تحولات منطقه

شهرک امامزاده ابراهیم(ع) شفت روستایی چوبی و رنگارنگ در ایران است که دیدن جلوه‌هایش هر مسافری را سر ذوق می‌آورد، روستایی همیشه بیدار که حال و هوای آن در کمتر جایی دیده می‌شود.

۹ماه پس از وقوع آتش‌سوزی ویرانگر/ ساکنان امامزاده ابراهیم(ع) شفت سر و سامان نگرفتند
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

اما نیمه شب پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت‌ ماه امسال ناگهان شعله‌های آتش از یک مغازه نانوایی سرک کشید و برای پنجمین بار در طول ۳۰سال گذشته به جان این روستای رنگین‌کمانی و گردشگری افتاد. به گفته اهالی روستا و مجاوران، این آتش‌سوزی بسیار شدیدتر از آتش‌سوزی‌های گذشته بود و تقریباً یک سوم روستا را ویران کرد.
مسئولان آب منطقه‌ای گیلان و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اقدام‌های مطالعاتی، نقشه‌برداری و حتی آواربرداری در روستای امامزاده ابراهیم(ع) را انجام داده‌اند اما آنچه منجر به صدور پروانه ساختمانی، تخصیص تسهیلات ساخت مسکن و غیره بشود صرفاً در حد حرف و روی کاغذ مانده و مردم سرگردان و از ادامه این روند بسیار نگران هستند؛ بماند که آب منطقه‌ای هنوز تکلیف ۱۷ خانوار حاشیه رودخانه امامزاده ابراهیم(ع) را مشخص نکرده و پاسخ روشنی به ادامه زندگی آن‌ها در حاشیه رودخانه نداده است.

ارسال پرونده به مدیریت بحران


مدیرکل بنیاد مسکن گیلان مهر ماه در خصوص مشکلات اهالی این منطقه که همه سرمایه آن‌ها از بین رفته است، عنوان کرد: در نخستین روز پس از آتش‌سوزی، مجموعه ارزیابی بنیاد مسکن برای ارزیابی خسارت واحدهای سوخته به شهرک امامزاده ابراهیم(ع) اعزام و کار ارزیابی خسارت را انجام دادند.
حامد دائمی با بیان اینکه طبق برآورد کارشناسان، حدود ۲۸۹ واحد مسکونی و ۱۰۵ واحد تجاری خسارت دیده شناسایی شده‌اند، افزود: پس از شناسایی واحد و پلاک‌های خسارت دیده، نیروهای نقشه‌برداری بنیاد به محل اعزام و پیش از آواربرداری کار نقشه‌برداری واحدهای آسیب دیده انجام شد.
وی با اشاره به اینکه برای بازگشایی منطقه نیز ماشین‌آلات بنیاد مسکن به این روستای چوبی اعزام شد و در زمان حاضر معابر منطقه امامزاده ابراهیم(ع) بازگشایی شده و آواربرداری و نقشه‌برداری به اتمام رسیده است، تصریح کرد: با اتمام ارزیابی خسارت، تمام مطالب و اطلاعات در قالب یک پرونده به مدیریت بحران و معاونت عمرانی استانداری گیلان اعلام شد.
دائمی با اشاره به آماده بودن وام ۳۵۰میلیونی روستایی بنیاد مسکن برای واحدهای مسکونی آسیب دیده خاطرنشان کرد: این وام با سود ۵ درصد به واحدهای مسکونی که پروانه ساختمانی از دهیاری و بخشداری دریافت کنند، پرداخت می‌شود.
وی با ابراز اینکه میزان پرداخت وام و کمک بلاعوض به ساکنان آسیب دیده شهرک امامزاده ابراهیم(ع) شفت با اعلام استانداری گیلان و مدیریت بحران طبق مصوبه هیئت وزیران خواهد بود، اضافه کرد: میزان پرداخت وام به واحد تجاری با تأیید مصوبه مشخص می‌شود.

آزمایش خاک


فرماندار شهرستان شفت نیز از آزمایش خاک این منطقه خبر داد و گفت: کارشناسان بخش مکانیک خاک بیش از یک ماه در این شهرک مستقر بودند، تمام مراحل آزمایش مکانیک خاک این شهرک به پایان رسیده و منتظر ارسال نتایج آزمایشگاه هستیم.
مهدی نقدی با اشاره به اینکه بنیاد مسکن شهرستان شفت در حال پاسخ به استعلامات برای صدور پروانه است، تصریح کرد: تاکنون به بیش از ۲۰ مورد استعلامات برای صدور پروانه توسط بنیاد مسکن پاسخ داده شده است.به گفته وی، متقاضیان پس از دریافت پاسخ استعلام از بنیاد مسکن نسبت به تهیه نقشه اقدام می‌کنند و پس از کنترل توسط نظام مهندسی شهرستان، مدارک لازم برای صدور پروانه ساخت به بخشداری احمد سرگوراب ارسال می‌شود.
نقدی خاطرنشان کرد: پس از دریافت پروانه ساختمان و انجام امورات اداری متقاضیان می‌توانند تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی با کارمزد ۵ درصد با پرداخت ۲۰ساله را از بنیاد مسکن دریافت کنند.

آمادگی شعاری یا واقعی


معاون بازسازی بنیاد مسکن کشورنیز در سفر به گیلان با تأکید بر ضرورت بازسازی دهکده چوبی سوخته شفت، اذعان کرد: تا پایان بازسازی روستای سوخته شفت همه نسبت به آن مسئول هستیم.جودی با اشاره به اینکه حادثه امامزاده ابراهیم(ع) شفت طبیعی نبوده است، تصریح کرد: با کمک بنیاد مسکن و پیگیری‌های مسئولان این مسئله زیر پوشش حوادث غیرمترقبه و مدیریت بحران قرار گرفت.وی افزود: آمادگی کامل برای صدور پروانه و اعطای تسهیلات برای اهالی امامزاده ابراهیم(ع) شفت وجود دارد و در این راستا مجلس هم باید کمک کند.
با وجود گذشت ۹ ماه از آوارگی صدها تن از اهالی روستای چوبی امامزاده ابراهیم(ع) شفت، مردم منطقه همچنان بلاتکلیف هستند، به طوری که دهیار این روستا درباره آخرین وضعیت منطقه پس از آتش‌سوزی اردیبهشت ماه گفت: با گذشت ۹ ماه از آتش‌سوزی بخش وسیعی از روستا، همچنان مردم در بلاتکلیفی به سر می‌برند و برای هیچ کدام از خانوارها پروانه ساختمانی صادر نشده است.به گفته امید کاظمی، نه تنها در آتش‌سوزی اردیبهشت ماه امسال بلکه در آتش‌سوزی ۱۰ سال پیش یعنی حریق گسترده ۱۳۹۲ نیز هنوز ۵۵ خانوار با ۲۲۰ واحد هنوز تکلیفشان مشخص نشده است.ادامه بلاتکلیفی و احتمال سهل‌انگاری مسئولان مربوط سبب شده همچنان ۶۰ خانوار بی‌خانمان باشند که ۱۱ خانوار در مدرسه روستا، دو خانوار در ساختمان جهاد کشاورزی، چهار خانوار در ساختمان فرمانداری، دو خانوار در حرم مطهر امامزاده ابراهیم(ع) و مابقی نیز در منازل مسکونی روستا به صورت اجاره‌ای و یا به صورت رایگان در خانه بستگان خود سکونت دارند و آینده آن‌ها برای ادامه زندگی و ساخت‌وساز در منطقه در هاله‌ای از ابهام باقی مانده است.
از طرفی در پی تداوم آتش‌سوزی در منطقه امامزاده ابراهیم(ع) شفت، بیمه‌ها نیز از تقبل حمایت از مردم منطقه شانی خالی کرده و اعلام کرده‌اند واحدهای مسکونی، تجاری و اقامتی در منطقه را بیمه نمی‌کنند که این مسئله نیز نمکی دیگر بر زخم پرشمار اهالی منطقه پاشیده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha