تحولات منطقه

در حالی که دشمنان به دنبال القای آن هستند که نیروهای هوایی جمهوری اسلامی ایران را با ناوگانی فرسوده و ضعیف به رخ بکشند، مراسم الحاق چندین فروند بالگرد به هوانیروز ارتش که روز دوشنبه انجام شد این نقشه آن‌ها را به محاق برد.

تکمیل پازل اقتدار هوایی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

رزمایش اقتدار ۱۰۰ فروندی ناوگان بالگردی هوانیروز ارتش و الحاق چندین بالگرد به این نیرو، همزمان با برگزاری رزمایش امنیتی، تهاجمی و متحرک نزاجا در منطقه عمومی نفت‌شهر انجام شد. این رزمایش با اورهال و الحاق چندین فروند از بالگردهای ۲۰۵، ۲۰۶، ۲۰۹ و ۲۱۴ هوانیروز به ناوگان بالگردی پایگاه یکم رزمی هوانیروز مستقر در کرمانشاه برگزار شد.
مرحله نهایی رزمایش مذکور دیروز در منطقه عمومی غرب کشور با حضور رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشور و جمعی از مقامات، فرماندهان و مسئولان عالی‌رتبه ستاد کل نیروهای مسلح و ارتش برگزار شد. سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری پس از این اتفاق گفت: نیروهای مسلح کشور برای مقابله با دشمن در حوزه‌های جنگ الکترونیک از آمادگی لازم برخوردار هستند.

هنرنمایی پهپاد فوق‌سنگین «غزه»
اتفاق اخیر در حالی بود که نیروی هوافضای سپاه نیز روز دوشنبه در عملیاتی ترکیبی که در حاشیه رزمایش اقتدار پیامبر اعظم(ص) برگزار شد برای نخستین بار هشت هدف را با پهپاد غزه به طور دقیق منهدم کرد، اقدامی که در رسانه‌های خارجی بازتاب بسیاری داشت. پهپاد «غزه» یا «شاهد ۱۴۹» دوربردترین پهپاد بومی و ساخت صنایع هوایی بوده که در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ رونمایی شد. این پرنده بدون سرنشین از نوع سنگین و پهن‌پیکر بوده که شامل ۲۱ متر طول بال، ۳۵ ساعت مداومت پرواز، بیشینه سرعت پروازی ۳۵۰ کیلومتر بر ساعت و توان حمل محموله تا ۵۰۰ کیلوگرم
(۱۳ بمب) است که جهش قابل توجهی در ویژگی‌های پروازی نسبت به پهپاد شاهد ۱۲۹ دارد. شلیک موشک‌های مجهز به فناوری هوش مصنوعی به نام‌های «قائم» و «الماس» در روز پایانی رزمایش مذکور در خلیج فارس نیز نکته‌ای قابل توجه بود.

هوانیروز؛ یگانی راهبردی در سطح نیروهای مسلح
با وجود توطئه‌ها و نمایش رسانه‌ای دشمن، دو رخداد اخیر بیانگر آن است که هوانیروز ارتش و هوافضای سپاه با تکمیل دستاوردهایی ارزشمند توانسته‌اند به عنوان یگانی راهبردی و اساسی در حوزه رزم هواپایه در سطح نیروهای مسلح کشور مطرح شوند.
سردار محمداسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگو با قدس، با ذکر این مقدمه به تحلیل رزمایش‌های نظامی و دفاعی نیروهای مسلح کشور پرداخت و گفت: مانورهای نظامی جمهوری اسلامی بر اساس یک برنامه سالانه دقیق و حساب‌شده توسط نیروهای مسلح انجام می‌شود و در زمان‌های خاص به دستور فرمانده کل قوا و ستاد کل نیروهای مسلح، این رزمایش‌ها برگزار می‌شوند. در واقع این مانورها که در حوزه موشکی، پهپادی، دریایی و حوزه‌های دیگر انجام می‌گیرد نه تنها به افزایش آمادگی نیروهای مسلح کمک می‌کند، بلکه به عنوان یک حرکت بازدارنده در برابر دشمنان به ویژه در این مقطع زمانی که رژیم صهیونیستی به پشتوانه ترامپ به گستاخی علیه کشورمان پرداخته نیز عمل می‌کند.وی با بیان اینکه این گونه اقدام‌ها علاوه بر به رخ کشیدن توان نظامی موجب تقویت روحیه ملی نیز می‌شود، تصریح کرد: به طور نمونه نمایش ۱۰۰فروند بالگرد ارتش انعکاسی از قدرت این حوزه است که شاید بسیاری از ما نسبت به آن شناختی نداشته باشیم. البته که این دست مانورها به نیروهای مسلح این امکان را می‌دهد که سلاح‌های جدید را آزمایش کرده و معایب و محاسن آن‌ها را شناسایی کنند. همچنین به نیروهای مسلح کمک می‌کند تاکتیک‌های جدید را فراگرفته و توانایی واکنش سریع به تهدیدهای احتمالی را در کوتاه‌ترین زمان ممکن افزایش دهند. این آمادگی موجب ایجاد حالت بازدارندگی در دشمنان می‌شود همچنین فرصتی برای نیروهای مسلح کشورمان است تا سلاح‌های تولید شده داخلی را در میدان عمل آزمایش کنند.این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در پاسخ به پرسشی درباره انتشار اخباری به نقل از سردار شادمانی، معاون هماهنگ‌کننده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا(ص) درباره تحویل چندین فروند جنگنده سوخو ۳۵ از روسیه و تأثیر آن بر تغییر توان دفاعی کشور تصریح کرد: نیروهای مسلح ما از تجهیزات بومی خود استفاده می‌کنند اما این بدان معنا نیست که از تجهیزات غیربومی استفاده نمی‌کنیم. جمهوری اسلامی با تمام کشورها در زمینه‌های مختلف نظامی تعامل دارد و دریافت هواپیماهای سوخو۳۵ توسط ایران از روسیه اگر به صورت رسمی تأیید شود کاملاً عادی است.وی با اشاره به استفاده از فناوری‌های مدرن و هوش مصنوعی در رزمایش‌های ترکیبی نیروهای مسلح کشورمان، افزود: استفاده از هوش مصنوعی یک امر ضروری است و باید نیروهای مسلح ایران به این فناوری مسلط باشند. با پیشرفت علم و فناوری باید از سایر کشورها جلوتر باشیم تا توانایی ایجاد بازدارندگی داشته باشیم. هدف از رزمایش‌های نظامی و دفاعی ایران این است که به دشمنان نشان داده شود ایران آمادگی مقابله با هر تهدیدی را در کوتاه‌ترین زمان ممکن دارد. ما با هیچ دشمنی شوخی نداریم و در صورت ضرورت، پاسخ قاطعی خواهیم داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha