احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، درباره آخرین جزئیات وضعیت آب و هوایی کشور طی روزهای آینده میگوید: وضعیت بارشها تا کنون خیلی خوشایند نیست و میزان بارندگیها تقریبا مشابه پارسال است و سال گذشته یکی از بدترین سالهای بارشی ما تا اواخر بهمن بود و امسال هم دی در حال پایان است، یکی از بدترین سالها از نظر شرایط بارندگی را سپری میکنیم.
وظیفه اینطور ادامه میدهد که تاکنون بارشهای امسال کشور تقریبا نصف مقدار نرمال بوده است؛ الان باید حدود ۳۷ درصد بارشها یعنی ۴۳ میلیمتر بارش را دریافت کرده بودیم و آنچه که دریافت کردهایم ۱۸/۵ درصد بارش مورد نیاز بوده است، در حالیکه باید ۸۷ میلیمتر بارش را دریافت میکردیم.
در برخی استانها مثل هرمزگان وضعیت بارشها ۸۵ درصد زیر نرمال است
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، اظهار میکند: در برخی استانها مثل هرمزگان وضعیت بارشها ۸۵ درصد زیر نرمال است و تاکنون فقط ۱۰ میلیمتر بارش داشتهایم و در واقع باید ۶۴ میلیمتر بارش دریافت میکردیم و در نقاطی مثل کهگیلویه و بویراحمد که یکی از نقاط پربارش کشور در این موقع از سال به حساب میآید، تنها ۷۸/۵ میلیمتر بارش دریافت شده، در حالیکه میانگین بارش کهگیلویه و بویراحمد تا این موقع از سال ۳۳۴ میلیمتر است و به عبارتی ۲۵۶ میلیمتر کمتر از میزان بارشی که باید دریافت کند را دریافت کرده است و ۷۶/۵ درصد کمتر از میانگین است.
پنجمین سال خشکسالی؛ وضعیت بارشها بسیار نامطلوب و واقعا نگران کننده است
وظیفه میگوید: بسیاری از استانهای کشور امسال هم به شدت با کمبود بارشها مواجه هستند و وضعیت بارشها بسیار نامطلوب و واقعا نگران کننده است.
او درباره وضعیت بارشها در استان تهران میگوید: استان تهران با این تراکم جمعیت تا کنون باید حدود ۹۷ میلیمتر بارش را دریافت میکرد و متاسفانه تنها ۵۴ میلیمتر بارندگی دریافت کرده و ۴۳ میلیمتر کمتر بوده است و در استان تهران بارشها تاکنون به لحاظ درصدی ۴۴ درصد کاهش داشته و زیر نرم است.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، تاکید میکند: اینکه گاهی اوقات فقط یک عددی از میزان بارشهای فعلی اعلام شده و اعداد بارشهای پراکنده درشت جلوه داده میشود، مردم جامعه فکر میکنند وضعیت مطلوبی در بارشها و منابع آب داریم در حالیکه الان از نظر بارشها وضعیت ناخوشایندی داریم و بارندگیها بسیار کمتر از نرمال بوده است و عملا پنجمین سال خشکی است که داریم سپری میکنیم.
او میگوید: خشکسالیها هر چه طولانیتر باشد، اثرات محیط زیستی، اقتصادی، اجتماعی و تبعات دیگر آن بسیار بدتر خواهد بود.
وظیفه درباره موج بارشی که در حال ورود به کشور است، میگوید: سیستم بارشی که میآید، موج بارشی در حال توسعه است و همین الان غرب، سواحل غربی و شمالی کشور را درگیر کرده و بارندگیهای نسبتا جزئی را در سواحل کشور دارد و به تدریج در سواحل شمالی کشور تشدید میشود و بارندگیهای فوق در این نقاطی که گفته شد خوب است و در بقیه مناطق خیلی قابل توجه نیست.
او میگوید: از این موجی که در حال گذر است بارندگیها در مناطق مرکزی مثل فلات مرکزی کشور مثل یزد و بعد هم به سمت شرق کشور مثل کرمان، جنوب خراسان جنوبی، شمال هرمزگان و شمال سیستان و بلوچستان خیلی قابل توجه نیست و غرب و شمال افغانستان و پاکستان بارندگیهای خوبی را دریافت میکنند.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور، تاکید میکند: موج بارشی تا روز دوشنبه از کشور عبور میکند و همانطور که گفته شد بارندگیهای آن در سواحل شمالی کشور قابل توجه است و در بقیه نقاط از جمله تهران بارندگی قابل توجهی را در این وقت از سال دریافت نخواهند کرد.
وظیفه میگوید: موج بارشی که به کشور وارد شده است تا حدی افت دما را در غال مناطق به دنبال دارد و یکی از سردترین روزهای سال را از صبح دوشنبه تا صبح روز سهشنبه تجربه خواهیم کرد و به تدریج این موج از آسمان کشور گذر میکند و ابرناکی آن کم میشود؛ با صاف شدن آسمان بیشترین افت دما را در روز دوشنبه پیش رو خواهیم داشت.
ضعیت بارشها در غالب مناطق کشور شدیدا منفی است
وضعیت بارشها در بیشتر مناطق کشور به شدت منفی است؛ به خصوص استانهایی که در جنوب غرب کشور و سرچشمه رودخانههای بزرگ ایران مثل کارون، دز و کرخه را تشکیل میدهند، بارشهای قابل توجهی را دریافت نمیکنند و شاید اصلا بارانی در این مناطق نبارد؛ در زاگرس مرکزی هم در یکی دو روز آینده بارشهایی که به صورت برف در ارتفاعات است میبارد اما باز هم قابل توجه نیست.
نظر شما