جعفر رئیسیانزاده، در گفتوگو با خبرنگار ما، بیان داشت: با توجه به کاهش جمعیت و افزایش پیری در جامعه ایران، کاهش سقط عمدی جنین میتواند به تأمین نیاز کشور به افزایش نرخ باروری کمک کند. جلوگیری از روزانه ۲ هزار مورد سقط جنین میتواند از بحرانی مانند پیری جمعیت جلوگیری کند.
وی افزود: سقط جنین تبعات جسمی و روحی جدی برای مادران دارد و همچنین در اسلام به شدت نهی شده است. حفظ جان انسان، حتی در مراحل اولیه بارداری، از اهمیت بالایی برخوردار است. آگاهیبخشی به جامعه درباره پیامدهای سقط جنین و حرمت شرعی آن ضروری است تا از تصمیمگیریهای ناآگاهانه جلوگیری کرده و به حفظ سلامت مادران و افزایش جمعیت کمک کند.
معاون خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی بیان داشت: یکی از عوامل اصلی کاهش نرخ باروری در ایران، سقط عمدی جنین است که روزانه به حدود ۲۰۰۰ مورد میرسد و معادل ۵۰ درصد موالید سالانه است. جلوگیری از این سقطها میتواند به کنترل مشکلات پیری جمعیت کمک کند.
وی خاطرنشان کرد: به همین دلیل، گروههای مردمی در تلاشند تا با تشکیل شبکه ملی مشاورین منصرف از سقط، خانوادهها را در لحظات بحرانی حمایت کنند. این مشاوران با استفاده از دانش علمی، روانشناختی و دینی، میتوانند به کاهش نرخ سقط عمدی و ارتقای آگاهی عمومی نسبت به پیامدهای آن کمک کنند.
وی ادامه داد: تربیت این مشاوران، به ویژه خادمیاران و روانشناسان، برای بهبود وضعیت جمعیت کشور ضروری است.
رئیسیانزاده به شیوه برگزاری این دوره اشاره کرد و گفت: مراحل برگزاری شامل «شناسایی و اطلاعرسانی به افراد مشمول برای ثبتنام»، «اعلام زمان برگزاری دوره از سوی دبیرخانه کارگروه جوانی جمعیت»، «انتشار فراخوان و اطلاعیه رسمی بهصورت پوستر، بروشور و در گروههای داخلی»، «برگزاری دوره مقدماتی حضوری در مشهد با ظرفیت ۳۰۰ نفر» و «برگزاری همزمان دوره مقدماتی آنلاین برای سراسر کشور در بستر اسکای روم» میشود.
وی در ادامه «برگزاری آزمون آنلاین توسط کارگروه جوانی جمعیت آستان قدس رضوی»، «برگزاری دوره تکمیلی حضوری در مشهد با ظرفیت ۲۰۰ نفر»، «برگزاری همزمان دوره تکمیلی آنلاین در بستر اسکای روم» و «برگزاری آزمون آنلاین و صدور گواهی حضور برای پذیرفتهشدگان» را از دیگر مراحل برگزاری این دوره برشمرد.
سرفصلهای دوره مقدماتی
معاون خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی در خصوص سرفصلهای دوره مقدماتی آموزشی و پویش ملی ناجی گفت: مبحث «تاریخچه و جریانشناسی جمعیت در ایران و جهان» توسط حجتالاسلام دکتر شفیعی، مبحث «جریانشناسی سقط جنین و دو رویکرد جهانی در تسهیل اسقاط یا حفظ جنین» توسط دکتر مروتی و مبحث «هستیشناسی جنین و اهمیت جان آن از منظر دینی و معرفتی» توسط استاد حاجی کاظم تدریس میشود.
وی افزود: مبحث «آداب مرتبط با حفظ حیات جنین و احکام مرتبط با بعد از سقط عمدی یا خودبخودی» توسط حجتالاسلام فولادی، مبحث «تشریح الگوی نگرش به مسئله سقط عمدی جنین و انصراف از آن و هشت گام کلیدی و ارائه راهکار» توسط آقای حاجی کاظم و مبحث «آسیبهای جسمی و روحی اسقاط جنین» توسط حجتالاسلام دکتر شفیعی ارائه خواهد شد.
رئیسیانزاده گفت: دوره تکمیلی آموزشی و پویش ملی ناجی به همت معاونت خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی برگزار میشود. این دوره شامل مباحث مختلفی است که در راستای آگاهسازی نسبت به اهمیت فرزندآوری طراحی شده است.
وی ادامه داد: یکی از سرفصلهای این دوره، "راهکارهای اثرگذاری چهره به چهره در آگاهسازی نسبت به اهمیت فرزند" است که توسط حجتالاسلام صالح پرور، نویسنده کتاب "تبلیغ چهره به چهره"، ارائه خواهد شد. همچنین، "ضرورتهای حرفهای مشاورهای در مشاوره انصراف از سقط عمدی جنین" توسط سرکار خانم دکتر فداکار، نویسنده کتاب "سقط؛ زمینهها و مداخلات روانشناختی"، مورد بحث قرار خواهد گرفت. و در ادامه، "فنون تسهیلگری انصراف از سقط" توسط حجتالاسلام دکتر گودرزی آموزش داده میشود.
معاون خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی بیان داشت: علاوه بر این، تبادل تجربیات میدانی در زمینه انصراف از سقط عمدی جنین نیز در این دوره گنجانده شده است. این بخش شامل حضور مدیران تشکلهای مختلف و مشاوران فعال در این حوزه نظیر تشکل مردمی "ناجی شو" و مراکز مردمی "نفس"، "نفس" نیشابور، "حسنا" و "مهر فرشتهها" خواهد بود.
گفتنی است، دوره مقدماتی پویش ملی ناجی در روزهای پنجشنبه و جمعه ۶ و ۷ دی ۱۴۰۳ در محل دانشگاه بین المللی امام رضا علیه السلام برگزار شد.
نظر شما