تحولات منطقه

آمار اهدای خون کشور با رشد ۲ درصدی در ده ماه سال جاری به یک میلیون و ۹۹۷ هزار و ۲۸۸ واحد رسید.

رشد ۲ درصدی اهدای خون در کشور/ بالاترین شاخص اهدا مربوط به این استان‌ها است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، اهدای خون اهدای زندگی است؛ همان جمله معروف و با مسمایی که سال‌هاست بر پیشانی مراکز انتقال خون خودنمایی می‌کند. خون یکی از منابع مهم و کلیدی برای ادامه حیات هر موجود زنده به‌ویژه انسان است؛ چراکه همه مواد و منابع غذایی لازم برای تأمین سلامتی هر فردی باید از طریق خون در بدن توزیع شود. به گفته صلیب سرخ آمریکا در هر دو ثانیه یک نفر به خون نیاز دارد. شما با هر بار اهدای خون می‌توانید جان سه نفر را نجات دهید.خون اهدایی شما می‌تواند به افراد مختلفی، از مبتلایان به سرطان گرفته تا افرادی که در تصادفات رانندگی آسیب می‌بینند، کمک کند. البته اهدای خون فقط به نفع، گیرندگان آن نیست. علاوه بر حس خوبی که درنتیجه کمک به دیگران تجربه می‌کنید، باعث حفظ سلامت شما می‌شود.

بشیر حاجی بیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون ضمن اعلام این مطلب افزود: طی این بازه زمانی دو میلیون و ۴۳۹ هزار و ۲۲۴ نفر برای اهدای خون مراجعه کردند و از این تعداد یک میلیون و ۹۹۷ هزار و ۲۸۸ نفر موفق به اهدای خون شدند. همچنین آمار اهدای خون در استان‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۲۴ درصد رشد آمار اهدا در استان کهگیلویه و بویراحمد به ثبت رسید که در این زمینه از سایر استان‌ها سبقت گرفته است.

وی ادامه داد: پس از این استان، سیستان و بلوچستان با بیش از ۱۴ درصد و البرز با بیش از ۹ درصد رشد پیش‌گامان این شاخص هستند. وی افزود: تهران نیز در دی بیش از ۱۷ درصد خون کشور برابر با ۳۵ هزار و ۴۵۵ واحد، از اهداکنندگان دریافت کرده است و طی ده ماه گذشته نیز در تأمین خون بیماران کشور سهم بیش از ۱۶ درصدی را به خود اختصاص داده است که بیشترین سهم در میان استان‌ها است. پس از آن خراسان رضوی و استان فارس با بیش از ۷ درصد از اهدای خون کشور بیشترین سهم از تأمین خون را به خود اختصاص داده‌اند.

سخنگوی سازمان انتقال خون افزود: در ده ماه سال جاری تعداد ۳ میلیون و ۳۴۷ هزار و ۸۰۴ واحد خون و فرآورده‌های آن نظیر گلبول قرمز متراکم، پلاکت و پلاسما به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کشور ارسال شده است.

حاجی بیگی با اعلام افزایش شاخص اهدای مستمر در کشور گفت: این شاخص هم اکنون نزدیک به ۵۶ درصد است که طی ده ماه سال جاری نزدیک به ۲ درصد رشد داشته است. وی افزود: هم اکنون بالاترین شاخص اهدای مستمر متعلق به استان سمنان با ۶۹ درصد است و پس از آن، استان یزد با ۶۸ درصد و استان گلستان با ۶۶ درصد رتبه‌های بعدی را دارا هستند.

حاجی بیگی با تأکید بر اهمیت اهدای خون بانوان و تلاش بیشتر برای فرهنگ‌سازی در این زمینه گفت: گرچه آمار اهدای خون بانوان با شیب ملایمی روبه‌افزایش است اما همچنان کمتر از ۵ درصد اهدای خون به بانوان اختصاص دارد.

وی با اشاره به آمار اهدای خون در برخی از استان‌ها گفت: هم اکنون در خراسان شمالی و لرستان بیش از ۸ درصد خون اهدایی از بانوان به دست می‌آید و این شاخص در سیستان و بلوچستان بیش از ۷ درصد است.

سخنگوی سازمان انتقال خون ضمن تقدیر و تشکر از اهداکنندگان خون از مردم دعوت کرد تا در روزهای سرد سال اهدای خون را در برنامه زندگی خود قرار دهند تا بیماران چشم‌انتظار جز رنج بیماری نگرانی دیگری نداشته باشند.

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha