تحولات منطقه

۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۵
کد خبر: ۱۰۵۳۵۶۵

روستای بُلبَر را می‌توان بهشت زمینی اورامان کردستان دانست. کردستان برای ما تداعی‌کننده تاریخ و تمدن ایران است، سرزمینی که با مردم اصیل و مهربان خود بی‌صبرانه منتظر استقبال از گردشگران بوده و هست.

روستای «بُلبَر» بهشت ایران زمین
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

اگر علاقه‌مند به ایران‌گردی باشید، می‌دانید که کردستان یکی از بهترین گزینه‌ها برای گردشگران ماجراجو و طبیعت‌گردان است. منطقه اورامان و روستای بلبر نیز جزو معروف‌ترین جاذبه‌های گردشگری کردستان هستند که در ادامه مطلب به معرفی این روستای زیبا در این منطقه خواهیم پرداخت پس با ما همراه باشید تا چند دقیقه‌ای به خنکای طبیعت کردستان به میزبانی روستای بلبر سفر کنیم.
تاریخچه
در استان کردستان منطقه تاریخی و فرهنگی به نام اورامان وجود دارد که در واقعیت یک ناحیه کوهستانی در غرب ایران و شرق کشور عراق است. مردم این ناحیه به زبان اصیل هورامی صحبت می‌کنند و همین امر یکی از دلایل شهرت اورامان در میان گردشگران است. در خصوص واژه اورامان یا هورامان نظریه‌های مختلفی وجود دارد اما آنچه بیشتر مستند است به زمان صفویه برمی‌گردد.
در آن زمان نخستین نام اورامان توسط مصطفی گلی به مناطقی گفته شد که در حدفاصل هورامان تخت (در کردستان) تا حدود فاوج (نام پاوه در زمان صفویه) قرار داشتند اما نظریه‌های دیگری در خصوص این واژه باستانی وجود دارد. به ‌طور مثال بعضی کارشناسان هورامان را سرزمین اهورا می‌دانند و یا بعضی به قوم هوری‌ها نسبت دادند. آنچه مسلم است استان کردستان به‌ ویژه منطقه اورامان و روستای بُلبر یکی از مهم‌ترین مقاصد طبیعت‌گردی ایران در اردیبهشت هستند.
روستای بلبر سروآباد
در قلب رشته‌کوه زاگرس و در منطقه اورامانات کردستان روستای تاریخی بُلبَر قرار دارد. این روستای بسیار زیبا در واقع مرز میان استان‌های کرمانشاه و کردستان است. از آنجا که روستای بلبر در منطقه باستانی اورامان قرار دارد دارای سابقه غنی تاریخی است. بُلبـَر یک واژه یونانی است که از ریشه کلمه «بل» به معنی «خدای آب‌ها» می‌آید و کلمه بلبر به معنای «جِلوی آب» است. سابقه روستای بلبر طبق نظر تاریخ‌نویسان و داستان‌های نقل ‌شده از سوی ریش‌سفیدان به صدها سال پیش از میلاد حضرت مسیح(ع) برمی‌گردد. روستای بلبر علاوه بر سابقه تاریخی دارای طبیعتی فوق‌العاده زیبا و فرهنگی مثال‌زدنی است.
در واقع آنچه گردشگران را به بازدید از روستای بلبر وامی‌دارد، معماری پلکانی روستا، طبیعت بکر و مردمی خونگرم است که به گویش اصیل اورامی (هورامی) از گویش‌های زبان کردی صحبت می‌کنند.
موقعیت جغرافیایی
این روستا به لحاظ جغرافیایی در دره‌ای با شیب نسبتاً ملایم نسبت به مناطق مشابه خود در کردستان، در میانه‌ مسیر «اورامان تخت» به روستای هجیج یا هژیژ قرار دارد. راه دسترسی به روستا هم از طریق سنندج و جاده مریوان به سمت اورامات تخت است و هم می‌توانید از سمت کرمانشاه و مسیر پاوه به سمت جوان‌رود به این منطقه زیبا برسید (این مسیر برای گردشگران است که قصد دارند از سمت استان کرمانشاه به روستای بلبر برسند ومی‌خواهند از غار قوری قلعه نیز دیدن کنند).
چشمه بلبر
رودخانه‌ای به نام «چم‌گران» از رود سیروان سرچشمه می‌گیرد. رود سیروان طولانی‌ترین رودخانه کردستان، کرمانشاه و هورامان است که منطقه اورامان را به دو بخش تقسیم می‌کند. در روستای بلبر علاوه بر رودخانه چم‌گران، چشمه‌ محلی به نام «وله ساجی» قرار دارد که یکی از جاذبه‌ های گردشگری روستای بلبر است.

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha