تحولات منطقه

پروژه‌های عمرانی ۱۰ ساله گناباد و بجستان هنوز در انتظار اعتبارات دولتی و استانی هستند.

خلأ عدالت عمرانی در تخصیص اعتبارات دولتی
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، تکمیل پروژه‌های عمرانی هر شهرستان از ۳۴ شهرستان خراسان رضوی تأثیر قابل توجهی در پیشرفت استان دارد و می‌تواند در ادامه برنامه‌ریزی‌ها برای خراسان رضوی، سهم مهمی در درآمدزایی استان ایفا کند به شرط آنکه تکمیل این قبیل پروژه‌ها با تخصیص درست و به موقع منابع به ویژه بودجه‌های دولتی و اختصاص آن به شهرستان‌ها در دستور کار باشد.

قنات و آبخیزداری مهم‌ترین موضوع گناباد
نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ما در این باره عنوان می‌کند: مهم‌ترین موضوع این منطقه قنات‌ها و آبخیزداری است که ردیف بودجه آن حدود ۱۱ سال پیش تخصیص پیدا کرده؛ اما متأسفانه در سال‌های گذشته دولت اعتبار خوبی تزریق نکرده و ما شاهد خشکسالی‌های شدید و کمی دبی آب چاه‌های کشاورزی و قنات‌ها در منطقه هستیم.
هادی محمدپور موضوع آب را در منطقه جدی می‌داند و می‌گوید: یکی از اولویت‌های ما پروژه آبخیزداری منطقه سیاه‌کوه بجستان و گناباد است که قسمتی از خراسان جنوبی را در بر می‌گیرد. در بودجه امسال ۱۷۵ میلیارد تومان پیشنهاد اعتبار داده‌ایم و باید منتظر باشیم تا ببینیم چه میزان به صورت واقعی محقق خواهد شد.
وی در توضیح سایر پروژه‌های مهم این شهرستان اضافه می‌کند: جاده گناباد- خواف یکی از پروژه‌های مهم شهرستان است که گناباد را به کریدور جاده منطقه بین‌المللی دوغارون وصل می‌کند؛ اما چندین سال می‌شود که مغفول مانده است. پروژه جاده گناباد به قاین در ۶-۵ سال گذشته به طول ۳۲ کیلومتر مغفول مانده و عملیات ساختمانی آن متوقف شده و توانسته‌ایم برای ۸ کیلومتر آن اعتبار جذب کنیم که در حال انجام است و بقیه پروژه باید در اعتبارات دیده شود.

اعتباراتی که آب می‌شود
این نماینده مجلس در تخصیص اعتبارات برای جاده‌های منتهی به گناباد عنوان می‌کند: در مجموع یک کد پروژه مربوط به پروژه راه‌های گناباد-تربت‌حیدریه، بجستان-فردوس، گناباد-قاین و مجموع جاده‌های این منطقه تعریف شده است. هرچند پیشنهاد ما برای تکمیل این راه‌ها در سال ۱۴۰۴ حدود ۶۷۰میلیارد تومان بوده؛ اما ۴۷۰میلیارد تومان برای این جاده‌ها در نظر گرفته شده که بستگی به نهایی‌سازی آن از سوی دولت دارد.
محمدپور با اشاره به جاده بجستان-فردوس توضیح می‌دهد: این جاده ۱۳ سال و جاده گناباد-قاین ۹-۸سال است که معطل مانده و متأسفانه باید گفت این پروژه‌ها از پروژه‌های قدیمی محسوب می‌شوند و به دلیل نبود نگاه عادلانه‌محور دولت و استان به پروژه‌ها، هنوز این جاده‌ها که در شهرهای بجستان و گناباد به عنوان آخرین شهرستان‌های خراسان رضوی به حساب می‌آیند، تکمیل نشده است.
وی تکمیل فرودگاه گناباد را از اولویت‌های عمران این شهرستان اعلام می‌کند و می‌گوید: با توجه به راه‌اندازی فرودگاه، این پروژه مراحل ساختمانی دیگری دارد که در اعتبارات ۱۴۰۴ درخواست کرده‌ایم از محل منابع ملی و استانی به آن توجه شود تا به نقطه نهایی برای بهره‌برداری برسد.

کمای ۱۰ ساله در بیمارستان گناباد
نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی ادامه می‌دهد: بجستان بیمارستان خوبی ندارد و پیشنهاد شده است اعتبار برای یک بیمارستان ۶۴ تختخوابی در اعتبارات سال آینده منظور شود و بیمارستان تخصصی گناباد هم که به عنوان دومین بیمارستان این شهر شناخته می‌شود و نزدیک ۱۰ سال است تعطیل شده، از اولویت‌های تخصیص اعتبار بوده تا هر چه سریع‌تر با در نظر گرفتن در طرح‌ها و برنامه‌های دولت در اختیار مردم قرار بگیرد.
وی ضمن گلایه از نبود نگاه عادلانه و براساس نیاز منطقه در تخصیص اعتبارات تشریح می‌کند: برای طرح پست برق فوق‌توزیع بجستان سه یا چهار سال پیش مجوز صادر شد؛ اما متأسفانه اعتباری در نظر گرقته نشده است. مجوز این طرح همزمان با پست برق سبزوار و ابوطالب مشهد صادر شد که این دو پروژه بیش از ۸۰ درصد پیشرفت داشته‌اند و پروژه بجستان مغفول مانده است. بر اساس پیگیری‌های خاص امسال توانستیم ۷۰۰میلیارد تومان اعتبار در سال جاری جذب و در اختیار پیمانکار قرار بدهیم. زمین این پروژه تحویل شده و تکمیل آن از اولویت‌های شهرستان است که باید هر چه سریع‌تر برای تأمین نیاز برق منطقه به پایان برسد و ۲۵۰میلیارد تومان هم برآورد هزینه شده است.

شیرین‌سازی آب شور با اعتبار مالی
محمدپور با اشاره به جمعیت ۹۰هزار نفری شهر گناباد و ۳۵ هزار نفری شهر بجستان عنوان می‌کند: تکمیل آب‌شیرین‌کن، چاه شماره ۴ و ایستگاه پمپاژ شماره ۴ بجستان از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا آب بجستان هنوز پس از ۴۵ سال شور است و درصد شوری بالایی دارد که بیشتر از ۶هزار (ای‌سی) است. بجستان آب شوری دارد و نیاز است علاوه بر اهمیتی که تأمین آب این شهرستان به دلیل خشکسالی دارد، کیفیت آب هم مدنظر باشد. در دولت شهید رئیسی دستور نصب آب‌شیرین‌کن صادر شد و به مراحل خوبی رسید و این پروژه نیاز به ۵۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر دارد که دولت باید هر چه سریع‌تر تصویب کند.
در آخرین جلسه‌ای که با وزیر نیرو داشتیم، دستور راه‌اندازی فاز یک پروژه صادر شد تا هم چاه جدید ایجاد و هم آب‌شیرین‌کن‌های منطقه برای مردم فعال شود که امیدواریم این امر به زودی تحقق پیدا کند.
نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی در پایان متذکر می‌شود: همه پروژه‌های یاد شده مربوط به یک دهه است و پروژه جدیدی برای این شهرستان تعریف نشده و لازم است با تأمین اعتبار مورد نیاز، هرچه سریع‌تر این پروژه‌ها به اتمام برسند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha