تحولات منطقه

دبیر جشنواره مردمی فیلم عمار خراسان رضوی گفت: هویت و نگاه جشنواره عمار بر این اساس است که مردم در رأس قرار بگیرند؛ یعنی تولیدکننده و تهیه‌کننده خود مردم هستند و با کمک‌هایی که در قالب بلیت اختیاری انجام می‌دهند، زمینه‌ساز تولید محصولات فرهنگی می‌شوند

جشنواره‌ای که مردم تولیدکننده و برگزارکننده آن هستند
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، در پانزدهمین ایستگاه جشنواره فیلم مردمی عمار قرار داریم؛ جشنواره‌ای که با حماسه ۹ دی متولد شد و در این مدت توانسته بدنه اجتماعی و هنری خود را تقویت کند و خودش را در ذهن و دل مردم در گوشه و کنار شهرستان‌ها و روستاهای ایران جا بدهد.

در خراسان رضوی نیز این جریان مردمی، فیلم‌سازانی را به عرصه ملی معرفی کرده و موجب تقویت فیلم‌سازی در استان شده است. برای اطلاع از کم و کیف این جشنواره مردمی در حال برگزاری و جزئیات مردمی آن به سراغ محمدصادق صابری، دبیر جشنواره فیلم عمار خراسان رضوی رفتیم.
او با بیان اینکه امسال افتتاحیه جشنواره عمار در مشهد همزمان با آیین افتتاح پانزدهمین جشنواره در تهران برگزار ‌شد، گفت: در این برنامه از کتاب آقای احمد منصوب رونمایی شد و تنها یک فانوس از طرف ستاد خراسان به او اهدا کردیم به ‌دلیل عمری که در مسیر هنر متعهد دفاع مقدس و مجاهدت در این راه سپری کرده‌ است و این قدردانی نیز با حضور خانواده شهدا صورت گرفت. همچنین انیمیشن «ساعت جادویی» که محصول فیلم‌سازان مشهدی است، اکران شد. این انیمیشن به واقعه گوهرشاد می‌پردازد؛ یک اتفاق مهم در تاریخ مشهد که ممکن است کمتر به آن توجه شده باشد.

اکران‌ها تا پایان دی ‌ماه سال آینده ادامه دارد
دبیر جشنواره مردمی فیلم عمار خراسان رضوی متذکر شد: در مشهد اختتامیه جشنواره عمار را نداریم؛ چرا که قرار نیست اکران‌ها به پایان برسد و تا آخر دی ‌ماه سال آینده اکران‌هایمان ادامه دارد. اختتامیه جشنواره پانزدهم در واقع افتتاحیه جشنواره شانزدهم است.
صابری با بیان اینکه همزمان با این مراسم افتتاحیه، در شهرستان‌های مختلف از جمله قوچان نیز افتتاحیه‌ای برگزار کردیم و بلافاصله پس از آن، اکران‌ها به ‌صورت مردمی در مساجد، مدارس و مجموعه‌های فرهنگی آغاز شد، افزود: بیش از ۳۰ اثر شامل نماهنگ، مستند، فیلم داستانی و فیلم کوتاه به نمایش درآمده و آماده است در اختیار مجموعه‌های فرهنگی قرار بگیرد.
او با اشاره به اینکه در جشنواره عمار همه می‌توانند اکران‌کننده باشند، بیان کرد: علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به سایت ekranmardomi.ir درخواست اکران خود را ثبت کرده و فیلم‌ها را دانلود کنند و به‌ راحتی در مساجد و مجموعه‌های فرهنگی خود این فیلم‌ها را به نمایش بگذارند.
دبیر جشنواره مردمی فیلم عمار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: همچنین بسته‌های محتوایی فراوانی بر اساس سن و مناسبت‌هایی مانند سوریه، شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی و علامه مصباح یزدی تهیه کرده‌ایم. این بسته‌ها شامل نماهنگ، فیلم داستانی، فیلم کوتاه و مستند هستند. هدف این است فضایی را ایجاد کنیم که دسترسی به مستندها برای اکران آسان‌تر شود و مخاطبان بتوانند مستندهایی را که مناسب ذائقه آن‌هاست، راحت‌تر پیدا کنند.

برگزاری «پاتوق مستند» به ‌صورت هفتگی تا پایان سال
صابری با بیان اینکه چون امسال اکران‌های مردمی برای ما در اولویت قرار داشت، تصمیم گرفتیم اکران‌های متمرکز در سینما را کاهش دهیم و به سمت مراکز فرهنگی برویم، یادآور شد: برنامه ثابتی با عنوان «پاتوق مستند» نیز داریم که قرار است به‌صورت هفتگی تا پایان سال در مشهد اجرا شود.
او تأکید کرد: هویت و نگاه جشنواره عمار بر این اساس است که مردم در رأس قرار بگیرند؛ یعنی تولیدکننده و تهیه‌کننده، خود مردم هستند و همچنین با کمک‌هایی که در قالب بلیت اختیاری انجام می‌دهند، زمینه‌ساز تولید محصولات فرهنگی بیشتری می‌شوند یا فازهای جدید پروژه‌ها را اجرایی می‌کنند. در این جشنواره، مردم خودشان اکران‌کننده و دبیر جشنواره هستند. به‌عنوان مثال، در بسیاری از شهرستان‌ها دبیران جشنواره با ما تماس می‌گیرند و اعلام می‌کنند ظرفیت لازم برای شرکت در جشنواره را دارند. ما نیز فیلم‌ها و کمک‌های لازم از سمت ستاد مرکزی خراسان را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم.
دبیر جشنواره مردمی فیلم عمار خراسان رضوی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۵ ستاد مردمی در شهرستان‌های مختلف استان داریم که در حال فعالیت هستند، گفت: در جشنواره عمار امسال، سهم مشهدی‌ها دو فانوس بود؛ یک فانوس در بخش انیمیشن به محمدمهدی نخعی‌راد و ناصر جاهدنیا به خاطر اثر «ساعت جادویی» رسید و فانوس بخش مستند «جمهور پیروز» نیز به علیرضا باغشنی برای اثر «پشت کوه‌های علی زنگی» اهدا شد.
صابری درباره بخش جدید این جشنواره نیز اظهار کرد: با توجه به اینکه امسال بخش «فیلم ما» به جشنواره اضافه شده، این بخش، محلی برای رشد فیلم‌سازان تازه‌کار فراهم آورده و به ورود یک نسل جدید از علاقه‌مندان به حوزه مستند کمک کرده است. در مشهد نیز آثار بسیار خوبی در این بخش داشتیم؛ اما هنوز آمار دقیقی نداریم و این آمار با تأخیر منتشر خواهد شد.

جشنواره عمار به هویت نسل‌های مختلف احترام می‌گذارد
او ادامه داد: امسال از نسل‌های مختلف مستندسازان در جشنواره حضور داشتند که نشان می‌دهد جشنواره عمار به هویت نسل‌های مختلف احترام می‌گذارد و برایش مهم است که این حرکت گسترش پیدا کند و نماینده‌ای از دغدغه‌های همه نسل‌ها در آن حضور داشته باشد.
دبیر جشنواره مردمی فیلم عمار خراسان رضوی با اشاره به اینکه اکنون فیلم‌سازی سفارشی تقبیح می‌شود، در حالی که برخی فیلم‌ها به سفارش سفارتخانه‌های مختلف ساخته می‌شوند، متذکر شد: ما در جشنواره عمار نیز فیلم‌های سفارشی داریم؛ فیلمی که به سفارش خانواده شهیدی ساخته می‌شود و می‌خواهد تاریخچه زندگی فرزندش ماندگار شود یا به سفارش دهیاری یک روستا که می‌خواهد درباره معضل بی‌آبی آن مستندی ساخته شود. همچنین ممکن است فردی بگوید من یک کار موفق در حوزه کشاورزی داشتم و هر کس مستندی درباره آن بسازد، هدیه‌ای به او می‌دهم. ما در این بخش‌ها نیز فیلم‌سازی سفارشی داریم؛ اما مهم این است که چه کسی و چه چیزی را سفارش می‌دهد.
صابری گفت: نسبت به این سفارش‌دهنده‌ها، ما جایگاه‌های فراوان مردمی داریم که یکی از آن‌ها خانواده‌های شهدا هستند. جوایز جشنواره عمار نیز مردمی هستند؛ معروف‌ترین مورد آن دستکش ننه عصمت و چفیه شهیدان خالقی‌ است که در تولد مادر این شهیدان اهدا می‌شود. این جوایز معنوی ما در جشنواره هستند که توسط مردم اهدا می‌شوند.
او درباره فراخوان ثبت هدایای مردمی در جشنواره عمار نیز بیان کرد: ما چند وقت پیش از آغاز جشنواره، فراخوانی را اعلام می‌کنیم تا مردم در سامانه و سایتی که مشخص شده، هدیه‌هایی را که می‌خواهند بدهند، اعلام کنند. این موضوع هر سال متفاوت است و هر کس با هر آنچه دارد و برایش ارزشمند است، این کار را انجام می‌دهد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha