۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۶
کد خبر: ۱۰۵۵۲۱۰

دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل روز یکشنبه در پیامی که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، درباره نامه ترامپ و درخواست مذاکره با ایران هسته‌ای نوشت: اگر هدف از مذاکره، رفع نگرانی‌ها درباره نظامی شدن برنامه هسته‌ای باشد، این موضوع قابل بررسی است.

چشمک ریز ایران برای مذاکره با آمریکا!
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

اما در عین حال تصریح شد در صورتی که هدف تعطیلی کامل برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران باشد، مذاکره‌ای صورت نخواهد گرفت. این موضع‌گیری پس از آن صورت گرفت که رهبر معظم انقلاب اسلامی از «قلدری» آمریکا در فشار بر ایران برای مذاکره انتقاد کرده بودند. این مسئله به معنای آن است که دستگاه دیپلماسی همچنان درهای خود را برای مذاکرات نیمه‌باز نگه داشته است.
روزنامه نیویورک تایمز دیروز با انتشار گزارشی با ذکر این مقدمه نوشت: پیش‌تر عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران نیز در واکنش به موضع‌گیری و تهدیدهای ترامپ تأکید کرد هر گاه واشنگتن با ایران به طور محترمانه برخورد کرده، ایران پاسخ محترمانه داده و هر گاه تهدیدها افزایش یافته، ایران نیز واکنش مشابهی نشان خواهد کرد. ایران اعلام کرده است در صورت محدود شدن مذاکرات به موضوعات نظامی، آماده گفت‌وگو با ایالات متحده درباره برنامه هسته‌ای خود است. توییت نمایندگی ایران در سازمان ملل هم گواه این مدعاست.
این روزنامه آمریکایی در ادامه آورده است: مشخص نیست این اظهارات تغییر در سیاست ایران را نشان می‌دهد یا خیر؛ چرا که رهبر ایران که تصمیم نهایی را در این زمینه اتخاذ می‌کند، پس از پیشنهاد ترامپ برای از سرگیری مذاکرات، بیانیه‌ای تند صادر کرده بود.
آیت‌الله خامنه‌ای روز شنبه در یک پست رسانه‌ای، «دولت‌های زورگو» که به دنبال تحمیل محدودیت‌هایی بر ایران هستند را محکوم کرده بود اگرچه در این سخنان مستقیماً به ترامپ یا پیشنهاد او اشاره‌ای نشده بود. ترامپ هشدار داده بود تهران باید بین محدود کردن برنامه هسته‌ای خود یا مواجهه با یک حمله نظامی یکی را انتخاب کند.
نیویورک تایمز در پایان البته از رخدادهای اخیر نتیجه‌گیری مطلوب خود را داشته و نوشت: کارشناسان می‌گویند ایران در آستانه توانایی غنی‌سازی اورانیوم به مقدار کافی برای تولید یک سلاح هسته‌ای قرار دارد. جمهوری اسلامی اما تأکید دارد برنامه هسته‌ای‌اش صرفاً برای مقاصد صلح‌آمیز است. نمایندگی ایران در سازمان ملل همچنین تأکید کرد: «مذاکرات هرگز انجام نخواهد شد» اگر هدف آن برچیدن برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز تهران باشد.
این اظهارات متناقض ممکن است نشان‌دهنده تفاوت نگاه میان مقامات ایرانی درباره بازگشت به میز مذاکرات با آمریکا باشد. البته توییت مذکور یک معنای دیگر هم می‌تواند داشته باشد؛ ایران همچنان درهای خود را برای مذاکرات نیمه‌باز نگه داشته است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha