقایص زیادی داریم؛ گاهی به یک جنبه توجه شده با افراط و بدون اتقان واز جنبههای دیگر غفلت شده، و گاهی حتی به همان هم توجه نشده و به همین مسائل ظاهری و توجهات ظاهری و مانند این ها، بسنده شده است.»
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب تأکید داشتند: «ما به عنوان شیعه، به عنوان مجموعه اهل تشیع، یکی از وظایف بزرگمان این است که ائمه خودمان را به دنیا معرفی کنیم.
بعضی از ائمه (ع) مثل امام حسین (ع) و امیرالمؤمنین (ع) شناخته شده اند، دیگران هم درباره شان نوشتهاند، گفتهاند و نوعی شناخت از آنها در دنیای غیر شیعه و حتی دنیای غیر اسلام وجود دارد؛ لکن اکثر ائمه (ع) ناشناخته اند.
امام حسن مجتبی (ع) با آن عظمت ناشناخته است، حضرت موسیبنجعفر، حضرت هادی(ع)، امام جعفر صادق (ع)، با آن دستگاه عظیم و فعالیت فوق العاده، این ها در دنیا ناشناختهاند ...»
دکتر طالبی خاطرنشان کرد: وظیفه مجموعه آستان قدس رضوی و عموم فرهیختگان و اساتید، این است که ابعاد مختلف شخصیت حضرت رضا (ع) را به عنوان امام گفت وگو و عالم آل محمد (ص) به همه دنیا معرفی کنند.
امام رضا(ع)، پیشرو در عرصه گفتگو و مناظره
وی ادامه داد: حضرت رضا(ع)، به عنوان امام پیشرو، در عرصه گفت وگو و مناظره معرفی میشوند و تولیت معزز آستان قدس رضوی، مشهد را شهر گفت وگو معرفی میکند، از این رو ضرورت دارد تا مشهدالرضا(ع) به عنوان پایگاه گفت وگوهای ملی و بین المللی در سطوح مختلف نقش آفرین باشد.
همچنان که در زمان تولیت فقید، تولیت شهید و آیت الله مروی، رویدادهای علمی و گفت وگو محور، جزو الویتها بوده و هست.
دکتر طالبی خاطرنشان کرد: مشهد مقدس از گذشته تا به امروز به واسطه وجود مضجع شریف حضرت رضا(ع) در حوزه بین الملل، ظرفیت بالایی داشته و به عنوان نمونه می توان به ساخت مدرسه خیرات خان در جوار حرم مطهر رضوی توسط یک فرد هندی اشاره کرد و اکنون نیز سالانه بیش از پنج میلیون زائر غیر ایرانی و توریست به مشهدالرضا (ع) سفر می کنند که ظرفیت ویژه ای برای حضور در عرصه بینالمللی است ...
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنانش به ضرورت بینالمللیسازی دانشگاهها اشاره کرد و گفت: بینالمللیسازی فقط به معنای جذب دانشجوی بینالمللی نیست، بلکه باید از حالت سنتی عبور کرد و در حوزه ارتقای ارتباطات بین دانشگاهها، برنامهریزی درسی مشترک، انتقال فناوری و افزایش تعاملات در حوزه سایبری ورود پیدا کرد.
شایان ذکر است، سطح سوم مدرسه جامع تکنیک ها و تاکتیک های بینالمللیسازی و ارتقای رتبه دانشگاه با حضور نمایندگانی از ۳۰ دانشگاه سراسر کشور، در سه روز همراهبا برگزاری ۱۰ کارگاه آموزشی به میزبانی دانشگاه بین المللی امام رضا(ع) در مشهد مقدس، در حال برگزاری است.
نظر شما