تحولات منطقه

جعفر جندقی گفت: قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض آلاینده‌های هوا مانند ذرات معلق، دی‌اکسید نیتروژن و بنزن می‌تواند خطر ابتلا به سرطان‌های ریه و دستگاه تنفسی را افزایش دهد.

آلاینده‌های هوا ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد / چکاپ‌های منظم فراموش نشود
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، جعفر جندقی روز یکشنبه در گفت‌وگویی با بیان اینکه عوامل محیطی و ژنتیکی نقش مهمی در بروز و پیشرفت بسیاری از انواع سرطان‌ها ایفا می‌کنند، افزود: این عوامل شامل عادات و سبک نامناسب زندگی، مواجهه با برخی مواد شیمیایی، آلاینده‌های هوا، عوامل زیستی و تغییرات ژنتیکی و وراثتی هستند.

وی اظهار داشت: همچنین فلزات سنگین و مواد شیمیایی که خصوصا در صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرند مانند آزبست در صنعت ساختمان و خودروسازی، هیدروکرین‌های آروماتیک در صنایع پتروشیمی در ایجاد سرطان‌های ریه، خون و مغز استخوان نقش دارند، مواجهه با آفت‌کش‌ها نیز با انواعی از سرطان‌ها از جمله کلیه و پروستات مرتبط هستند.

جندقی ادامه داد: از دیگر عوامل محیطی که در بروز سرطان نقش دارد مواجهه بیش از حد با نور خورشید یا استفاده از دستگاه‌های سولاریوم است که خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهد.

به گفته وی، یکی از عواملی که معمولا توسط اغلب ما مورد غفلت قرار می گیرد عادات زندگی صحیح است، مصرف کردن غذاهای پرچرب، شور، فرآوری‌شده و کم‌فیبر با افزایش خطر سرطان‌های گوارشی همراه هستند در حالیکه بسیاری از ما در مدت بیش از نیمی از هفته از اینگونه غذاهای ناسالم استفاده می کنیم و یا با اینکه می‌دانیم مصرف سیگار برای دهان، ریه، کبد، مری و دیگر اعضا مضر است آن را ترک نمی‌کنیم.

جندقی تصریح کرد: از عفونت‌ها و عوامل زیستی سرطان‌زا مانند هلیکوباکتر پیلوری که در سرطان معده و انواع ویروس‌های هپاتیت B و C که با سرطان کبد در ارتباط هستند نیز نباید غافل شد.

وی با بیان اینکه تغییر سبک زندگی که در این میان ترک سیگار و الکل بسیار مهم‌ هستند، اظهار داشت: استفاده از سیگار می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان ریه را بیش از ۱۰ برابر کند و یا مصرف الکل می‌تواند احتمال سرطان دهان، کبد و مری را حتی تا ۴ برابر افزایش دهد. همچنین، داشتن رژیم غذایی سالم شامل استفاده از میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و کاهش مصرف گوشت قرمز و فرآوری‌شده و فعالیت بدنی منظم باید مدنظر قرار گیرد.

جندقی تاکید کرد: مصرف غذای پرچرب، کم فیبر و فعالیت بدنی کم می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را ۱.۵ برابر کند.

وی، استفاده از ماسک در محیط‌های آلوده و جلوگیری از تماس با مواد شیمیایی خطرناک از طریق استفاده از تجهیزات ایمنی مناسب در محیط کار، کاهش مواجهه با اشعه ماورا بنفش با استفاده از کرم‌های ضد آفتاب مناسب و استفاده از کلاه و عینک آفتابی و چکاپ‌های منظم و غربالگری با انجام آزمایش‌هایی مانند ماموگرافی، کولونوسکوپی و تست پاپ اسمیر برای پیشگیری از بروز سرطان ضروری است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha