به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی(نور)،در این جلسه آقایان دکتر سید عیسی محمد صالح الخرسان، تولیت عتبه علوی؛ دکتر محمدکاظم آل صادق، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق؛ سید سعید سیدین، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در نجف اشرف و دکتر محمد علی محسنزاده ریاست جامعه المصطفی العالمیه در عراق و عده دیگری از شخصیتهای علمی، دینی و سیاسی از ایران وعراق حضور داشتند.
قریب به ۵۰ درصد از کاربران محصولات برخط نور از خارج ایران هستند
در این جلسه حجتالاسلاموالمسلمین دکتر محمدحسین بهرامی، طی سخنانی اظهار کرد: مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی از برکات انقلاب اسلامی است که توسط مقام معظم رهبری پایهگذاری شده و پس از گذشت ۳۵ سال از فعالیتهای علمی، پژوهشی و تحقیقاتی خود علاوه بر اینکه تاکنون حدود ۱۲۰ هزار جلد کتاب در موضوعات متعدد علوم اسلامی و علوم انسانی دیجیتال سازی و ارائه نموده، موفق به عرضه بیش از ۲۰۰ عنوان نرمافزار و دهها پایگاه علمی و پژوهشی و چندین نرمافزار همراه در میان جامعه علمی و نخبگانی جوامع اسلامی نیز شده است.
وی با بیان اینکه این تولیدات در قالبهای مختلف رومیزی (ویندوزی)، پایگاه اینترنتی و نرمافزارهای همراه (اندروید و ios) است، افزود: مجموعههای تولید شده علاوه بر ایران در کشورهای مختلف بهویژه کشورهای جهان اسلام مخاطب داشته و در حال حاضر قریب به ۵۰ درصد از مخاطبان محصولات برخط نور از خارج کشور میباشند.
ارائه قریب به ۵۰۰ جلد کتاب پیرامون نهجالبلاغه
در ادامه این جلسه، حجتالاسلاموالمسلمین محمدعلی محسنزاده مدیر جامعه المصطفی العالمیه در عراق به معرفی این نرمافزار فاخر پرداخت و گفت: نرمافزار دانشنامه علوی یکی از تولیدات فاخر و ارزشمند پژوهشی پیرامون سخنان امیرالمؤمنین علیهالسلام با محوریت کتاب نهجالبلاغه است که دارای بخشهای مختلف پژوهشی است.
وی به محتوای نرمافزار اشاره کرد و افزود: متن کامل ۲۲۳ عنوان کتاب در ۴۹۲ جلد پیرامون نهجالبلاغه شامل؛ ترجمهها، شروح، اسناد و مستدرکات، فرهنگ اعلام و لغات، اعراب، درباره نهجالبلاغه و سیدرضی و همچنین ترجمهها و شروح غررالحکم میباشد.
استاد جامعه المصطفی العالمیه ادامه داد: ارائه ۳۱ ترجمه فارسی، ۶ ترجمه به زبان های انگلیسی، فرانسه، ترکی، اردو، اسپانیولی و اندونزیایی، ۱۲ ترجمه منظوم با امکان مشاهده ترجمه هر فراز به صورت پیوسته و مقایسه بین ترجمه ها از قابلیت های این نرمافزار فاخر است.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنزاده به ۲۴ شرح به زبان عربی و ۷ شرح فارسی با امکان مشاهده شرح هر فراز از نهجالبلاغه در این نرمافزار اشاره کرد و گفت: «توصیف لغات و تحلیل اعراب صرف، نحو و بلاغت ذیل متن نهجالبلاغه»، «ارائه ۵ نسخه خطی کهن نهجالبلاغه به همراه قابلیت تطبیق با متن»،«تخریج و مستندسازی نهجالبلاغه خطبهها نامهها و کلمات با بهرهگیری از سامانههای مشابه یاب»، «فرهنگ واژگان و موضوعات نهجالبلاغه» و «ارائه فهرست آیات، احادیث نبوی، امثال، اعلام، اشعار، مدخلهای علوم، معانی بیان، بدیع و نحو از نهجالبلاغه» از جمله دیگر قابلیتهای این نرمافزار می باشد.
وی ادامه داد: بهرهمندی از موتور جستوجوی پیشرفته نور با قابلیتهای اولویتدهی به پاسخها، پالایش نتایج جستجو بر اساس کتاب، موضوعات، پدیدآور و زبان، انعطاف در برابر پیشوند و پسوند کلمات، محدودکردن جستجو به آیات، روایات و اشعار موجود در متون از دیگر قابلیتهای این نرمافزار است.
در ابتدای این مراسم معنوی، دکتر سید عیسی محمد صالح الخرسان، تولیت عتبه امیرالمؤمنین (ع) طی سخنانی ضمن خوشامدگویی به مهمانان و تبریک این اتفاق مهم در سالروز ولادت حضرت علی (ع) اظهار کرد: امروز میزبان شخصیتهای علمی و فرهیختهای از کشور ایران و عراق، جهت رونمایی از نرمافزار گرانسنگ الموسوعه العلویه (دانشنامه علوی) توسط مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) هستیم.
وی افزود: مرکز نور با تولیدات علمی و پژوهشی خود نشان داده است در طول این سالها زحمات بیشماری را متحمل شده و گنجینههای ارزشمندی را در اختیار جوامع علمی جهان اسلام قرار داده است.
دکتر الخرسان ادامه داد: امید داریم این مراسم و رونمایی اولین گام برای همکاری و تعاملات علمی میان عتبه علویه و مرکز نور باشد.
یادآور میشود، در پایان این مراسم از نرمافزار دانشنامه علوی رونمایی شده و یک نسخه از نرمافزار بهصورت نمادین توسط حجتالاسلاموالمسلمین بهرامی به تولیت عتبه علوی اهدا شد.
نظر شما