محسن برمهانی معاون سیما، در ابتدای نشست ضمن خیرمقدم به رئیس سازمان سینمایی و تبریک میلاد حضرت علی (ع)، گفت: «این نشست فرصتی خجسته است تا گامهای بزرگی در راستای ارتقای رسانه و هنر کشور برداریم. حضور همکاران ارزشمند هر دو حوزه نشاندهنده عزم جدی برای این همکاری است و امیدوارم این همافزایی منجر به تحولات مثبت در عرصه رسانه و سینما شود.»
جشنواره فجر، پربسامدترین رویداد فرهنگی
برمهانی در ادامه با اشاره به اهمیت جشنواره فجر گفت: «جشنواره فجر از پر بسامدترین رویدادهای فرهنگی کشور است که توجه بسیاری از رسانهها، هنرمندان و مردم را به خود جلب میکند. هرچند نمایشگاه کتاب با سه میلیون مخاطب رویداد بزرگتری به شمار میرود، اما از منظر رسانهای، جشنواره فجر را میتوان بزرگترین رویداد فرهنگی کشور دانست.»
وی تأکید کرد: «این جشنواره برای هر دو مجموعه صداوسیما و سازمان سینمایی اهمیت ویژهای دارد و گفتوگو پیرامون آن برای برنامهریزی بهتر ضروری است.»
معاون سیما همچنین پیشنهاد کرد که این جلسات به صورت منظم و با حضور کارشناسان دو حوزه ادامه یابد تا بستر لازم برای همکاریهای عملیاتی فراهم شود. وی گفت: «ذهن همکاران ما اکنون آمادهتر از گذشته است تا ایدهها و نظرات خود را برای ارتقای سینما و رسانه مطرح کنند.»
رائد فریدزاده، رئیس سازمان سینمایی، در آغاز این نشست ضمن تبریک میلاد حضرت علی (ع) و تسلیت به مناسبت درگذشت استاد فریدون شهبازیان، گفت: «استاد شهبازیان با آثار ماندگارشان در حوزه موسیقی، سینما و سیما تأثیر عمیقی بر هنر ایران گذاشتند. روحشان قرین رحمت الهی باد.»
فریدزاده با تأکید بر اهمیت جشنواره فیلم فجر گفت: «این جشنواره، یکی از مهمترین و پرمخاطبترین رویدادهای فرهنگی کشور است که نه تنها در تهران، بلکه در تمام مراکز استانها برگزار میشود. جشنواره فجر را میتوان جشن ملی دانست که علیرغم مشکلات، هنرمندان سینمای ایران یک سال تلاش خود را در آن عرضه میکنند.»
وی افزود: «امسال شاهد استقبال کمنظیری از سوی هنرمندانی هستیم که در گذشته شاید فاصله گرفته بودند، اما اکنون با شور و حرارت به این رویداد پیوستهاند. این نشانهای از وفاق و همگرایی بیشتر در جامعه هنری و فرهنگی کشور است.»
مفهوم مادر در جشنواره امسال
رئیس سازمان سینمایی به هویت بصری جشنواره امسال اشاره کرد و گفت: «پوستر و تم جشنواره، با تأکید بر مفهوم مادر وطن طراحی شده است. این انتخاب یادآور فیلمهای ماندگار زندهیاد علی حاتمی و شکوه فرهنگی ایران است. فیلمسازی که دین بزرگی بر گردن هنر این سرزمین دارد و آثار او همچنان الهامبخش هنرمندان است.»
عملیاتی شدن همکاریها
دبیر چهلوسومین جشنواره فیلم فجر در نشست با معاون سیما و رئیس سازمان سینمایی بر ضرورت همگرایی بین سینما و تلویزیون تأکید کرد و از آمادگی برای همکاری سازنده در پوشش جشنواره خبر داد. وی تعامل سازنده بین این دو حوزه را لازمه اعتلای فرهنگی کشور دانست.
تعامل سینما و تلویزیون، ضرورتی انکارناپذیر
منوچهر شهسواری در آغاز سخنان خود، اهمیت ارتباط بین سینما و تلویزیون را مورد تأکید قرار داد و گفت: «هیچ کشوری بدون رسانه قدرتمند معنا پیدا نمیکند و هیچ رسانهای نمیتواند بدون حمایت یک صنعت سینمای قوی موفق باشد. این دو حوزه مانند دانشنامههایی هستند که میتوانند از دانش و تجربه یکدیگر بهره ببرند.»
جشنواره فیلم فجر؛ فرصتی برای همکاری گسترده
شهسواری با اشاره به رویکرد جشنواره فجر برای ایجاد همگرایی گفت: «فضای مدیریتی حاکم بر جشنواره، تقابل با هر نوع اصطکاک و تلاش برای گسترش همکاریها است. ما آمادهایم با همه گروههای برنامهساز، فنی و اجرایی در صدا و سیما همکاری کنیم تا پوشش این رویداد به بهترین شکل ممکن انجام شود.»
مسعود نجفی، مشاور رئیس سازمان سینمایی و مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی، در نشست مشترک با معاون سیما با بیان گزارشی از برنامههای رسانه ملی برای جشنواره فیلم فجر گفت: «برای امسال، برنامههای مختلفی از سوی شبکههای تلویزیونی در نظر گرفته شده است. شبکه دو و سه هرکدام دو عنوان برنامه اختصاصی درخواست کردهاند. همچنین شبکه نمایش هفت برنامه اختصاصی خواهد داشت که مطابق با روند سال گذشته، برنامههای خود را از استودیوی برج میلاد پخش خواهد کرد.»
