۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۸
کد خبر: ۱۰۵۲۸۳۴

بازارهای جهانی از جمله بازار طلا و رمزارز، با ریزش قابل توجهی روبه‌رو شدند. قیمت این دارایی‌ها که اخیرا به سقف تاریخی خود رسیده بود، تحت تاثیر عوامل متعدد از جمله تعرفه‌های جدید ترامپ و افزایش نااطمینانی تجاری از قله فاصله گرفت.

ریزش طلا و بیت‌کوین در بازارهای جهانی
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

با گسترش نا اطمینانی‌های تجاری در سطح جهان، نیروهای متضاد زیادی بر روند بازارهای جهانی تاثیر می‌گذارند. از بین این نیروها می‌توان به نوسانات دلار، تنش‌های ژئوپلیتیک، چشم‌انداز تورمی و اقدامات بانک‌های مرکزی اشاره کرد. هفته اخیر، بیشتر بازارهای جهانی از جمله بازار سهام، طلا، رمزارز و اوراق قرضه شاهد نوسانات چشم‌گیری بودند. با این حال، چشم‌انداز قیمت طلا همچنان مثبت است.

قیمت طلای جهانی، پس از هفته‌ها رشد مستمر، هفته اخیر را با یک کاهش چشم‌گیر به پایان رساند. این فلز گران‌بها از آغاز هفته معاملاتی در روز دوشنبه تا روز گذشته، با بیش از ۲.۵ درصد افت قیمت مواجه شد. فلز زرد که در ابتدای هفته توانست سقف تاریخی خود در قیمت ۲۹۵۶ دلار در هر اونس را تجربه کند، تحت تاثیر عوامل مختلف، روند صعودی خود را متوقف کرد و روز گذشته به کانال قیمتی ۲۸۵۰ دلار رسید.

این افت ۱۰۰ دلاری، یکی از بزرگ‌ترین کاهش‌های طلا در چند هفته اخیر بود. یکی از دلایل اصلی این افت، افزایش شاخص دلار آمریکا بود که باعث کاهش جذابیت طلا برای سرمایه‌گذاران شد. با این حال، تقویت دلار نیمی از کاهش قیمت طلا را توضیح می‌دهد، در حالی که بقیه کاهش ناشی از فشار فروش مستقیم در بازار بوده است. برخی از کارشناسان معتقدند که این فروش به علت کسب سود از رشد چشم‌گیر قیمت طلا در روزهای اخیر است. برخی دیگر معتقدند که طلا بیش از حد قیمت‌گذاری شده و ممکن است از قیمت ذاتی خود فاصله گرفته باشد.

تحلیل‌گران هشدار داده‌اند که تشدید جنگ تجاری می‌تواند رشد اقتصادی آمریکا، کانادا و مکزیک را کاهش دهد و در عین حال باعث افزایش تورم شود. افزایش تورم می‌تواند فدرال‌رزرو را مجبور کند تا نرخ بهره را در سطح فعلی نگه دارد و از کاهش آن جلوگیری کند. دونالد ترامپ اخیرا اعلام کرد که از هفته آینده تعرفه ۲۵ درصدی بر کالاهای وارداتی از کانادا و مکزیک وضع خواهد کرد. کانادا و مکزیک نیز اعلام کرده‌اند که اقدامات متقابل انجام خواهند داد. این امر ممکن است به یک جنگ تجاری گسترده منجر شود. اقتصاددانان هشدار داده‌اند که این تنش‌ها می‌توانند فشارهای تورمی را افزایش داده و رشد اقتصادی را تضعیف کنند. با این حال، تحلیلگران همچنان چشم‌انداز بلندمدت این فلز گران‌بها را مثبت ارزیابی می‌کنند.

در حالی که قیمت‌های بالای طلا ممکن است بر تقاضای فیزیکی اثر منفی بگذارد، تحلیلگران می‌گویند که تقاضای چینی‌ها برای طلا نسبت به سایر بازارها انعطاف‌پذیری کمتری دارد. حتی اگر قیمت‌ها افزایش یابند، مصرف‌کنندگان چینی همچنان به خرید طلا ادامه خواهند داد. علاوه بر این، ذخایر طلای بانک مرکزی چین تنها ۵ درصد از کل ذخایر ارزی این کشور را تشکیل می‌دهد که مقدار بسیار کمی است. در نتیجه چین چاره‌ای جز افزایش ذخایر طلا ندارد. از طرفی صندوق‌های سرمایه‌گذاری (ETF) با پشتوانه طلا در چین با افزایش تقاضا روبه‌رو شده‌اند. اصلاحات اخیر در قوانین داخلی چین، دسترسی به این صندوق‌ها را افزایش داده است. بر اساس داده‌های شورای جهانی طلا، دارایی این صندوق‌ها در سه هفته نخست فوریه نزدیک به ۱۸ تن افزایش یافته است.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha

آخرین مطالب

پربازدیدترین‌ مطالب