به گزارش قدس خراسان، شیوع بیماریهای تنفسی و افزایش مراجعات شهروندان به بیمارستان ها و مراکز درمانی در مشهد و سایر شهرستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد باعث شد تا مسئولان این دانشگاه در نشستی با رسانه ها ضمن بیان شرایط فعلی و نیز هشدارهایی در خصوص بروز و شیوع آنفلوانزا در روزها گذشته نسبت به آگاهی بیشتر مردم اقدام کنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد که به گفته خودش چند روز اخیر درگیر ویروس آنفلوانزا شده و حتی علائم آن را سخت تر از ویروس دلتاکرونا که در زمان شیوع آن گرفتار شده بود بیان کرد با اشاره به افزایش مراجعات مردم به بیمارستانها و مراکز درمانی در یکی دو ماه اخیر گفت: بیماری که در حال حاضر با آن مواجه هستیم، آنفلوانزای فصلی است. باید توجه داشته باشیم که این بیماری مربوط به وضعیت فعلی نیست و در گذشته نیز بوده و در آینده نیز با آن مواجه خواهیم بود. این بیماری به صورت فصلی در تمام دنیا وجود دارد و اختصاص به ایران و مشهد ندارد و معمولاً هر سال یک یا دو سویه این بیماری در سال شیوع بیشتری پیدا می کند. در حال حاضر نیز بر اساس رصدی که صورتگرفته است شیوع آنفلونزار در مشهد مانند سایر نقاط کشور است و نگرانی از این بابت وجود ندارد.
دکتر محمد دهقانی افزود: باید در نظر داشت که در هر شرایط زمانی، گونههای متفاوتی از آنفلوانزای فصلی شیوع پیدا میکند. در هفتههای اخیر میزان مراجعات شهروندان به مراکز درمانی بخصوص به صورت سرپایی و نیز بستری در حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص شیوع موارد شبه آنفلوانزا افزایش پیدا کرد که البته قابل پیش بینی بود. حدس ما این بود که موارد آنفلوانزا افزایش خواهد یافت با این وجود میزان مراجعات و بستری در مراکز درمانی و بیمارستانها حدود ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است اما با این وجود فوتی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد نداشتیم.
شیوع آنفلوانزای خوکی در مشهد
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: عمده موارد ثبتشده، آنفلوانزا از نوع H۱N۱ یا بهاصطلاح «آنفلوانزای خوکی» است که علائم نسبتاً شدیدی ازجمله گلودرد، سرفه، سردرد، تب بالا، درد شدید در بدن، ضعف و بیحالی دارد و ممکن است تا چند روز فرد بیمار با آن درگیر باشد و امکان فعالیتهای معمول از بیمار سلب شود. البته این موضوع چندان جای نگرانی ندارد. اما حساسیت و توجه عمومی مردم را میطلبد و گروههای حساس از جمله سالمندان، بیماران خاص، مادران باردار، پرسنل حوزه سلامت و کودکان که به خصوص در زنجیره انتقال نقش دارند، باید حساسیت بیشتری نسبت به آن داشته باشند. از سوی دیگر، آلودگی هوا نیز موجب شده است احتمال ابتلا و شدت بیماری افزایش پیدا کند که در هفتههای اخیر نیز با همین مشکل مواجه بودهایم و شیوع ویروس با افزایش میزان آلودگی در کلانشهرها و از جمله مشهد همزمان شده است.
خودداری از مراجعه مستقیم به مراکز درمان
دکتردهقانی بیان کرد: در صورت بروز علائم آنفلوآنزا، به جای مراجعه مستقیم به بیمارستانها، به مراکز سرپایی مراجعه کنند. بیمارستانها محل مراجعه برای موارد آنفلوآنزای معمولی نیستند و مراجعه به آنها میتواند خطر ابتلا به سایر بیماریها را افزایش دهد، همچنین باعث اختلال در ارائه خدمات به بیماران اورژانسی شود.
وی افزود: در صورت نیاز، مراکز سرپایی بیماران را به بیمارستان یا مراکز تخصصی ارجاع میدهند. همچنین، به دلیل خودداری برخی بیمارستانهای خصوصی و خیریه از پذیرش بیماران تنفسی، تیمهای نظارتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از امروز(دیروز)بازرسی از این بیمارستانها را آغاز کردهاند.
دهقانی با بیان اینکه تمامی بیمارستانهای دولتی، خصوصی و خیریه ملزم به پذیرش بیماران تنفسی با تعرفههای مصوب هستند، اظهار کرد: هرگونه خودداری از پذیرش بیماران تنفسی، عواقب جدی از جمله کاهش درجه اعتباربخشی و ضررهای مالی برای بیمارستانها در پی خواهد داشت. شهروندان میتوانند از طریق سامانه تلفنی ۱۹۰ شکایات خود را در این زمینه ثبت کنند.
همه چیز در مورد تعطیلی مدارس
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد درپاسخ به پرسش قدس در خصوص اینکه امکان تعطیلی مدارس ماندن زمان شیوع کرونا در شرایط فعلی وجود دارد گفت: تعطیلی مدارس که چندی پیش شاهد آن بودیم و به دلیل شرایط جوی اعمال شد به عنوان عامل مهمی در شکسته شدن زنجیره انتقال ویروس موفق بود که در قطع زنجیره انتقال نیز موثر بود، اما در مورد تصمیمات آتی در خصوص تعطیلی مدارس، باید منتظر تصمیمات فرمانداری و کمیته مربوطه بود و ما شرایط را به آنها اطلاع می دهیم و آنها هستند که تصمیم نهایی را اتخاذ می کنند..
تأثیر واکسیناسیون در کاهش ابتلا
دهقانی تأکید کرد: گروههای پرخطر میبایست در زمان مناسب، نسبت به واکسیناسیون اقدام میکردند. البته هنوز هم فرصت باقی است و افرادی که علائم بیماری را ندارند، میتوانند نسبت به واکسیناسیون اقدام کنند.
تا پایان سال احتمالاً با یک تا دو پیک دیگر از این بیماری مواجه هستیم و ممکن است این موضوع تا بهار سال آینده نیز ادامه داشته باشد. واکسن موجب میشود احتمال و شدت ابتلا به بیماری کاهش پیدا کند.
وی ادامه داد: در حالی که نگرانیها در مورد کرونا کاهش یافته، آنفلوآنزا همچنان تهدیدی جدی برای سلامت عمومی به خصوص برای گروههای پرخطر مانند کودکان، سالمندان، زنان باردار و افراد دارای نقص سیستم ایمنی محسوب میشود.
دکتر دهقانی اظهار کرد: مقامات بهداشتی بر اهمیت واکسیناسیون آنفلوآنزا، به ویژه برای گروههای پرخطر، تاکید میکنند، علاوه بر این، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و پرهیز از حضور در تجمعات به عنوان اقدامات پیشگیرانه ضروری توصیه میشود.
۲ مورد تست مثبت از مسافران خارجی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین درباره کنترل مبادی ورودی مسافران بخصوص مسافران خارجی درجهت جلوگیری از انتقال ویروس از این طریق به داخل استان نیز گفت: تمامی اقدامات برای این موضوع در حال انجام است و در تمامی مبادی ورودی از جمله زمینی و هوایی مسافران به ویژه اتباع پایش می شوند و در صورت داشتن علائم، نمونه گیری از آنها انجام می شود که از ابتدای پاییز تا به امروز ۵۶ مسافر دارای علائم بودند که ۲ نمونه آنها مثبت بودند.
نظر شما