وی ادامه داد: «شبکه امید با برنامه “امید سیما”، شبکه تهران با برنامه “سینما ملت”، شبکه سلامت با برنامه “پنجره باز”، و شبکه نسیم با برنامه “سینما بانو” از دیگر شبکههایی هستند که در جشنواره حضور خواهند داشت. شبکه سه نیز با برنامه “گزارش روز” و شبکه دو با برنامههای صبحگاهی مانند “سلام صبح بخیر” و “صبحانه ایرانی” پوشش گستردهای ارائه خواهند کرد.»
بهروز شعیبی به عنوان مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران در این نشست گفت: همیشه این نگاه ویژه از طرف سازمان سینمای بوده که فیلم کوتاه را در بدنه جشنواره حفظ کنند و امیدوارم همان طورکه صداوسیما اهمیت ویژه ای برای فیلم های بلند به لحاظ شمار مخاطبان قائل است اما نباید این نکته را فراموش کرد فیلم کوتاه و مستند برای جوانان خیلی اهمیت دارد و امیدواریم امسال مانور دست اندرکاران جشنواره فجر بیش تر از دوره های قبل به فیلم های کوتاه و مستند باشد.
شعیبی خاطرنشان کرد: همان طور انجمن سینمای جوان خود را از بدنه فیلم کوتاه می بیند و در واقع به نوعی همکاری ویژه با مرکز گسترش می داند امیدواریم بتوانیم در جشنواره فجر با عرضه و دیده شدن فیلم های کوتاه حضور داشته باشیم.
محمد حمیدی مقدم، رئیس مرکز سینمایی هنر و تجربه در آغاز سخنان خود ضمن قدردانی از همراهی و همکاری معاونت سیما با جشنواره حقیقت گفت : برای نخستین بار بازتاب اخبار سینما حقیقت در رسانه ملی به ویژه از آنتن شبکه چهار صورت گرفت که اتفاق خوبی بود.
وی ادامه داد: از آن جایی که پخش فیلم ها بعد از اتمام کار هر جشنواره مهم است؛ جا دارد که صداوسیما فیلم های مستند جشنواره را خریداری کند تا علاقه مندان به راحتی بتوانند از تلویزیون فیلم های مستند را تماشا کنند.
وی تاکید کرد: بعد از برگزاری جشنواره حقیقت، اتفاق خوبی که افتاد، تولید برنامه «در جستجوی حقیقت» به شکل هفتگی با رویکرد سینمای مستند با استفاده از گنجینه ای که مرکز گسترش در اختیار دارد که نمایش فیلم ها به طور کامل انجام شود.
امکانات واحد سیار رسانه ملی سال گذشته خیلی خوب بود و امیدواریم این همراهی در جشنواره امسال هم همچون سال های گذشته انجام شود.
حبیب ایلبیگی معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی هم جشنواره فیلم فجر را مهمترین رویداد فرهنگی توصیف کرد که در دهه پیروزی انقلاب اسلامی برگزار می شود که هیچ بدیلی هم ندارد و نیاز به مراقبت دارد.
وی پیشنهاد داد : از آن جا که جشنواره فیلم فجر زمان اکران فیلم هاست، بهتر است در برنامه های تخصصی نقد و بررسی تلویزیون در دوران جشنواره، کارشناسان فقط به معرفی و اطلاع رسانی فیلم ها بپردازند تا علاقه مندان به سینما راحت تر فیلم های مورد علاقه خود را انتخاب کنند.
محمدعلی غلامرضایی مدیر شبکه نمایش و تماشا در این نشست گفت : برنامه افتتاحیه و اختتامیه جشنواره فیلم فجر امسال به صورت زنده و مستقیم از شبکه نمایش پخش می شود.
وی همچنین پیشنهاد داد: امسال ظرفیت خوبی است که فیلم های فجر در برخی سالن های سینما با رابط ناشنوایان پخش شود.
این اتفاق برای نمایش فیلم «باغ کیانوش» در باغ کتاب با رابط ناشنوایان صورت گرفت و در برنامه «هفت» هم پوشش داده شد.
غلامرضایی گفت: برنامه افتتاحیه و اختتامیه جشنواره فیلم فجر امسال به صورت زنده و مستقیم از شبکه نمایش پخش می شود.
وی خاطرنشان کرد: امسال ظرفیت خوبی است که فیلم های فجر در برخی سالن های سینما با رابط ناشنوایان پخش شود.
وی همچنین درباره خرید فیلم های مستند هم اعلام آمادگی کرد که رسانه ملی این ظرفیت را دارد.
در این نشست رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی، منوچهر شاهسواری دبیر چهلوسومین جشنواره فیلم فجر، بهروز شعیبی به عنوان مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران ، حبیب ایلبیگی معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی،حمیدی مقدم، رئیس مرکز سینمایی هنر و تجربه، مسعود نجفی مدیر روابط عمومی چهلوسومین جشنواره فیلم فجر و
سید سلیم غفوری قائم مقام معاون سیما، مهدی نقویان رئیس مرکز سیمافیلم، مجید اکبرشاهی رئیس مرکز سیمرغ، غلامرضایی مدیر شبکه های نمایش و تماشا ، حاجی سیدرضی رئیس مرکز تولید و فنی سیما، سلطانی مشاور اجرایی و مدیر دفتر معاون سیما و حامد فاتحی مدیر روابط عمومی و رسانه های نوین معاونت سیما در این نشست حضور داشتند و نقطه نظرات خود را در خصوص همکاری رسانه ملی با سازمان سینمایی کشور برای پوشش اخبار جشنواره فیلم فجر عنوان کردند.
نظر شما