«تام فلچر» در یک نشست خبری گفت: پس از اجرای آتشبس در غزه از ۱۹ ژانویه (۳۰ دی) در طول ۶ هفته گذشته پیشرفت قابل توجهی در تامین غذا برای ساکنان نیازمند، ارسال دارو و آغاز مجدد فعالیت بیمارستانها داشتیم اما از ۱۱ روز پیش تاکنون هیچ کمکی به این منطقه وارد نشده است.
وی تاکید کرد: باتوجه به اینکه ساکنان نوار غزه به شدت به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند، جلوگیری از رسیدن این کمکها به این منطقه طی ۱۱ روز زمان بسیار طولانی است و ذخایر کمکهای مورد نیاز بشر دوستانه در غزه با سرعت بسیار زیادی در حال تمام شدن است.
معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه همچنین نبود سوخت در بیمارستانهای غزه را به معنای تعطیلی دستگاههای نگهداری نوزادان دانست و هشدار داد که اوضاع بهسرعت دوباره به یک بحران انسانی تبدیل خواهد شد.
دفتر نخستوزیر رژیم صهیونیستی در ۲ مارس (۱۲ اسفند) اعلام کرد که اجازه ورود تمام کالاها و اقلام کمکی به نوار غزه را نمیدهد و گذرگاهها را تا اطلاع ثانوی بسته است.
در بیانیه دفتر نتانیاهو آمده است: این تصمیم با پایان مرحله اول توافق و مخالفت جنبش حماس با طرح «استیو ویتکاف» فرستاده آمریکا در امور خاورمیانه برای تداوم مذاکرات، اتخاذ شد.
دفتر نخستوزیر رژیم صهیونیستی افزود که این رژیم، اجازه آتشبس بدون آزادی اسرای صهیونیست را نخواهد داد و اگر جنبش حماس به مخالفتهای خود ادامه دهد، پیامدهای دیگری خواهد داشت.
رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخت اما به اهداف خود یعنی نابودی جنبش حماس و بازگرداندن اسرای اسرائیلی از راه جنگ نرسید و مجبور به توافق آتش بس با این جنبش شد.
در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ (۳۰ دی ۱۴۰۳)، توافقنامه آتش بس و تبادل اسرا بین رژیم صهیونیستی و حماس اجرا شد که شامل سه مرحله بود که هر مرحله ۴۲ روز به طول انجامید.
مفاد مرحله اول این توافق شامل آزادی تدریجی ۳۳ اسیر صهیونیست که در غزه نگهداری میشوند در ازای آزادی تعدادی از اسرای فلسطینی و عرب است که شمار آنها بین یک هزار و ۷۰۰ تا ۲ هزار نفر تخمین زده میشود.
نظر شما